Türklerin Almanya'ya gitmesi savaştan kaçmak sayılıyor mu?

Bu arada bu dediğimi Türkler için dedim. Suriyelilere bende kızıyorum yoksa. Elleri ayakları tutuyor gidip savaşsınlar.

Katılıyorum.

Ben merak ettiğim soruların yanıttını aldım tek tek yazan cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:
Adına ne denirse densin, ben hayatımı yaşamak istiyorum. İster kaçak ister kahraman, kavramlar zaten öznel değil midir

Seçim sizin bu yüzden sizi dışlıyacak kimsenin olmadığını düşünüyorum herkesin hakkinda en iyisi neyse o olsun.

Suriye konusunu eleştirenler Ukrayna ve Rusya savaşını örnek sunarlar ama bir iç savaşın ne demek olduğunun da farkında değiller muhtemelen. Adamlar "amcamı mı vurayım" tarzında bir durumda olduğu için savaşmak istemiyor, başka bir devlete karşı savaşıp kaçmadılar mesela. Kaldı ki, bu durumda bile kaçan Ukraynalı sayısına bakarsak çok komik rakamlar ortaya çıkar.

Velhasıl kelam, hayır, sayılmaz. Suriyelilerin de, Türklerin de yaptığı "savaştan kaçmak" değildir zannımca. Nitekim iki tarafta daha iyi bir hayat için göç ediyor.

Tam da aradığım cevap suriyeliler kactı sayılıyorsa türklerinkidemi kacmak sayılıyor diye düşünüp durdum teşekkür ederim.

Birader ekonomiden kaçmanın ne gibi bir zararı olabilir hadi savaş olsa silah altına gireceğiz ama ekonomik kriz ne ilgilendirir kaçar giderim.

Ülke halkı 20 küsür senedir mücadele ediyor. Hatta ayağa kalkıp sesini çıkaranlar hala terörist olarak yaftalanıyor. Bizim verdiğimiz savaş kendi ülkemizin cahil kesimiyle. İnsanlar vereceği mücadeleyi verdi, düşman onurlu değil, yalan, dolan, sahtekarlık, vicdansızlık, diz boyu. Kaçan kaçsın giden gitsin. Kendini kurtarabilen kurtarsın. Vatan millet Sakarya ayaklarını bıraksın artık herkes. Bu ülke ne hak ediyorsa onu yaşıyor.
Kuru ekmek yiyen sığır, dışarıda insanlara çıkar telefonunu göster diyor senin düşmanın bu adam. Bu adamla savaşsan ne olur savaşmasan ne olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…