Türkiye’de Windows 7 kullanım oranı %26

İki yıl önce desteği kesilen ve artık miladını doldurmuş olan Windows 7 işletim sisteminin Türkiye'de kullanım oranı halen %26 civarlarında.

Eki Görüntüle 1361918

İnsanlar neden güncel bir işletim sistemine geçmemek için bu kadar direniyor?

Destek olsa Windows 10'dan Windows 7'ye geçerim.
 
Çünkü maalesef halkın büyük çoğunluğu sistemlerini yenileyemiyor. Cihazlar eski olduğu için Windows 7 kullanıyor millet.
 
@Ecmel Sistem gereksinimleri cidden çok düşük. Bana kalırsa üşengeçlikten başka bir şey değil. Yükseltmeye uğraşmak istemiyor kimse.
Windows 11'in de sistem gereksinimleri temelde düşük ama çoğu kişi geçemiyor. :)

Windows 10 sistemlerde SSD şart sayılacak seviyede. Çoğu kişi dediğin gibi yükseltmekle de uğraşmıyor. TR'de SSD kullanan bilgisayar sayısı son birkaç yılda toplanan bilgisayarlar harici baya düşüktür.
 
Devlet kurumları tarafında daha çok sistem yetersizliğiyle alakası var. PC'lere bakan, ilgilenen kimse yok. Windows 7'de bile takılacak duruma gelmişler. İçlerindeki parçalar milattan önce kalma olduğundan Windows 10 kuramıyorlar.

Sanayi alanında dedikleriniz doğru.

Daha önce karayollarında staj yaptım, orada da durum dediğim şekilde idi. Ayrıyeten devlet kurumları ev kullanıcısı gibi her yeni Windows sürümüne geçmek ile baş edemez. Yoksa devletin sistem yenilemeye parası olmadığını zannetmiyorum hele ki bizim gibi itibarı seven bir devletin.
 
@Ecmel Windows 11 sadece sistem gereksinimleriyle ilgili değil zaten, BIOS ayarları vs var uğraştırıyor biraz. Benim demek istediğim kullanmak isteyen her türlü kullanır şu anda. Bazı arkadaşların dediği gibi, insanlar alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyor. Ben bile insanlara yükselt şu Windows'u dediğimde "Onunla mı uğraşıcam ya!" diye tepki alıyorum. Tercih meselesi tabii.

Ayrıca devlet kurumu bilgisayarları maksimum %3'ü falan kapsar bence.
 
Çünkü maalesef halkın büyük çoğunluğu sistemlerini yenileyemiyor. Cihazlar eski olduğu için Windows 7 kullanıyor millet.
Bilgisayarcı bir tanıdığım var ekonomiden muhabbet ediyorduk yanımızda bilgisayarcının tanıdığı da vardı. Casper'in 2010'luk laptopu vardı elimde. Ekonomi kötüyse bunu nasıl aldın diyordu ğ.
 

Geri
Yukarı