Türkiye'nin Arapça Münazara Şampiyonu Olması

Herkes istediği yarışmaya katılabilir. Ülkemizde liselerde aktif olarak MUN'ler gerçekleştiriliyor yabancı dil ile seminerler veriliyor İngilizce eğitim veren okullar mevcut. Yani demem o ki çok da kötü bir şey yapmamışlar. Ha bana sorarsanız ben hayatta yapmam ve haber değeri falan da taşıyan bir şey değil.
 
Bu kadar konuşulması saçma. Olayın laiklik, Arap sevicilik yahut "Özgürlüğümüz elden gidiyor." gibi bir durumu yok. En azından şampiyon olmuşuz, ne güzel işte. :)

Dil öğrenmek güzeldir.

Kötü olan şey, çocuklar ödevlerini yapamadığı zaman ailelerinin hiçbir şekilde yardım etmemesi ancak dini veya çocuk yaşta çalışmak ile ilgili bir konu olunca ailelerin, çevrenin hatta en uzak akrabaların bile seferber olması ve maalesef çoğu aile böyle.

Yani ben de farklı dallarda şampiyon olmamızı isterdim çünkü ülkece bazı şeylere açız. Yine de herkesin kendi kararı, kendi zevki, karışılamaz. :)

Tabi bunu, bu haber için değil, atılan diğer mesajlar için yazdım.

Bu arada "İmam hatip okuyan imam olur." ya da "Meslek mezunu amele olur." gibi düşünceler ile lise tercihi yapacak arkadaşlara yanlış bilgi vermeyelim.
 
Ben burda kötü bir şey göremiyorum. Bir yabancı dilde onlardan daha iyi münazara yapmamız kötü bir şey mi? Bu habere çok sevindim şahsen. Münazara ile gençlerin ilgilenmesi mutluluk verici.
 
Yabancı dil öğrenilmesi ve akıcı bir şekilde konuşulabilmesi neden kötü bir şey? Ek olarak bu ülkedeki çoğu insan ikinci dil olarak İngilizce, Fransızca ya da Almanca biliyor. İnsanlar Arapça öğrendiği için neden aşağılanıyor? Artık at gözlüğünü kafanızdan çıkartmalısınız. İnsanları da kendi düşüncelerinizi benimsemediği için aşağılamamalısınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı