Dostum bir ırk, bayrak, renkler bu şekilde karalanmamalı. Çok basit bir örnek. Ben siyah rengini severim, aynı şekilde siyah rengini seven benim gibi olan bir insan kötü ise ben de kötü olmak zorunda değilim, ya da ben siyah seviyorsam o siyah seven başka biride iyi olmak zorunda değil. Evet ben de taciz edenleri, ve bu konuda sınır tanımayan insan müsveddelerini hiç sevmem, nasıl sevilebilir, nasıl savunulabilir, insan değiller, hayvan bile değiller, canlı değiller. Fakat, bu genellemeyi yaparken "suriyeliler" diye adlandırmak olmaz. Ben bu forumda Türkiye'de doğup büyüyen, ve Türk olan aynı şekilde örneklerin olduğunu, ve bir kimse de kalkıp aynı şekilde bunu yaparsa ne olur diye sordum. Bu da yanlış. Türkler böyle, XXX kişiler böyle olamaz. Araplar diye aşağılamalar da oluyor. Bunu yapanlar gerçekten yobazdır. Ben mesela İran filmlerini severim. İran'lı o kadar güzel şairler var ki. İran'lı olan eşitliği savunan o kadar insan var ki. Böyle reaksiyonlar verirsem onları da kapsayarak hakaret etmiş olurum. Suriyeli birisi de denmiyor, direkt her olayda "suriyeliler" diye genelleme yapılıyor. Bitsin artık bu ülkede ki düşmanlık, nefret, kindarlık. İçinde bulunduğumuz düzenin istediği şey de tam olarak bu. Bu ayrımcılık istemediğimiz düzeni pekiştiriyor her şeyden daha fazla. Neyse ben bu konudan çıkıyorum. Biraz hassasım. Şimdi biri çıkar beni vatan haini eder. Geçen gün hayvan sevdiğim için bunu yaptılar. Evet ben hayvanları da seviyorum. Gerçeği söylediğim zaman "duyar kasma" diyen bir gençlik, ama nefret edene, öldürme içgüdüsü ile yaklaşanlar için ağzından salyalarak akıtarak hak veriyorlar. O konuda beni aşağılayan ve insanlardan nefret edenlere dekontları ve yaptığım şeyleri ilgilendiren ekran görüntülerini atardım ama hiçbir şekilde anlamaz ve kesinlikle inanmazlardı. İnanmazlar, çünkü kendileri nefret kusmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar. Neden inansınlar bu zamanda hayvanları da seven bir insanın yaşam mücadelesi veren çocuklar için bir şey yaptığına? Bunu ancak kendilerine göre milliyetçiler yapar. Ama bence milliyetçiler yapmaz, saygı ve sevgi dolu insanlar yapar. Buna sahip olan herhangi bir insan da kendini sınıflandırmaz, ortalıkta milliyetçiyim, dinciyim diye adlandırmaz.