Türkiye'de Türk olmak

Yorum yağmuruna tutacak vakitiniz var ama çalışmaya yok, yazık gerçekten. Sonra neymiş efendim "gençler iş bulamıyor" hah.

Mühendislik, uluslararası ticaret ve finans, uluslararası ilişkiler, iktisat gibi bölümleri bitirmiş bir adama gir inşaatta amelelik yap dersen, adama söverler. Sizin zihniyete kalırsa bu ülkenin gençleri teknoloji üretmesin, bilim hakkında araştırmalar yapmasın gitsin inşaata amelelik yapsınlar :D o çok övündüğünüz İHA SİHA'ları Amerikalı mühendisler yapar nasıl olsa. Arkadaş ironi yapıyor yemeyin. Neyse sabah sabah stress attım iyi geldi.

Son düzenleme:
Hey dostum, asgari ücret alıp 20 k ya telefon alan aptalları kast ediyor.

Peki bir telefonun asgari ücretten 3-4 kat fazla olması normal mi? Ülkenin zaten yarısı asgari ücretle çalışıyor. Bu insanlar asgari ücret ile rahatça geçinmeli üstüne istedikleri telefonu bilgisayarı 1-2 ay harçlıklarını biriktirerek alabilmeliler.

Peki bir telefonun asgari ücretten 3-4 kat fazla olması normal mi? Ülkenin zaten yarısı asgari ücretle çalışıyor. Bu insanlar asgari ücret ile rahatça geçinmeli istedikleri üstüne telefonu bilgisayarı 1-2 ay harçlıklarını biriktirerek alabilmeliler.

Bugün 3 yıllık bir iPhone 11 telefonuna asgari üçretli bir insanın sahip olması için 3 ay hiçbir şey yemeden calışması lazım.

20 bin liralık telefonla "Türkiye'de yaşamak zor, millet aç" diyorlar. Bayram dönüşü köprüler tıklım tıklım doluydu, e hani bu aç millet? Kafelerden, yemek yeme yerlerinden hiç bahsetmeye gerek yok. Türkiye cennet.
Bu arada insanların gidip en pahalı telefonları(genelde iphone) alıp ekonomi kötü demelerini ben de saçma buluyorum. Sanki piyasada başka telefon yok gidip en pahalısını alıyorsun.
Özel hocamla gezmeye gitmiştim ve aldığı telefon 5-6k arası bir şeydi sanırım.

Ama gerisine asla katılmıyorum, hayat bir şekilde devam edecek sonuçta.

20 bin liralık telefonla "Türkiye'de yaşamak zor, millet aç" diyorlar. Bayram dönüşü köprüler tıklım tıklım doluydu, e hani bu aç millet? Kafelerden, yemek yeme yerlerinden hiç bahsetmeye gerek yok. Türkiye cennet.

Gördüğün kısım durumu iyi olan Max 1 milyon kişi. Kenya'da durumu iyi olan zengin insanlar var ama çoğunluk aç, evi yok.
Türkiye'nin nüfusu 90M e dayandı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı