Bunlar bir de Amerika ile Türkiye'yi, Almanya ile Türkiye'yi de karşılaştırır. Ahahaha.
O 2 ülke bilim, ağır sanayi üreten devletler. Dünya Ekonomisine yön veren devletler; kendi kendine bile yetemeyen bir ülke ile karşılaştırmak ne kadar doğru? 90'larda atılan askeri araçların tohumlarının meyvelerini 20 sene sonra şimdi yeni yeni toplamaya başlıyoruz.
Düşün, Amerika bu tohumları 1900'lerde attı. Adamlar, biz daha kendi içimizde Kurtuluş Mücadelesi verirken onlar tarıma, sanayiye yatırım yapmakla meşguldü. Avrupa zaten Rönesans'tan sonra kendini bilim üretmeye verdi. Biz? Anca kendi içimizde saçma sapan şeyler tartışır olduk. Yok çarşaf, yok o, yok seçimler. Uyuyun biraz daha. Nasıl, tatlı mı uyku? Biraz daha oyalanacak şeyler ister misiniz?
Burada bu tiplerden çok var. Birisi de yönetici hatta
Bana çarşaflı bir bilim kadını göster. Bilim özgürlüktür. Çarşaf ise tam tersi. Dediğin gibi olsaydı. Afganistan'dan, Pakistan'dan, İran'dan, Arabistan'dan yüzlerce bilim kadını çıkardı.
Ben sizi anlamıyorum kardeşim. Kadın onu istediği ve dininin gerekliliği gördüğü için giyiyor yani özgür iradesiyle yolunu seçiyor. Bu durumda birinin özgürlüğü olan bir şeye karşı çıkarak onun özgürlüğünü aslında kısıtlamış oluyorsunuz haberiniz yok.
Ayrıca daha iyisini yapın, demişsin. İsteyen çok ama koyunlar izin vermiyor. Demokrasi dediğin sonuçta sayı çokluğu. Millet daha iyisini istemiyorsa biz ne yapalım?
Bir topluluğa koyun deme hakkını kim verdi sana? O yüzünden bu yüzünden ülke gelişemiyor diyen insanlar bir yorumda bulunurken bile hakarette bulunmadan duramıyor ilginç doğrusu.
Bu tarz tartışmaları defalarca yapacağımıza, ona buna hakaret edeceğimize az hoşgörülü olup vatan milleti düşünüp çalışsaydık hiç değilse ufak da olsa bir ilim edinseydik zaten ülke kalkınmıştı.
Velhasıl kelam boş tartışmaları bırakalım ve hangi görüşten olursak olalım biz aynı topraklarda yaşıyoruz ve amaçlarımız ve gayelerimiz de bir. Hepimiz bu vatan ve millet için temelde iyi şeyler istiyoruz. Bu noktada onu bunu bırakıp çalışmaya ve öğrenmeye odaklanmak en akılca şeydir.
Ben açalım demedim fark ettiysen Din'e önem verdikleri için gelişmiyorlar demeye çalıştım, Sen kendi isteğin ile öyle algıladın bu sorun benim değil senindir.
Silah yapmak tank yapmak ülkemizi geliştirmez öyleyse yapalım seri seri olsun bitsin eğer bir ülkede 'EĞİTİM' kötüyse istersen uzaya git yine de hiçbir anlamı olmaz.
Eğitim bir insanı en iyi şekilde bilgilendirir.
Her ne olursa olsun, yaptığın yorum çok saçma ve yanlış. Zaten gelişmek, çalışmak istemeyen bir insan, dindar olsa da , kapalı olsa da, çıplak olsa da bir şeyler yapmaz arkadaş. Görüyoruz Gratis'den Starbucks'lardan, alış-veriş merkezlerinden çıkmayıp, işi gücü manitacılık olan açık kızlarımızı da. Bir yandan da bilim insanı olan açık kızlarımız var. E hepsi açık değil mi bu insanların?
Önemli olan zihniyettir, kıyafet değil. Bak Mark Zuckerberg'e, Bill Gates'e. Adamlar bir tişört, bir gömlek ile takılıyorlar. Çünkü biliyorlar, iş kıyafette değil, kafada bitiyor.
Mesela PKK'lı bir itin, bir gece sen uyurken annenin ya da babanın kafasına AK-47 dayamasını ister misin?
Ya da DAEŞ'in evinin önünde bir bomba patlatmasını?
Ya da DHKP-C'li itlerin akrabalarını sokakta kurşunlamasını?
Hocam eleştirmek demek onu değersizleştirmek demek mi?
Ortada olan bir ürün %100 kusursuz olmaması gibi bir şey yok. Elbet kusurları olacak, önemli olan o kusurlarını mümkün olduğunca kapatabilmek. Böylece çok daha iyi, rafine ve temiz bir ürün olur. İster tank, ister meyve suyu. Fark etmez.
İstediğin kadar tank tüfek üret. Adamlar sana ramazanda coca cola satıyorlar ve sende reklam filmini izleyip alıyorsun. Sonra da ABD malı Iphone’nundan fotoğraf çekip, gene ABD menşeili sosyal medya hesaplarına yüklüyorsun. İftar sonrası da bir Algida yiyip, ABD malı bileşen içeren PC’inde GTA oynuyorsun.
Tamam silahları da üretmeyelim, diğer ülkeler de canı isterse bize silah satsın, isterse satmasın. Sınırımızı koruyamayalım, teröristler sokaklarda cirit atsın. Adamlar önceden parasını verip alacağımız silahı bile vermiyorlardı. Bakın Amerika'ya. Adamlar F35'i vermemek için ne kadar ısrarcı. Yiyorsa git al F35'i. İşte bu durumlarda kalmamak için silah sanayisinde gelişmek, bulunduğumuz konumdan da dolayı, rahat bir nefes alabilmemiz için çok önemli. Bizi aşağı doğru çeken bir faktör de (en büyüklerinden biri) terördür. Bunun da sonunu getirmeliyiz artık değil mi?