Türkiye'de yapılacak en kolay-en zor meslekler

Liste yarın YKS tercih günlerinin başlayacak olmasına istinaden yazılmıştır. Arkadaşlara yardımcı olmak için ekleme yapabilirsiniz.

NOT:LİSTE ÖZNELDİR.
Mesleğin zorluğu maaşa göre kıyaslanmamıştır mesai saatleri ve şartlara göre kıyaslanmıştır.
Her mesleğin zorluğu vardır bunun farkındayım ama liste diğer mesleklere kıyasla zorluğuna göre hazırlanmıştır.

En kolay meslekler:
1-Devlet memurluğu
2-Öğretmenlik (Bu konuda linç yedim ama atanması dışında kolay bir meslek.)
3-İmamlık
4-Grafik tasarımcılık
5-Front-End geliştiricilik
6-Muhasebe-Sigorta
7-Çevirmenlik-Tercümanlık
8-Hosteslik ve benzeri yolculuk hizmetleri
9-Galericilik ve al satçılık
10-Emlak ve Gayrimenkul işleri
11-Rehber öğretmenlik
12-Yurt-AVM güvenlikleri
13-Aşçılık
14-Bulaşıkçılık (Asgari Ücret)
15-Kuryelik
16-Taksicilik
17-Şehir içi otobüs şöförlüğü
18-Diyetisyenlik
19-Milletvekilliği
20-PDR-Psikolog
21-Eczacılık
22-Gece sokak bekçiliği

En zor meslekler
1-İnşaatçılık
2-Sanayicilik
3-Fabrika işçiliği
4-Garsonluk (Geçim ve çalışma süresi açısından)
5-Uygulama-Oyun geliştirme
6-Uzun yol şöförlüğü
7-Madencilik
8-Komando-Uzman çavuş
9-Kanalizasyonculuk
10-Hayvanat bahçesi memurluğu
11-Bomba imha
12-Sayaç okuma (Türkiye'de mesaisi çok uzun)
13-Doktorluk
14-Kimyacılık

Yere ve zamana göre değişen meslekler
1-Polislik (Misal Çorum'da kolay Adana'da zor.)
2-Jandarma (Polislik ile aynı durum)
3-Habercilik (Ankara'da zor Çorum'da kolay. Ama genel olarak kolay.)
4-Kar küremecilik
5-Çiftçilik
6-İtfaiye
Öğretmenlik kolay falan değil. Halkın gözünde öğretmenler yatıyor algısı var ama savcıların, hakimlerin, milletvekillerinin ve üniversite hocalarının tatili öğretmenlerin tatilinden daha fazla ama göze hep öğretmenler batıyor, hep öğretmenlerin tatili gündeme geliyor, hep öğretmenlerin aldığı üç kuruş maaş gündeme geliyor. Belediye işçileri öğretmenlerden daha yüksek maaş alıyor. Hatta okuldaki hizmetli bile öğretmenden daha yüksek maaş alıyor.

Son düzenleme:
Öğretmenlik çok duruma göre değişiyor Hakkari'deki ter*rle mücadele lisesindeki öğretmen ile İstanbul'daki özel lise bir olur mu? Ayrıca öğretmenlerin çalışma saatleri çok daha az adam gibi bir okulda çok da zor değil.

Bu konuyu aslında forum kitlesini denemek için açtım öylesine. Tahmin ettiğim gibi en çok linci öğretmenlerden yedik.
Lise 11.sınıf öğrencisiyim. Annem ve babam öğretmen olduğu için yazdım. Kimse imamları, üniversite hocalarını, milletvekillerini, savcıları, hakimleri ve astsubayları konuşmuyor. Varsa yoksa öğretmenlerin aldığı üç kuruş maaş konuşuluyor.

Öğretmenlik çok duruma göre değişiyor Hakkari'deki ter*rle mücadele lisesindeki öğretmen ile İstanbul'daki özel lise bir olur mu? Ayrıca öğretmenlerin çalışma saatleri çok daha az adam gibi bir okulda çok da zor değil.
Az falan değil. İmamların işi çok çok daha kolay. Üniversite hocalarının, milletvekillerinin, savcıların, hakimlerin tatili öğretmenlerin tatilinden daha fazla. Kimse astsubay maaşlarını konuşmuyor. Halk kafayı öğretmenlere takmış. Öğretmenlerin aldığı maaş da zaten üç kuruş.

Son düzenleme:
Lise 11.sınıf öğrencisiyim. Annem ve babam öğretmen olduğu için yazdım. Kimse imamları, üniversite hocalarını, milletvekillerini, savcıları, hakimleri ve astsubayları konuşmuyor. Varsa yoksa öğretmenlerin aldığı üç kuruş maaş konuşuluyor.

Az falan değil. İmamların işi çok çok daha kolay. Üniversite hocalarının, milletvekillerinin, savcıların, hakimlerin tatili öğretmenlerin tatilinden daha fazla. Kimse astsubay maaşlarını konuşmuyor. Halk kafayı öğretmenlere takmış. Öğretmenlerin aldığı maaş da zaten üç kuruş.

İmam olayına katılıyorum o mesleklerdede sıkıntılar var bu arada babam emekli astsubay asgari ücretten 2000 TL kadar fazla alıyor sadece.

Neredeyse hiç birine katılmıyorum. Kolay dediğin şeyler hiç de kolay değil, o mevkiye gelmek de kolay değil yapması da. Hele kışın kuryelik yapmak kolay mı sanıyorsun? Veya grafik tasarımcısının işi hep iyi mi gider? Tabi ki de hayır.

İmam olayına katılıyorum o mesleklerdede sıkıntılar var bu arada babam emekli astsubay asgari ücretten 2000 TL kadar fazla alıyor sadece.
Kayseri'de yaşıyoruz. 2 evimiz var. Birinde biz oturuyoruz. Birinde kiracı var. Kiracımız astsubay, eşi ev hanımı ve 15 yaşında 1 çocukları var. Evimizin kirası şu an 5200 TL. 5200 TL kirayı verebildiğine göre astsubay maaşları yüksek diye düşünüyorum. Astsubayların maaşının öğretmenlerin maaşından daha yüksek olduğuna eminim. Dediklerimi yanlış anlamayın.

Kayseri'de yaşıyoruz. 2 evimiz var. Birinde biz oturuyoruz. Birinde kiracı var. Kiracımız astsubay, eşi ev hanımı ve 15 yaşında 1 çocukları var. Evimizin kirası şu an 5200 TL. 5200 TL kirayı verebildiğine göre astsubay maaşları yüksek diye düşünüyorum. Astsubayların maaşının öğretmenlerin maaşından daha yüksek olduğuna eminim. Dediklerimi yanlış anlamayın.

Estağfirullah hocam yanlış anlamam çalışan astsubaylar sağlam alıyor 25-30
Ama emekli oluncaya çöpçüden az alıyorsun açıkçası bu ülkede herkes fazlasını hak ediyor aslında ama türkiye…

Neredeyse hiçbirine katılmıyorum. Kolay dediğin şeyler hiç de kolay değil, o mevkiye gelmek de kolay değil yapması da. Hele kışın kuryelik yapmak kolay mı sanıyorsun? Veya grafik tasarımcısının işi hep iyi mi gider? Tabii ki de hayır.

Her mesleğin kendi göre bir zorluğu var elbet, ama grafik tasarımcısı ile haftada 112 saat hamam gibi madende güvenlik şartları sağlanmadan sigortasız asgari ücret altına çalışan madencide bir değildir açıkçası.

Estağfirullah hocam yanlış anlamam çalışan astsubaylar sağlam alıyor 25-30
Ama emekli oluncaya çöpçüden az alıyorsun açıkçası bu ülkede herkes fazlasını hak ediyor aslında ama türkiye…
Yaşamak ile hayatta kalmayı karıştıyoruz. Yaşamak; Antalya'ya tatile gidebilmek, sinemaya gidebilmek, yeri geldiğinde dışarıda yemek yiyebilmek vs. falan. Türkiye'deki çoğu insan yaşadığını zannediyor ama aslında hayatta kalıyor.

Her mesleğin kendi göre bir zorluğu var elbet, ama grafik tasarımcısı ile haftada 112 saat hamam gibi madende güvenlik şartları sağlanmadan sigortasız asgari ücret altına çalışan madencide bir değildir açıkçası.
Maden işçiliği ekstra zor tamam, ama bu demek değildir ki grafik tasarımcılığı kolaydır. Onun da kendine göre zorluğu var. Tasarımı bulup yapmak ayrı mesele, müşterinin onu beğenmemesi ayrı mesele. Bu arada haftada 112 saat çalışmıyorlardır, günde 18.5 saat ediyor.

Maden işçiliği ekstra zor tamam, ama bu demek değildir ki grafik tasarımcılığı kolaydır. Onun da kendine göre zorluğu var. Tasarımı bulup yapmak ayrı mesele, müşterinin onu beğenmemesi ayrı mesele. Bu arada haftada 112 saat çalışmıyorlardır, günde 18.5 saat ediyor.

E yani sonuçta bir sınıflandırma yapıyoruz biri diğerinden daha zor olabilir tabii ki hiçbir meslek basit değil bu arada 112 saat olayı 7 gün 16 saat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı