Türkiye'nin neden nükleer gücü yok?

Kurtlar vadisinde bir söz var;
Atom bombası kullanmak için değil korkutmak içindir.
Durum aynen böyle aslında daha önce de santral yapılabilirdi bizden daha güçsüz ülkelerde bile 2000'li yılların başından beri nükleer santral var.
 
Savaştaki güç olarak para olduğunu düşünüyorum.

Enerji olarak ise çok basit. Çünkü milletin efendisi olan sayın köylülerimiz doğuda kaçak elektriklerine müdahale eden elektrik firması çalışanını linç etmeleri gibi ellerinde mızraklarla (bozuk bir telaffuzla) biz buraya nükleer santral yaptırmayız dediği için.
 
Nükleer enerjiyi atom bombasından ibaret sanan insanlar var ne yazık ki.

Yapılması gerek ve yapılacak diye biliyorum zaten.

Çok büyük bir geri dönüştürulebilir enerji kaynağı kendisi.
 
Ülkede kafa yapısı bu şekilde. Bir durum olduğunda çıkacak bu açıklamayı yapacak. Nükleer'in ne enerjisi mantıklı ne de gücü.

Eki Görüntüle 1038717

Google'da her okuduğunuzu doğru kabul edin fikir bile yürütmemeye devam edin. Akıl yaşta değil baştaymış. Bunu da mı Google'dan aradınız? Göz ardı edildiniz, kendimi yormayacağım ve uğraşmayacağım.
İnternette araştırabilirsiniz. Google gerçekten büyük bir finansman ayırdı.
Suçlamayı ve aklın başta edildiğini öğrendiğiniz zamanda görüşmek üzere.
 
Nükleer işi çok titizlik ve sağlam yatırım istiyor. Teknolojiyi geliştirmek ya da diğer ülkelerden edinmek de ayrı bir mesele. Biraz geç kaldık bence. Güvenilir ellerde ve uygun teknoloji ile, çevreci ve çok kârlı bir elektrik üretim yolu. Atıkları düzgün muhafaza edemez ve kazaya sebep yaratılırsa facia kaçınılmaz.
 
Her nükleer konusuna da Çernobil atmayın ama ya. Uçağa da binmeyin o zaman. Kaza yapıyor çünkü, geçmişi kaza ile dolu. İyi ki bir dizisi yapıldı onun da, herkes Nükleer Fizikçi oldu başımıza.

Nükleer enerji doğru ellerde birçok işe yarayabilir. Ülken için güç kaynağı olabileceği gibi, siyasi arenada güç ve propaganda aleti de olur. İsrail, İran'ın en önde gelen nükleer fizikçisini boşuna öldürmedi herhalde.

Türkiye'de bu çalışmalar devam ediyor. Umarım iyi bir biçimde sonuçlanır. Türkiye, elektrik enerjisini çok pahalı bir biçimde üretiyor. Sanayi atılımlar yapmak isteyen bir ülke için bu sağlıklı değil.

Ben yenilenebilir enerji hakkında bir yorumda bulunmadım. İnsanlık için şu anda daha başlangıç seviyesinde evet, ancak ülkeler son sürat yenilenebilir enerji için çabalarsa ciddi bir gelişme kaydedilir.

Yenilenebilir enerji karlı değil, ki öyle göründükleri gibi masum da değiller. Lütfen araştırın.

Her alet ve teknoloji, insan oğlunun elinde iyi ya da kötü olur. Minnacık bir atomdan çıkan enerji ile, yüzlerce haneye elektrik verip, yaşamalarını sağlayabileceğin gibi; yüzlerce hanenin hayatını cehenneme de çevirebilirsin.

Nükleer enerji, en temiz enerji türlerinden birisidir. Ki Avrupa'nın bıraktığı falan da yok. Aksine, füzyon reaktörlerine yatırım yapıyorlar.

Türkiye'nin nükleer güce pek ihtiyacı yok, sonuçta süper güç değiliz ve bizim nükleer füze ile gövde gösterisi yapmamız demek anında birçok ülkeden yaptırım yememiz anlamına gelir.

Ayrıca bu nükleer sevdası nedir? Olmaması neden böyle bir soruya yol açıyor ki?
Türkiye, nükleer güç yapabilecek bir ekonomiye sahip değil, yapamaz demiyorum. Yapar ama ekonomik olarak zaten kötü durumdayken üstüne nükleer güç masrafı eklenirse Türkiye daha da beter zamanlar geçirebilir.

Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacı vardır. Biz demiyoruz ki külliyen ve sadece nükleer olsun. Ancak nükleer enerji gereklidir. Şu an Rusya'dan doğal gaz alıp, onu yakarak elektrik üretiyorsun.

Nükleer enerji ve en temiz enerji mi? Hiç güleceğim yoktu, nükleer enerji hakkında neleri biliyorsun?

Sen neleri biliyorsun?

Çernobil boşuna örnek değil, azıcık araştırın.

Doğru, boşuna örnek değil. Bu nedenle daha güvenli ve otonom sistemler tasarlandı ve tasarlanıyor da zaten. Bugün güvenle uçtuğunuz uçaklar, 60 - 70 ve 80'lerde düşen yüzlerce uçak sayesinde güvenli halde. Mühendislik budur. Uçak düştü diye uçağı lanetlemezsin, uçağın nasıl düşmemesini sağlarım diye kafa yürütürsün.

Temiz enerji rüzgar ve güneş enerjisidir. Bu ikisi var iken ve biz Almanya gibi ülkeler arazi olarak 2 katından fazla isek buna yönelmeliyiz.

Güneş ve rüzgar enerjisi verimli değil. Bir kasaba olarak değil ülke bazında düşünün. Sanayileri ve fabrikaları beslemeniz gerek. Ki Güney/Batı Marmara'da ve Ege taraflarında rüzgar santralleri yapılıyor zaten. Ama verimleri düşük ve pahalılar.

15 yaşında çocuk bana verimden bahsediyor. Hepsi salak zaten bu ülkelerin. Sen verimli nükleeri bırak, ufacık ülkeden güneş enerjisi ile uğraş. Şimdi konuşturacaksınız beni.

Kimsenin nükleeri bıraktığı falan yok.
 
Son düzenleme:
Güneş ve rüzgar enerjisi verimli değil. Bir kasaba olarak değil ülke bazında düşünün. Sanayileri ve fabrikaları beslemeniz gerek. Ki Güney/Batı Marmara'da ve Ege taraflarında rüzgar santralleri yapılıyor zaten. Ama verimleri düşük ve pahalılar.


Kimsenin nükleeri bıraktığı falan yok.


Kim yazmış verimli diye? Yazdığımı tekrar okuyunuz. Temiz enerji, rüzgar ve güneş enerjisidir. Daha önceki mesajlarımda yazdığım gibi durum paradan ibaret. Ekonomisi batık bir ülke ne güvenliği düşünür ne de temizliği. Verimlilik daha önemli olur.


"Kimsenin nükleeri bıraktığı falan yok."

Peki hangi yöne gidiyorlar söyleyinde bilelim. Yarın bırakıyoruz kimse demiyor ama azaltmaya çalışıyorlar. Bırakamazlar zaten.


Burada sanki nükleer verimli değil demiş gibi algılıyor insanlar beni. Entresan.
 
Son düzenleme:
Bu konuyu çok merak ettim ama çok gereksiz bir şey ama aynı zamandada bize çok lazım olan bir enerji. Sanayide ilerlemek için bu güce ihtiyaç var diye biliyorum.
 

Geri
Yukarı