Türkiye'de konsollara öcü gibi bakılması

Türkiye'deki malum ekonomik durumlar yüzünden konsollar daha az satıyor. Ayrıca konsollardaki oyunlarda çok pahalı bu yüzden Türkiye'de PC daha çok tercih ediliyor zaten PC oyunları indirimle beraber çok ucuz fiyatlara düşebiliyor bu yüzden PC Türkiye'deki ekonomik duruma göre daha uygun bir seçim oluyor.
Oyunların konsolda pahalı olma durumu sadece ülkemizde var, normalde yurtdışında konsol oyunları o kadar pahalı değil, bizde lüks vergisi giriyor.
 
Yurt dışında daha çok tercih edilmesinin sebebi fiyatının alınabilir olması. Türkiye'de insanların teknolojik eşyalara ulaşması diğer ülkelere göre zor olduğu için insanlar " sadece oyun oynatan" bir eşyaya o kadar para vermek istemiyor. Onun yerine her işi yapabileceğim kral PC toplarım diyorlar. Türkiye için de gayet mantıklı bir düşünce.
 
Yurtdışında PS4 kadar satan PC bileşeni yok. Yurtdışında gayet tercih ediliyor. Oyunlar da konsollara göre yapılıyor.

Yurtdışında herkesin PC'si olduğu için PC'nin yanına konsol alıyor olmasınlar? Ayrıca konsol Türkiye'de para israfı çünkü oyunlar zaten çok pahalı ve sadece oyun oynayabiliyorsunuz. Maalesef ekonomimiz çok berbat olduğu için PC'si olmayanın konsol alması pek mantıklı olmuyor.
 
Yurt dışında o fiyata o özellikte bir PC toplayamazsın bu yüzden de biraz daha popüler olabilir.
 
Öcü zaten. O paraya PC toplarsın. Ayrıca tek yapabildiğin şey de oyun olmaz. Zevk meselesi brocum.

Ben PC de oyun dışında bir iş yapmadığımı fark ettim. Ve FPS'ten sıkıldığım için satıyorum. İstediğim hikayeli birçok oyun oynamak film dizi izler gibi başlayıp tekrar bitirmek. Gamepade alışmak. Konsollar artık FPS seviyeleri yükseldi. O yüzden PC ile uğraşmayacağım.
 
4wmojt.jpg

Not : Alıntı değildir bana aittir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı