Türkiye'nin Test Karnesi

Maalesef çok düşük, salgınla uğraşan ülkeler arasında sonuncu sıradayız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk 10 günde İtalya vs Türkiye

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1584833713779.png

Bu konuda devletin pek de sucu yok. Insanlar gerzek gibi disarida gezmeye devam ediyorsa devlet ne yapsin. Cami duvarini tekmeleyen mi dersin, caddebostan sahilde oturan mi dersin. Her kesimden dusuk zekali var bizde. Tumden sokaga cikma yasagi ilan edemiyorlar ekonomik krizden korktuklari icin. Durum cok kotu, kendinizi 2020 sonuna kadar virus krizi ve arkasindan gelecek ekonomik krize hazirlayin. Yaslilari gerekirse eve zincirleyin, kesinlikle laf anlamiyorlar. Bugun korona kapanlar, 14 gun once birinden almis olanlar. Mevcut vaka sayisini degil, 14 gun sonraki vaka sayisini dusunun, sokaga ciktiginizda size bulastirma ihtimali olan insanlar 14 gun sonraki projeksyondaki insanlar. Korona 1000 kiside yok. milyonlarda var aslinda.

Neyse ki herkes oluncum gecirmiyor ama farketmeden babaniza dedenize bulastirabilir ve onlarin 2021 senesini gormemesine sebep olabilirsin. Kimsenin buna hakki yok. Yazik gercekten. Salgin grafigi egimi duzlesene kadar, yani bir gun onceki vaka sayisi ile bugunku vaka sayisi esitlenene kadar disari cikmayin!

Bizim burda gençlerin, markete maskelerle dezenfektanlarla gidip dokundukları market dolap kulplarını o dezenfektanlarla temizleyecek kadar bilinçli olduklarına, markette şahit oldum. Dün hava iyiydi ve yaşlı amcalar, dedeler çıkmış sokaklarda caddelerde geziyor. Banklarda oturup muhabbet ediyorlar. Polis devriyeleri vardı ve onlar uyarı yapmak zorunda kaldılar. Toplumumuzun büyük bir kısmı bencil. Yahu sana bulaşır öldürmez ama, başka bir insana bulaşır onu öldürebilir. Bu zihniyetle düşünmek çok zor değil.Babam dün dışarı çıkmaya çalıştı adamla kavga edecektik. Salmıyorum ve kimse salmasın. Gençler anne babanıza, dedelerinize sahip çıkın. Bana bişey olmaz diye takılmasınlar. Bu arada ekmeğinizi kendiniz yapın. Kimin ellediği belli olmayan yerlerden ekmek almayın.

Son düzenleme:
Kendisine bulaşsa kolayca atlatacak gençler dedesine teyzesine bulaşmasın diye evden çıkmıyor ama, yaşlılarımız çok inatçı. Etkilenecek olan sadece kendileri sanıyorlar, bireysel düşünüyorlar ama her enfekte olan kişi bir diğerine bulaştırıyor.

Ülkemizde gençlerde yaşlıları öldürüyor zihniyeti var ve rahatlar. Yalnız şunu düşünemiyorlar.

1.Çin'deki araştırmalara göre iyileşenlerin %60'ında kronik solumun rahatsızlığı kalmış. Nefes alamıyorlar ve hala öksürmeye devam ediyorlar. Akciğerde kalıcı hasar bırakmış, ikinci kez yakalandıklarında götürür muhtemelen.

2. Az da olsa 40 yaş altı ölümler var.

3. En önemlisi sizden anne, baba, dede, nine vs gibi aile bireylerinize geçebilir. Bunun vicdan azabına nasıl katlanacaksınız?

4. Sağlık sistemi şişerse size bakacak doktor bulamayacaksınız, hastaneler hasta kabul etmeyecek, ilaçlar karaborsa olacak. Fırsatçılar zaten sırada bekliyor. Öyle ben rahat rahat yatar, iyileşir, çıkarım diye düşünmeyin. En iyi ihtimalle sizi spor salonundan bozma bir hastaneye yerleştirip kaderinize terk edecekler.

İnsanlar 2 dakika düşünse her şey çok farklı olacak.

Ülkemizde gençlerde yaşlıları öldürüyor zihniyeti var ve rahatlar. Yalnız şunu düşünemiyorlar.

1.Çin'deki araştırmalara göre iyileşenlerin %60'ında kronik solumun rahatsızlığı kalmış. Nefes alamıyorlar ve hala öksürmeye devam ediyorlar. Akciğerde kalıcı hasar bırakmış, ikinci kez yakalandıklarında götürür muhtemelen.

2. Az da olsa 40 yaş altı ölümler var.

3. En önemlisi sizden anne, baba, dede, nine vs gibi aile bireylerinize geçebilir. Bunun vicdan azabına nasıl katlanacaksınız?

4. Sağlık sistemi şişerse size bakacak doktor bulamayacaksınız, hastaneler hasta kabul etmeyecek, ilaçlar karaborsa olacak. Fırsatçılar zaten sırada bekliyor. Öyle ben rahat rahat yatar, iyileşir, çıkarım diye düşünmeyin. En iyi ihtimalle sizi spor salonundan bozma bir hastaneye yerleştirip kaderinize terk edecekler.

İnsanlar 2 dakika düşünse her şey çok farklı olacak.
İşte acı gerçek, aile bireylerine virüs taşıyıp bulaştırmak. Hadi sen gençsin, yırtarsın. Ama anne ve baba için zor bir durum. Bu açıklamanızdan ötürü teşekkür ederim.

--------
Sizleri bilemem ama ben çıldırdım. :D
1584877800230.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı