Elan Morin Tedronai
Hectopat
Dinimi kendim araştırarak öğrenmeyi seviyorum diyelim.
Hacıya hocaya itimat etmiyorum genel olarak çünkü güvenemiyorum.
Adam elini kolunu sallaya sallaya bir hadis anlatıyor kaynak yok bir şey yok, ben nereden bileyim bunun başka bir tarafından sallamadığını?
En fazla camideki hocayı dinlerim ötesine ihtiyacım yok, o saydığın hocaların hepsini biliyorum ve o hocalar kadar dini seviyede bilgim var zaten
kuran-ı kerim, tevrat ve ıncil'i meal ve tefsirleriye beraber okudum, ateizm, deizm, satanizm, agnostiklik ve benzeri 50+ dini inceledim, öğrendim ve bunların içinden islamiyeti seçtim.
Bu kadar araştırmanın üstüne din konusunda yeterince bilgiliyim doğal olarak çünkü dediğim gibi ailem Müslüman olduğu için değil kendim istediğim, sevdiğim için Müslüman'ım elhamdülillah.
Ayrıca tarikatlar yüzünden "hoca"lara karşı özel bir ön yargım var genel olarak.
Ayrıca "ihsan şenocak" denen arkadaşa ehl-i sünnet alimi diyen biri ile daha muhatap olmayacağım.
Git Kuran-ı Kerim'in mealini bir baştan sona oku sonra git bir 2-3 tefsir de oku görürsün o beyefendi hocamı tüccar mı?
Elmalılı Hamdi Yazır, Bayraktar Bayraklı ve Said Nursi'nin tefsirini tavsiye ederim.
Gidip bu tefsirleride "hacı efendi", "hoca efendi"den dinleme al eline oku