Türkiye'de üniversite mi? Almanya'ya gidip işçi olmak mı?

Genel olarak Dil ile ilgili durumun biraz daha sıkıntı olduğunu biliyorum, belki çok yakın bölümlere geçebilirsin İngilizceyle alakalı veya Almanca'yla alakalı araştırmak gerekiyor, maalesef TYT puanı diye bir şey yok 2 yıllık üniversite bitirirseniz ancak o bitirdiğiniz bölüm üzerinden Almanya'ya müracaat edebilirsiniz, maddi gelir durumu ise; Almanya'ya gidecekseniz önünüzde 2 seçenek var ya Almanya'daki bir tanıdık (akraba, arkadaş fark etmez) size garantör olacak, ya da 12K Euro civarında bir parayı bankada göstermek zorundasınız bu vize için gerekli, orada öğrenci iken çalışma izniniz oluyor haftada 20 saat, günde 4 saat ve aylık kazancınız legal bir şekilde 960-1000 euro ile sınırlandırılmış durumda...
Hocam peki İngilizce öğretmenliği diye bir bölüm var mı?

Hocam peki İngilizce öğretmenliği diye bir bölüm var mı?

Evet var, ama çoğu üniversite de yok diye düşünüyorum, küçük bir araştırmayla Stuttgart Uni'de olduğunu gördüm;

Sizden beklenenler, Amerikan İngiliz kültürüne hakim olmanız, iyi bir İngilizceye sahip olmanız (büyük ihtimalle IELTS gibi sınavlara girmeniz gerekiyor)

Sayfayı Türkçeye çevirerek şartları bulabilirsiniz...

Asgari ücrete çalışacaksan gitme, bekarlardan acayip vergi kesiyorlar. Almanya Türkiye'yi yüze katlar ama asgari ücretle çalışmak orada da sıkıntı. 2000 eurodan eline kalan 1500 oluyor vergiler kesilince. Net maaşın 2000, 2300 civarıysa git direkt.

Üniversite sınavına gene çalış Almanya'ya kalifiye bir iş yapmaya git. Hem zaten Almanya'ya gitmek o kadar kolay bir şey değil vize çıkmıyor her şeyini Almanya olacak diye bağlama yani.
İş bulduysa ve dili varsa veriyorlar, ama üniversite okuması lazım onun için. Turist vizesiyle gidip amcasının marketinde sözleşme yaparsa kalabiliyor.

Evet var, ama çoğu üniversite de yok diye düşünüyorum, küçük bir araştırmayla stuttgart Uni'de olduğunu gördüm;

Sizden beklenenler, Amerikan İngiliz kültürüne hakim olmanız, iyi bir İngilizceye sahip olmanız (büyük ihtimalle IELTS gibi sınavlara girmeniz gerekiyor)

Sayfayı Türkçeye çevirerek şartları bulabilirsiniz...

Merhaba ben ausbildung yapmak istiyorum ancak Türkiye'de güvenilir bir danışmanlık şirketi bulamıyorum tek başıma yaparsam da vize alamayacağımdan korkuyorum acaba yardımcı olur musunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı