Türkiye'de Neden Halâ ADSL Mevcut?

Yıllanmış ADSL'in neden hala aktif olarak kullanıldığını çok merak ediyorum. Altyapı yapımı çok mu maliyetli yoksa para yolma politikası mı bu?

Hocam burası Türkiye insanlar hıza pek önem vermiyor fazla pahalı olmadığından hala ads kullanıyor. Ama artık her evde altyapı olması gerekiyor.

Oturduğum mahalleye 3 yıl önce VDSL altyapı çektiler altyapı aktif olması için 3 yıl bekledim yani neden yani altyapıyı çekmişsiniz neden aktif yapmıyorsunuz neden neden

TürkNet 35 mbps vdsl kullanıyorum ve 33 mbps alıyorum, gayet memnunum. Ancak vdsl altyapı olmasa çekeceğim vardı. Yıllar sonra türk telekom ekipleri sağolsun oturdugum yere vdsl çekti.

Türkiye'de yaşıyoruz. Normal bir şey. Dünya kadar paraya, "tarife" diyorlar. Altyapıya gelince, "Talep yok, bu yüzden yapamıyoruz.", "Talebinizi ilettik." gibi saçma sapan cümleler söylüyorlar. Avrupa'daki insan, 300 Mbps'ye şikâyet ediyor. Düşünün. Biz hâlâ ADLS'i konuşuyoruz.

Abartmıyorum, isteseler 10 Gbps'ye kadar bile çıkabilirler. "Hoca, sen de abarttın." demeyin arkadaşlar. Daha geçenlerde bir haber gördüm: Japonya'daki telekom şirketleri, 10 Gbps interneti 50 Dolara sunacakmış.
Daha yazmak isterdim. Lakîn sözün özü budur.

Bunun bana göre iki sebebi var;
- Zamanında devlete ait olan malum iss tekeldi ve devlet desteği ile altyapı döşedi. Diğer firmalar maliyet yüksek olduğu için belli başlı yerler hariç altyapı döşemiyor.

- örnek İstanbul, buraya altyapı döşemek demek kazılar yapmak demek, buda trafik ve ekstra maliyet(yeni kablo, işçi ücreti vs)

Türkiye de malum iss katarlılara satıldı, bir güzel hortumlandı ve borçları ile bize kaldı.
Borç içinde yüzen bir şirket bırak yeni altyapı döşemeyi, port talebine bile yetişemiyor ve diğer firmaların ekmeğine taş koyuyor.(Turkcell ceosunun zamanında verdiği röportajı okumanızı tavsiye ederim.)
Sözde her eve internet diye reklam yapıyor her kanalda. İcraat yap eyy TürkTelekom...

Kısaca özetlemek gerekirse coğrafya kaderdir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı