Türkiye'de oyuncuları büyük bir kısmının sadece "CS:GO, PUBG, LoL" oynaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gaming circlejerk'ine hoş geldiniz. N'apalım efendim, EA'yı yerden yere vurup CD Projekt'i 7/24 övelim mi dersiniz? Yoksa popüler oyunları kitlelerinden dolayı olmadık şekilde eleştirelim mi? Dur bir dakika bu kategoriye sen de giriyorsun 🙃.
Sizin gibi elit oyuncu kitlemizi nasıl gözden kaçırırız!
 
Zannetmiyorum hocam. LoL, CS:GO tarzı oyunu oynayan kişiler Single oyun oynadığında kendilerini yalnız hissettikleri için oynamıyorlar. Benim kuzenim de öyle. En çok oynadığı oyunlardan biri LoL. Daha yeni ve iyi grafikli oyunlar da oynamıyor değil ama en çok LoL oynuyor ve bilgisayarı da iyi. İyi derken yani 1050 Ti var güncel oyunları oynatıyor işte. Kuzenime demiştim AC, RDR2 falan oyna diye. Kendisi de biliyor bu oyunların güzel olduğunu ama tek başına oynayamıyor. Tabii tek neden yalnız hissetmeleri değildir. Gerçekten o oyunları sevdikleri için veya alıştıkları için bırakamayanlar da var. Ben öyle çok kişi tanıyorum, yıllarca çöp bir oyunun peşini bırakamayanlar var. Buna ben de dahil aslında. Alışkanlıkları değiştirmek gerçekten zorlu bir süreç. Peki bu yüzden yargılayabilir miyiz? Sanırım hayır. Bana göre de mantıksız gelse de herkesin zevkleri, beğenileri farklıdır.

Genelde CS:GO oynayanların yaşı büyük, PUBG Mobile oynayanlar yaşı biraz daha ufak.
 
Mesela benim için akıcılık önemli, güncel oyunlarda 240 FPS alamayacağım. Gidipte 6000-7000₺ sistem dizip sadece CS:GO oynamak benim için daha mantıklı geliyor.
 
İsteyen istediği oynayabilir ama oyuncu kitlesi kötüye doğru gidiyor.
 
Son düzenleme:
Bir düşünceyi paylaşmak yerine sanki online oyun oynayan kişileri yeriyormuşsunuz havası aldım.

Ben de bir oyuncu olarak sadece online oyunları oynuyorum. Evet aynı haritayı gün içerisinde saatlerce oynadığım doğrudur ancak oynadığım oyuncular, o anki şartlar, strateji vb. asla aynı olmuyor.

Hikayeli oyunları oynamamam, o oyunları kötulediğim veya beğenmediğim anlamına gelmiyor. Ben hikayeli oyunları oynamak yerine izlemeyi seviyorum.

Yani kısacası, diğer arkadaşların da dediği gibi, zevkler ve renkler dünyası.

Bu arada online oyunlarda çok güzel ortamlar var. Bir girseniz bir daha çıkmak istemezsiniz.
 
Bir düşünceyi paylaşmak yerine sanki Online oyun oynayan kişileri yeriyormuşsunuz havası aldım.

Ben de bir oyuncu olarak sadece Online oyunları oynuyorum. Evet aynı haritayı gün içerisinde saatlerce oynadığım doğrudur ancak oynadığım oyuncular, o anki şartlar, strateji vb. asla aynı olmuyor.

Hikayeli oyunları oynamamam, o oyunları kötulediğim veya beğenmediğim anlamına gelmiyor. Ben hikayeli oyunları oynamak yerine izlemeyi seviyorum.

Yani kısacası, diğer arkadaşların da dediği gibi, zevkler ve renkler dünyası.

Bu arada Online oyunlarda çok güzel ortamlar var. Bir girseniz bir daha çıkmak istemezsiniz.

Benim tek sevmediğim Online oyun PUBG, CS:GO gerçekten iyi bir oyun.
Ortam dediğiniz en son Ark Mobile'de bir klanda olmuştu.
 
İsteyen istediği oynayabilir ama oyuncu kitlesi çöpe dönecek.
Yani oyun bazlı düşünerek çöp demek biraz yanlış bir eleştiri olabilir ancak şöyle demek doğru sanırım: "LoL, CS:GO, PUBG tarzı oyunların ortamları kötü olduğu için, bu oyunu oynayan kişiler genellikle toxic, trash talk yapan kişiler olduğu için bu oyunları oynayanlar bu durumdan etkilenip onlar gibi olabilirler. Dolayısıyla Türkiye'deki oyuncu kitlesi kötüye gider." Böyle bir eleştiri daha yerli olabilir zira AAA oyunlarını oynayan kişilerin online oyunlar oynayan kişilere oranla daha az toxic, trash talk yapan kişiler olduğunu, daha olgun olduğunu düşünüyorum.
 
Yani oyun bazlı düşünerek çöp demek biraz yanlış bir eleştiri olabilir ancak şöyle demek doğru sanırım: "LoL, CS:GO, PUBG tarzı oyunların ortamları kötü olduğu için, bu oyunu oynayan kişiler genellikle toxic, trash talk yapan kişiler olduğu için bu oyunları oynayanlar bu durumdan etkilenip onlar gibi olabilirler. Dolayısıyla Türkiye'deki oyuncu kitlesi kötüye gider." Böyle bir eleştiri daha yerli olabilir zira AAA oyunlarını oynayan kişilerin Online oyunlar oynayan kişilere oranla daha az toxic, trash talk yapan kişiler olduğunu, daha olgun olduğunu düşünüyorum.

Size katılıyorum, çöp demek gerçekten yanlıştı(düzelteceğim), toxic kitle Türkiye'de çok çoluk çocuk toplanmasından oldu CS:GO vb. benzeri oyunlarda.
Birde online oyun oynayan arkadaşlara soru "Payday 2"nin kitle nasıl?
 
CS:GO zaten en popüler oyun sırasında vee... Bedava sonuçta değil mi?
Türkler paralı oyun sevmez herhalde değil mi bildiğim gibi.
Genellikle CS:GO'da dust 2 giren fazla bırakın dust 2'yi hileci AFK sövüşcü tilted olan sinirlenen çok var dust ta.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı