Türkiye'de tarafsız olmak

Öncelikle "tarafsızlık" kelimesinin bu coğrafyada ve bağlı toplumdaki karşılığına bakmak lazım. Objektif olmak, dürüstçe fikir beyan etmek, araştırma yapmak gibi bazı kavramlarla yan yana duran tarafsızlık ilkesi, maalesef ki halk arasında "ne idiği belirsiz" gibi bir şekilde anılıyor. Çünkü fanatik bir toplumuz. Bir yere, şeye, argümana ait olmak istiyoruz. Bunların üstünde gri bir bakış açısı ters geliyor. Değişir mi? Bir gelecek ütopyasında olabilir. Ama gerçekçi olarak yorumlarsak, böyle gelmiş ve böyle gidecektir. Yine de birileri sizden değişmenizi istiyor diye değişmeyin. Bu hayata bir kere geliniyor ve düşünce yapınız, karakterinizin izdüşümünü oluşturur.

Öncelikle "tarafsızlık" kelimesinin bu coğrafyada ve bağlı toplumdaki karşılığına bakmak lazım. Objektif olmak, dürüstçe fikir beyan etmek, araştırma yapmak gibi bazı kavramlarla yan yana duran tarafsızlık ilkesi, maalesef ki halk arasında "ne idiği belirsiz" gibi bir şekilde anılıyor. Çünkü fanatik bir toplumuz. Bir yere, şeye, argümana ait olmak istiyoruz. Bunların üstünde gri bir bakış açısı ters geliyor. Değişir mi? Bir gelecek ütopyasında olabilir. Ama gerçekçi olarak yorumlarsak, böyle gelmiş ve böyle gidecektir. Yine de birileri sizden değişmenizi istiyor diye değişmeyin. Bu hayata bir kere geliniyor ve düşünce yapınız, karakterinizin izdüşümünü oluşturur.
Çok iyi açıklamışsın dostum teşekkür ederim içimi döktün resmen .

Şahsen tarafsız kalma düşüncesine ben de pek iyi niyetle bakmıyorum. Ülkede yaşayan bir birey olarak sorunların ne sebepten veya hangi kitleden kaynaklandığına dair bir gözlem yapıp buna karşı tavır alması gerekir insanın. Taraf tutan herkesin yobaz tutulması, halihazırda içinde bulunulan durumu kabullenmekten başka bir şey değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı