Türkiye'deki Ekran Kartı Stok Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AtakanD.

Megapat
Makaleler
3
Yer
Antalya
Dikkatinizi çektimi bilemiyorum ama stoklar günden güne bitmeye başladı. RX serisini geçtim artık 10xx serilerinde de azalma başladı. 1070'i örnek verecek olursak çoğu yerde ya kalmamış ya da 1-2 ürün var. Olan sitelerde var ama yaz gelmesiyle bayağı bir rağbet var galiba. Stok yollamıyorlar mı yani? 15-20 site gezdim adam akıllı stoğu olan bir tane site bulamadım. Nasıl bulamadınız alın işte diye link atmadan önce marka olarak ASUS veya MSI arıyorum. 1900TL'ye gördüğüm kartı 300-400TL fazla verip almakta oturur yani.

Bugün bilgisayar toplamaya Vatan'a gittim alacağım parçalardan birisi ASUS GTX 1070 ROG Strix ve ellerinde sadece tek teşhir ürün kaldıklarını söylediler ve şoka girdim resmen. İşlemcide Ryzen 1700 ve onunda kısa sürede bitebileceğini söyledi şu an ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Muhtemelen Hepsiburada'da üzerinden sipariş vermeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bilgisyar topluyorum. Bu stok sorunun geçmesini mi beklemeliyim ? Önerileriniz nelerdir? Her şey tam, ekran kartımız eksik. Bakıyorum da Mayıs ayından beri bu problemi yaşayan insanlar var. Düzelecek gibi mi? Bilenler yardım

Bende olayın takipçisiyim. Görünüşe bakarsak sabırlı olup 1-2 ay beklenmeli gibi gözüküyor.

En geç Ağustos'ta alacağım sistemi. Umarım o döneme kadar toparlar markalar. Tüm dünya oluşu çok saçma..

MSI RX 480 Gaming X 8GB ekran kartımı ikinci el 1 aylık 1050 TL ye aldım. Geçen hafta 1450 TL ye sattım. Pazartesi 3 aylık Hepsiburada faturalı MSI GTX 1080 Gaming X 8GB kartı elden almak için 2000 TL ye anlaştım tertemiz kart. Yani GTX 1080 bana 1600 TL ye geldi. İkinci el piyasasını takip etmek lazım piyasaya düştümü alın. Ağustos sonuna doğru ancak stok düzelir yazı kartsız geçirirsiniz. Benim düşüncem bu.

Kart faturalı, kutulu olunca tertemiz mi oluyormuş ilginç. 1070 ve üstü kartların ikinci el piyasasına şahsen güvenmem. Alıyorsanız riski göze almış oluyorsunuz oldukça gereksiz.

Temizden kasıt toz kir pas değil mekanik. Garanti belgesi ve fatura ne işe yarıyor süs mü? Elden alışveriş diyoruz halen risk diyorsun. İlginç. Farz edelim elden almadın bozuk çıktı yine garantisi var sorun nedir? Sen www.vatanbilgisayar.com dan ya da mağazadan sıfır al 1 haftada arıza çıksa değişim yapmaz garantiye yollarlar. 3 aylık kart elimde bozulsa aynı muameleyi görecek. Sen 2500 TL ye GTX 1070 al kardeş. Bende 1600 TL ye 3 aylık GTX 1080 alayım. Biz para bayılmadan rahat etmeyen bir toplumuz.

Aynı zamanda boş konuşmayı seven bir toplumuz. Elden alınca veya kargoyla alınca değişen bir şey olmaz yine ikinci eldir. Elden alınca kartın sorunu çıkmıyor değil mi dostum. Ne diyeceksin 10 gün sonra teklese? Adam sağlam teslim ettim der geçer. İkinci elde ilk kullanıcının karta ne yaptığını nasıl kullandığını bilmeden alıyorsunuz riskten kastım bu ama siz yok Vatan'dan alın yok para bayılın havalarına girmişsiniz. Yapılan herhangi bir müdahale ile garanti dışında kalmış olabilir. Piyasa araştırması ve fırsat kovalarken az zaman geçirmiyorum. Sen al 1080'ini keyfine bak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…