Türkiye'den memnun musunuz?

Bugün 2 litrelik ayran 1.5 litrelik de Coca-Cola aldım ve 40 TL ödedim. Ülkenin şu anki halinden ve halkından gram memnun değilim.
Öyle hakkaten. Tekel alışverişi yaptım 2 adet 50 TL'lik içki, Monster enerji içeceği ve büyük boy Doritos; 140 TL ödedim. Kasiyer 140 TL dedi, 2 sn bakıştık ve tepkim "Ne?!" oldu. 50 TL altına herhangi bir market alışverişi yapılmıyor artık.
 
Genel olarak memnun değilim. Hemen nedenini açıklayayım.

Türkiye çoğu ülkeden daha az güvenli. Neresine giderseniz gidin bu böyle. Rahatça istediğim yere yürüyemiyorum. Yolumu sürekli tenha olmayan yerlere ayarlıyorum.

Aşırı muhafazakar insanlar var ama ben buna karışmıyorum. Başkasını rahatsız etmiyorsa isteyen istediği gibi yaşar. Peki neden başkalarının her konuda bir fikri var? Neden giyimime, dinlediğim müziğe göre beni yargılıyorlar?

Ekonomik sorunlar... İstediğim gençliği rahatça yaşayamıyorum. Ne kadar fazla çalışırsam çalışayım, hayat sürekli pahalılaşıyor. Artık bir şey almak için iki kere değil, on kere düşünür oldum.

Ülkemizin güzel yanları da var tabii. Doğası güzel. Bayılıyorum farklı bölgelerin farklı doğal güzelliklerine. Ne yazık ki yabancılar kadar gezemiyoruz cennet ülkemizi.

Biraz içimi döktüm. Kusura bakmayın.
 
Yanlış anlaşılmalar bir yana. İnsanlar hata yapmayı geçti, yanlış yapmayı normal görür oldu. Ben de dahil hepimizin sakin olması gerekiyor. Ülkemizi biz oluşturuyoruz. Bizlerde sorun olmazsa ülkede de sorun olmayacak. Siyasi olarak yazmıyorum bunu. Ben işin o boyutunda değilim henüz. Düşünüp hareket etsek yeter. Hatalar olur, yanlışa diretmeyelim yeter ki. Daha forum içinde bile düzen tutturamadık.
 
Son düzenleme:
İlk başka yazdıklarım için rica edersem linçlemeyin. Türkiye çok güzel bir ülke ve insanları biraz eğitimli olsa refah seviyesi çok güzel bir ülke olacak ama baştakiler ve verilen yetkilerin süistimal edilip, art niyetli kullanılması bu ülkenin kötü kısmı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı