Türkiye'de ticaret nasıl yapılır?

aydemitki

Centipat
İleride hedef olarak ticaret yapmak ve gelirimi bu yönden elde etmek istiyorum, bir süre geçince de siyasete atılmak gibi bir hayalim de var açıkçası fakat kafamda bir soru da var, tüccarlık yapacak birisi meslek mi öğrenmeli okul mu okumalı? Bu sorunun cevabını kendimce bulamadım aynı zamanda ticarette iyi olmak için şimdiden kendime yapabileceğim bir şeyler var mı?

Yaş 15.

Son düzenleyen: Moderatör:
O yaşlarda böyle şeyler hayal etmen normal ama yok siyasete atılıcam falan bu işler öyle kolay değil okul okuduğun gibi ticaretci olup zengin olup siyasete başlaman imkansız zaten.
Sen en iyisi okulunu bitir ve bir meslek istiyorsan onu kazan olmazsa ticaret yaparsın ticaret riskli bir şey meslek garantile ilk.

İleride hedef olarak ticaret yapmak ve gelirimi bu yönden elde etmek istiyorum, bir süre geçince de siyasete atılmak gibi bir hayalim de var açıkçası fakat kafamda bir soru da var, tüccarlık yapacak birisi meslek mi öğrenmeli okul mu okumalı? Bu sorunun cevabını kendimce bulamadım aynı zamanda ticarette iyi olmak için şimdiden kendime yapabileceğim bir şeyler var mı?

Yaş 15.
Ticarette işletmenin sahibi sizseniz pek bir önemi yok, ne okuduğunuzun. Sermaye ile Mikro veya küçük işletme sahibi olabilirsiniz ama orta düzey ve sonrası için tutunmanız bilgisizlik ile imkansızdır. İlla ticaret yapmak istiyorsanız küçük çapta al sat işine girebilirsiniz, genede okulu bırakmanızı tavsiye etmem. Çoğu genç ve küçük işletmeciler eğitim hayatları ile beraber ticarette oluyorlar.

Siyaset konusunda birşey diyemem.

@Mikailcebrailov @He stole my money

Siyaset işinin acelesi yok zaten olamazda baktığımızda çoğu siyasetci 50 yaş üstü o ileride bakacağım düşüneceğim bir konu ama gerçekten okul iş konusu beni yormaya başladı. Sanırım bende değil bütün akranlarımda bu olay var artık. Bu bana bir heves değil gerçekten bir plan halini aldığını görüyorum üniversite olarak hangi bölüm uygun olur hocam.

@Mikailcebrailov @He stole my money

Siyaset işinin acelesi yok zaten olamazda baktığımızda çoğu siyasetci 50 yaş üstü o ileride bakacağım düşüneceğim bir konu ama gerçekten okul iş konusu beni yormaya başladı. Sanırım bende değil bütün akranlarımda bu olay var artık. Bu bana bir heves değil gerçekten bir plan halini aldığını görüyorum üniversite olarak hangi bölüm uygun olur hocam.
Size kalmış bir soru hocam. Hobiniz ne ise ona yönelin, gelecek olarakta iş yapmak isteyeceğiniz bir dala. Büyüdüğünüzde ne yapmak istiyorsunuz kısaca?
Belli dallar için tabi tecrübe ve sağlam bir azim gerekedebiliyor. Tabi üniversite önermek için uygun biri değilim.

Riskli bile olsa ticareti denemek isterim sormak istediğim şu aslında uygun gördüğümde ticaret şansımı deneyebileciğim bir bölüm okumak iyi olur MSÜ okuyan birisi ticarette şansımı deneyeceğim diyemez kolay kolay mesela. MSÜ okumak isterdim fakat sağlıktan geçeceğimi sanmıyorum bu yüzden ticaret şansımı deneyeceğim yerleri düşünüyorum. Siz ne ile meşgulsunuz hocam üniversite öneremem demişsiniz sormamın sakıncası yoksa tabii.

Riskli bile olsa ticareti denemek isterim sormak istediğim şu aslında uygun gördüğümde ticaret şansımı deneyebileciğim bir bölüm okumak iyi olur MSÜ okuyan birisi ticarette şansımı deneyeceğim diyemez kolay kolay mesela. MSÜ okumak isterdim fakat sağlıktan geçeceğimi sanmıyorum bu yüzden ticaret şansımı deneyeceğim yerleri düşünüyorum. Siz ne ile meşgulsunuz hocam üniversite öneremem demişsiniz sormamın sakıncası yoksa tabii.
Hocam iş yapmıyorum, okuyorum.

Eğitim veya benzeri konularda bilgi sahibi değilim, okusam bile. Hangi üniversite daha iyi veya daha seçilebilir, kaç puan gerektirir filan pişman sıfır bilgi. MSÜ'yü bile ilk defa sizden duydum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı