Türklerin Almanya'ya gitmesi savaştan kaçmak sayılıyor mu?

Boş bir konu olduğunu düşünüyorsanız takip etmeyi bırakabilirsiniz ben aklıma takılan soruları sormak için konu açtım düşünce özgürlü diye bir şey var sizi rahatsız ettiyse kusura bakmayın sormak istedim ama eğer boş bir konu olduğunu düşünüyorsanız yetkililere şikayet edebilirsiniz veya rapor edebilirsiniz teşekkür ederim.



Neyse herkes kendi düşüncesinde özgürdür belki öyle daha rahat edeceklerini bildikleri icin gitmiştir.
Bu arada bu dediğimi Türkler için dedim. Suriyelilere bende kızıyorum yoksa. Elleri ayakları tutuyor gidip savaşsınlar.
 
Dostum bir ırk, bayrak, renkler bu şekilde karalanmamalı. Çok basit bir örnek. Ben siyah rengini severim, aynı şekilde siyah rengini seven benim gibi olan bir insan kötü ise ben de kötü olmak zorunda değilim, ya da ben siyah seviyorsam o siyah seven başka biride iyi olmak zorunda değil. Evet ben de taciz edenleri, ve bu konuda sınır tanımayan insan müsveddelerini hiç sevmem, nasıl sevilebilir, nasıl savunulabilir, insan değiller, hayvan bile değiller, canlı değiller. Fakat, bu genellemeyi yaparken "suriyeliler" diye adlandırmak olmaz. Ben bu forumda Türkiye'de doğup büyüyen, ve Türk olan aynı şekilde örneklerin olduğunu, ve bir kimse de kalkıp aynı şekilde bunu yaparsa ne olur diye sordum. Bu da yanlış. Türkler böyle, XXX kişiler böyle olamaz. Araplar diye aşağılamalar da oluyor. Bunu yapanlar gerçekten yobazdır. Ben mesela İran filmlerini severim. İran'lı o kadar güzel şairler var ki. İran'lı olan eşitliği savunan o kadar insan var ki. Böyle reaksiyonlar verirsem onları da kapsayarak hakaret etmiş olurum. Suriyeli birisi de denmiyor, direkt her olayda "suriyeliler" diye genelleme yapılıyor. Bitsin artık bu ülkede ki düşmanlık, nefret, kindarlık. İçinde bulunduğumuz düzenin istediği şey de tam olarak bu. Bu ayrımcılık istemediğimiz düzeni pekiştiriyor her şeyden daha fazla. Neyse ben bu konudan çıkıyorum. Biraz hassasım. Şimdi biri çıkar beni vatan haini eder. Geçen gün hayvan sevdiğim için bunu yaptılar. Evet ben hayvanları da seviyorum. Gerçeği söylediğim zaman "duyar kasma" diyen bir gençlik, ama nefret edene, öldürme içgüdüsü ile yaklaşanlar için ağzından salyalarak akıtarak hak veriyorlar. O konuda beni aşağılayan ve insanlardan nefret edenlere dekontları ve yaptığım şeyleri ilgilendiren ekran görüntülerini atardım ama hiçbir şekilde anlamaz ve kesinlikle inanmazlardı. İnanmazlar, çünkü kendileri nefret kusmaktan başka hiçbir şey yapmamışlar. Neden inansınlar bu zamanda hayvanları da seven bir insanın yaşam mücadelesi veren çocuklar için bir şey yaptığına? Bunu ancak kendilerine göre milliyetçiler yapar. Ama bence milliyetçiler yapmaz, saygı ve sevgi dolu insanlar yapar. Buna sahip olan herhangi bir insan da kendini sınıflandırmaz, ortalıkta milliyetçiyim, dinciyim diye adlandırmaz.

Katılıyorum.

Ben merak ettiğim soruların yanıttını aldım tek tek yazan cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Konu kilitlenebilir.
 
Son düzenleme:
Suriye konusunu eleştirenler Ukrayna ve Rusya savaşını örnek sunarlar ama bir iç savaşın ne demek olduğunun da farkında değiller muhtemelen. Adamlar "amcamı mı vurayım" tarzında bir durumda olduğu için savaşmak istemiyor, başka bir devlete karşı savaşıp kaçmadılar mesela. Kaldı ki, bu durumda bile kaçan Ukraynalı sayısına bakarsak çok komik rakamlar ortaya çıkar.

Velhasıl kelam, hayır, sayılmaz. Suriyelilerin de, Türklerin de yaptığı "savaştan kaçmak" değildir zannımca. Nitekim iki tarafta daha iyi bir hayat için göç ediyor.
 
Suriye konusunu eleştirenler Ukrayna ve Rusya savaşını örnek sunarlar ama bir iç savaşın ne demek olduğunun da farkında değiller muhtemelen. Adamlar "amcamı mı vurayım" tarzında bir durumda olduğu için savaşmak istemiyor, başka bir devlete karşı savaşıp kaçmadılar mesela. Kaldı ki, bu durumda bile kaçan Ukrayna'lı sayısına bakarsak çok komik rakamlar ortaya çıkar.

Velhasıl kelam, hayır, sayılmaz. Suriyelilerin de, türklerin de yaptığı "savaştan kaçmak" değildir zannımca. Nitekim iki tarafta daha iyi bir hayat için göç ediyor.

Tam da aradığım cevap suriyeliler kactı sayılıyorsa türklerinkidemi kacmak sayılıyor diye düşünüp durdum teşekkür ederim.
 
Ülke halkı 20 küsür senedir mücadele ediyor. Hatta ayağa kalkıp sesini çıkaranlar hala terörist olarak yaftalanıyor. Bizim verdiğimiz savaş kendi ülkemizin cahil kesimiyle. İnsanlar vereceği mücadeleyi verdi, düşman onurlu değil, yalan, dolan, sahtekarlık, vicdansızlık, diz boyu. Kaçan kaçsın giden gitsin. Kendini kurtarabilen kurtarsın. Vatan millet Sakarya ayaklarını bıraksın artık herkes. Bu ülke ne hak ediyorsa onu yaşıyor.
Kuru ekmek yiyen sığır, dışarıda insanlara çıkar telefonunu göster diyor senin düşmanın bu adam. Bu adamla savaşsan ne olur savaşmasan ne olur.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı