Türkiye'de üniversite mi? Almanya'ya gidip işçi olmak mı?

Direkt gitmeni tavsiye ederim. Üniversite okuduktan sonra gidersen "o kadar okuduk şimdi Almanya'ya gidilmez ya" diye düşünebilirsin. Türkiye'de iş hayatına atılıp yıllar geçtikten sonra da keşke direkt gitseydim diyeceksin.

ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Hacettepe tıp vs. gibi en iyi birkaç üniversitenin en iyi bölümlerinden mezun olmayacaksan Türkiye'de üniversite okumak artık zaman ve para kaybından başka bir şey değil. Zaman kaybetmeden Almanca öğrenmeye başla ve arkana bakmadan Almanya'ya git. Orada sokakta çöp toplasan buradan iyidir.

Hocam nasıl oluyor biraz açıklayabilir misiniz? Burada üniversite kazanırsan orada geçiş sınavı tarzı bir şey mi oluyor? Dil gerekçeleri neler? Ve ausbildung denilen sistem ile ilgi bilginiz varsa söyleyebilir misiniz çünkü o da aklıma yatmadı değil.

Burada 4 yıllık lisans bölümü kazandığın taktirde Almanya'daki üniversitelere başvuru hakkı kazanırsın, 3. sınıfda olsan Almanya'da en baştan başlarsın (Professor ile konusup derslerini saydırma ihtimalin var) Türkiye'deki kazandığın bölümün ya aynısını ya da benzerini Almanya'da okuyabilirsin örneğin: Türkiye'de işletme kazandın, Almanya'da işletme ekonomi tarzı bölümlerini okuyabilirsin, genel olarak Dil seviyesi C1, fakat bazı üniversiteler B2 ile bazı bölümlere kabul alıyor, bende Türkiye'de Yönetim bilişim sistemleri kazandım 2 sene önce bu sene Data Science / İşletme Matematiği / Ekonomi ve bilişim bölümlerine başvurdum (B2 ile kabul eden sayılı bölümler)...
Ausbildung pek tavsiye etmiyorum uni okumak daha avantajlı, oraya giden insanlar Üniversite okuyacak (Almanya'da ki sisteme göre belirleniyor) kapasitede olmayan ve oranın tabiri caizse serseri insanları, genel olarak durum bu şekilde oluyor bununda dil seviyesi istediğin bölüme göre B1-B2 değişir.

Burada 4 yıllık lisans bölümü kazandığın taktirde Almanya'daki üniversitelere başvuru hakkı kazanırsın, 3. sınıfda olsan Almanya'da en baştan başlarsın (professor ile konusup derslerini saydırma ihtimalin var) Türkiye'deki kazandığın bölümün ya aynısını ya da benzerini Almanya'da okuyabilirsin örneğin: Türkiye'de işletme kazandın, Almanya'da işletme ekonomi tarzı bölümlerini okuyabilirsin, genel olarak dil seviyesi C1, fakat bazı üniversiteler B2 ile bazı bölümlere kabul alıyor, bende Türkiye'de yönetim bilişim sistemleri kazandım 2 sene önce bu sene data science / işletme matematiği / ekonomi ve bilişim bölümlerine başvurdum (b2 ile kabul eden sayılı bölümler)...
Ausbildung pek tavsiye etmiyorum uni okumak daha avantajlı, oraya giden insanlar üniversite okuyacak (Almanya'daki sisteme göre belirleniyor) kapasitede olmayan ve oranın tabiri caizse serseri insanları, genel olarak durum bu şekilde oluyor bununda dil seviyesi istediğin bölüme göre B1-B2 değişir.

Yaş sınırı falan var mı detaylıca bilgi alabileceğimiz bir kaynak falan?

Yaş sınırı falan var mı detaylıca bilgi alabileceğimiz bir kaynak falan?

Herhangi bir yaş sınırı yok, ama vize görüşmesinde sıkıntı çıkarabilirler, 30 yaşında lisans okumaya gideceksiniz gibi bir durum olduğunu varsayıyorum.
Genellikle 18-25 civarı lisans için idealdir, daha üstüne yüksek lisans olarak bakılıyor.

Yani 1 sene de B2 olur mu bilmem ama 1,5 sene de sıfırdan b2.2'yi bitirebilirsiniz.

10 Ayda B2 oldum, ve uluslararası geçerli (TELC) B2 sınavına girip yüksek bir başarı ile geçtim, şu an resmi olarak B2 seviyesine sahibim ama hiç kolay olmadı, günde 6-7 saatten fazla çalışıyor gece 3-4'e kadar metin çevirisi yapıyordum, şu sıralar C1 e diktim gözümü yavaştan başladık.

Son düzenleme:
10 ayda B2 oldum, ve uluslararası geçerli (telc) B2 sınavına girip yüksek bir başarı ile geçtim, şu an resmi olarak B2 seviyesine sahibim ama hiç kolay olmadı, günde 6-7 saatten fazla çalışıyor gece 3-4'e kadar metin çevirisi yapıyordum, şu sıralar C1'e diktim gözümü yavaştan başladık.

Rahat bir şekilde çalışmayla sizin dediğiniz ciddi anlamda çalışma azmi ve odak isteyen bir durum.

Genel olarak konuşmak gerekirse 1,5 sene sürer diye 1,5 dedim bu artar da azalır da kişinin çalışma azmine odağına ve isteğine bakan bir şey bu.

Rahat bir şekilde çalışmayla sizin dediğiniz ciddi anlamda çalışma azmi ve odak isteyen bir durum.

Genel olarak konuşmak gerekirse 1,5 sene sürer diye 1,5 dedim bu artar da azalır da kişinin çalışma azmine odağına ve isteğine bakan bir şey bu.

Evet kesinlikle bu şekilde, ayrıca Almanca ingilizceye kıyasla gerçekten çok zor bir dil, artikel dediğiniz şey en basit konulardan kalıyor işin grammerine girdiğiniz vakit sağlam kafa istiyor maalesef ki. Ama istiyorsanız bu dili yapabilirsiniz neden olmasın?

Okul okumadan kendini Almanya'da daha iyi geliştirirsin. Öğrendiğin dil ile birlikte okuduğun kitapların ve hobilerinin sınırı olmaz. Kısacası seni okuldan daha çok geliştirir.

Burada 4 yıllık lisans bölümü kazandığın taktirde Almanya'daki üniversitelere başvuru hakkı kazanırsın, 3. sınıfda olsan Almanya'da en baştan başlarsın (Professor ile konusup derslerini saydırma ihtimalin var) Türkiye'deki kazandığın bölümün ya aynısını ya da benzerini Almanya'da okuyabilirsin örneğin: Türkiye'de işletme kazandın, Almanya'da işletme ekonomi tarzı bölümlerini okuyabilirsin, genel olarak Dil seviyesi C1, fakat bazı üniversiteler B2 ile bazı bölümlere kabul alıyor, bende Türkiye'de Yönetim bilişim sistemleri kazandım 2 sene önce bu sene Data Science / İşletme Matematiği / Ekonomi ve bilişim bölümlerine başvurdum (B2 ile kabul eden sayılı bölümler)...
Ausbildung pek tavsiye etmiyorum uni okumak daha avantajlı, oraya giden insanlar Üniversite okuyacak (Almanya'da ki sisteme göre belirleniyor) kapasitede olmayan ve oranın tabiri caizse serseri insanları, genel olarak durum bu şekilde oluyor bununda dil seviyesi istediğin bölüme göre B1-B2 değişir.
Hocam ben dil bölümünde okuyorum, şimdi burada mütercim tercümanlık veya İngiliz dili ve edebiyatı düşünüyorum hani bu bölümlerin alman üniversitelerinde bi karşılığı var mıdır? Veya İngilizce öğretmenliğinin? Ya da sadece Tyt puanımla 2 yıllık gideceğim bir bölümün orada karşılığı olur mu? Ve maddi gelir durumu ne durumda olmalı önemli mi, part time çalışma imkanı var mı?

Hocam ben dil bölümünde okuyorum, şimdi burada mütercim tercümanlık veya İngiliz dili ve edebiyatı düşünüyorum hani bu bölümlerin alman üniversitelerinde bir karşılığı var mıdır? Veya İngilizce öğretmenliğinin? Ya da sadece TYT puanımla 2 yıllık gideceğim bir bölümün orada karşılığı olur mu? Ve maddi gelir durumu ne durumda olmalı önemli mi, part time çalışma imkanı var mı?

Genel olarak Dil ile ilgili durumun biraz daha sıkıntı olduğunu biliyorum, belki çok yakın bölümlere geçebilirsin İngilizceyle alakalı veya Almanca'yla alakalı araştırmak gerekiyor, maalesef TYT puanı diye bir şey yok 2 yıllık üniversite bitirirseniz ancak o bitirdiğiniz bölüm üzerinden Almanya'ya müracaat edebilirsiniz, maddi gelir durumu ise; Almanya'ya gidecekseniz önünüzde 2 seçenek var ya Almanya'daki bir tanıdık (akraba, arkadaş fark etmez) size garantör olacak, ya da 12K Euro civarında bir parayı bankada göstermek zorundasınız bu vize için gerekli, orada öğrenci iken çalışma izniniz oluyor haftada 20 saat, günde 4 saat ve aylık kazancınız legal bir şekilde 960-1000 euro ile sınırlandırılmış durumda...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı