Türkiye'nin resmi dini var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Uranhay

Kilopat
Sosyal Tayfı
Yer
Türkiye
Arkadaşlar az önce İnstagram'da birisiyle tartıştık. Türkiye'nin müslüman bir ülke olduğunu söyledi, ben de hayır değildir dedim. Üstelemeye devam etti ve müslümanlığımın sıkıntıya girebileceğini söyledi dikkat etmezsem. Tamam dedim ve anlattım ama bana ' İnşallah anayasaya girer de sen ve senin gibiler boş yapmaz' dedi ve bu cümle ilginç geldi çünkü ben bir şey yapmadım, yanlışını düzelttim sadece. Bu konu hakkındaki düşüncelerininiz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anayasamızda resmi olarak yazılı olan bir dinimiz yok fakat toplumumuzun çoğunluğunun kimliğinde dini islam olarak yazdığı için arkadaş öyle zannetmiş olabilir. Benim şahsi fikrim devletlerin dininin adalet olduğu yönünde ama adalet konusuna da hiç girmeyelim şimdi.

Onun ki saçma,senin ki daha saçma gibi olmuş.😃

Madem bilmiyorsun resmi dini,neden hayır diyorsun ? (zaten resmi din diye bir şey yok o ayrı )

Böyle saçma sapan konuları insanların tartışmasını da anlayamıyorum.O na göre müslümanlıktır, sana göre başka bir şey. 😊

Türkiye'nin resmi dini yoktur ve bu anayasada geçer.
Halkın büyük çoğunluğu diye Müslüman demiş olabilir. Genelleme dili ile direkt söyleme dili arasında fark var: Türkiye Müslüman ülkesidir deyince geneli Müslüman olarak da anlaşılıyor hem anayasada devletin dini İslam olarak denilmiş gibi de anlaşılıyor.

Eskiden Türkiye'nin %99'ı müslüman diye bir laf vardı. Günümüzde şöyle bir etrafımıza bakınca her Türk vatandaşının müslüman olmadığını gözlemleyebiliriz. Nüfus cüzdanına göre yorumlayacak olursak herkes müslüman zaten.

Bundan önce anayasaya girmesi gereken başka şeyler var. Bilmem anlatabildim mi?

Arkadaşlar az önce İnstagram'da birisiyle tartıştık. Türkiye'nin müslüman bir ülke olduğunu söyledi, ben de hayır değildir dedim. Üstelemeye devam etti ve müslümanlığımın sıkıntıya girebileceğini söyledi dikkat etmezsem. Tamam dedim ve anlattım ama bana ' İnşallah anayasaya girer de sen ve senin gibiler boş yapmaz' dedi ve bu cümle ilginç geldi çünkü ben bir şey yapmadım, yanlışını düzelttim sadece. Bu konu hakkındaki düşüncelerininiz nelerdir?
Ulkenin dini olmasi mantiksiz ama karsimizdakiler avrupa olsun amerika olsun rus olsun asiri dindarlar hindular olsun çin olsun bunu goz onunde bulundururmak da lazim tamam laik olunsun ama karsimizdaki ler bu sekil dusunmuyor asikar

Ruhun ile yaşaman gereken bir inancı nasıl resmiyete dökebilirsin ki? İnanç adı üzerinde. Resmi olması için kanıtlanmış birşey olması lazım tıpkı doğum yeri, tarihi veya konuştuğun dil gibi. Ülkelerin dini olmaz, orada yaşayan topluluğun dini olur ve o ülke için konuşurken ülkenin yani vatandaşlarının büyük çoğunluğu şu şu dine mensuptur denilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı