Emeviler ırkçı bir devlet diye biliyorum emeviler döneminde bazı insanları kılıç zoruyla müslüman etmişti diye biliyorum.Aslında kılıç zor dersek Emevilere gitmemiz lazım. Herkes Emevilerin yaptığı katliamı bilir.
Emeviler ırkçı bir devlet diye biliyorum emeviler döneminde bazı insanları kılıç zoruyla müslüman etmişti diye biliyorum.Aslında kılıç zor dersek Emevilere gitmemiz lazım. Herkes Emevilerin yaptığı katliamı bilir.
Uzak doğu türkleri Abbasiler ile birlikte olmadılar çünkü. Ortadoğu coğrafyasına göç etmediler. Bu tarafa göç edenlerden bahsediyorum.Kolay benimsediler diye bi kavram yok, çoğu Türk boyu bunu kabul etmedi ve karşı çıktı.
Özellikle günümüzde Uzak doğu Türk'lerine bakacak olursak Müslüman oranının ne kadar az olduğunu görebiliriz.
Bugün hala onların "inanç"larının etkileri sürüyor ve hatta onların "inanç"ları baskın diyebiliriz. Ancak doğru diyorsunuz, menfaat için sözde "Müslüman" özde münafıktılar.Emeviler'in kabilesi yıllar boyunca İslam Peygamberi ile çarpıştı.Menfaatleri gereği kendilerini Müslüman oldu yoksa onların da sonu aynı Ebu Leheb gibi olacaktı.
Hz.Muaviye'de Kureyş kabilesinden geliyor. Hz.Muhammed'de. Ebu Süfyan zamanında savaştı fakat sonradan müslüman oldu.Emeviler'in kabilesi yıllar boyunca İslam Peygamberi ile çarpıştı.
Ümeyyeoğullarından kastımHz.Muaviye'de Kureyş kabilesinden geliyor. Hz.Muhammed'de.
Peki neden kendisi sonradan Müslüman oldu ?Hz.Muaviye'de Kureyş kabilesinden geliyor. Hz.Muhammed'de. Ebu Süfyan zamanında savaştı fakat sonradan müslüman oldu.
Peki neden kendisi sonradan Müslüman oldu ?
Yani dün kılıç çektiğin insana yarın kardeşim demek biraz garibime gitmedi değil.Doğruyu görmüştür. Zorla olacağını düşünmüyorsunuz herhalde?
Tabii ki isteyerek olmadı. O kendi sülalesini korumaya alıp Müslümanlığı kendi amaçları uğruna kullandı.Doğruyu görmüştür. Zorla olacağını düşünmüyorsunuz herhalde?
Kuranda bile şeytan dendi ona.Tabii ki isteyerek olmadı. O kendi sülalesini korumaya alıp Müslümanlığı kendi amaçları uğruna kullandı.
Yani dün kılıç çektiğin insana yarın kardeşim demek biraz garibime gitmedi değil.
Tabii ki isteyerek olmadı. O kendi sülalesini korumaya alıp Müslümanlığı kendi amaçları uğruna kullandı.
Kuranda bile şeytan dendi ona.
"Bakın, bu şeytan ancak kendi yandaşlarını korkutur. Mümin iseniz onlardan korkmayın, benden korkun"
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.