Türkiye'de torpilsiz futbolcu olunur mu?

Doğru zamanda doğru kişilerle yine doğru işler yaparsan her şey olur. Başkası torpil kimi alın teri dese de sonuçta başarıdır. Zaten hak etmeden gittiğin yerden potansiyelin yoksa bir sebeple şutlanırsın. İstersen messi ol, gol atamadığında, takım kaybettiğinde yuhlanacak kim olacak?
 
Bal liginde sürünürsün. Kendine olan güvenin sarsılır, egoist takım arkadaşlarının içinde yok olur gidersin.. Üst liglerde oynamak için kendi karekterini pazarlaman lazım, onu da doğuştan seçiyorlar zaten.. Acı gerçek..
 
Benim düşünceme göre, Altınordu gibi kulüplerde torpile değil, yeteneğe bakarlar. Bir dönem Çanakkale Dardanel Spor da yetenekli oyuncular çıkardı, Selçuk İnan gibi ve daha pek çok isim. Samsunspor bir dönem Tümer Metin ve daha birçok oyuncu çıkardı. Gaziantep, Gençlerbirliği...

Ancak yetenekli futbolcular 10-12 yaşında keşfediliyor günümüzde.

Bence torpil gerekir. Yetersiz oyuncular iyi oynamasalar da 3 büyüklerde uzun süre forma giyebiliyorlar.

Yine de vazgeçme. Ama beklentini de çok yüksek tutma. Çünkü hayal kırıklığı yaşayabilirsin.
Yani ya torpilin olacak ya da çok yetenekli olacaksın.
 
Son düzenleme:
Sizce olunur mu?
Olunur ama yetenekli olman gerekiyor. Benim ilkokul arkadaşlarımdan sınıfta 4-5 kişi profesyonel futbolcu oldu. Profesyonel futbolcu oldukları kulüp 1.lig ancak bir süre sonra kayboldular ve şuan 2. ve 3. ligde kiralık oynuyorlar. Onlar sayesinde tanıdığım Emre Kılınç ve Umut Meraş hangi takımda oynadıkları belli. Bu futbolcularda aynı kulübün altyapısından çıktılar. Hiçbir torpilleri yoktu. Tesislerde yemek yemeye gidip herkes gibi servislerle birlikte okula bırakılıyorlardı. Ama gerçekten çok yetenekli kişilerdi. İkisininde transfer olduğu sezonlarda kulüp ilk yarıyı 1. sırada tamamladı ve bu kişiler oyun içinde parladı diyebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı