TürkNet akşamları hız düşmesi

2 Yıldır TürkNet abonesiyim, son bir haftadır lanet bir şekilde eziyet çekiyorum. Akşamüstü işten geliyorum, saat 19:59'a kadar muazzam ötesi bir hizmet kalitesi, saatler 20'yi gösterdiğinde şaak! 1 Mbps download hızı. Müşteri hizmetleri klasik olarak yoğunluğu bahane ediyor tabii. Haklılar gerçi, herkes bilgisayar başında saatin tam 20 olmasını bekliyor, dakika dakikasına bütün kullanıcılar aynı anda download işlemlerini başlatıyor, ve bingo!

Sabah:

126097464_129264562045875_6993672520738259123_n - Kopya.jpg

Akşam:

zqaq - Kopya.PNG

20.00 karantina başlıyor. :)

Anlaşılan bulunduğum bölge 1 hafta öncesinden başlamış karantina işlemlerine. 🙂

Hocam gece hızları düşüyor TürkNet'in. Başka bir yerde daha okumuştum.

Sizle alakalı değil.
Buna bir çözüm bulunması gerekiyor ama, 100 Mbps hızın 1 Mbps'e düşmesini normal bir şeymiş gibi karşılıyorlar.

2 Yıldır TürkNet abonesiyim, son bir haftadır lanet bir şekilde eziyet çekiyorum. Akşamüstü işten geliyorum, saat 19:59'a kadar muazzam ötesi bir hizmet kalitesi, saatler 20'yi gösterdiğinde şaak! 1 Mbps download hızı. Müşteri hizmetleri klasik olarak yoğunluğu bahane ediyor tabii. Haklılar gerçi, herkes bilgisayar başında saatin tam 20 olmasını bekliyor, dakika dakikasına bütün kullanıcılar aynı anda download işlemlerini başlatıyor, ve bingo!

Sabah:

Eki Görüntüle 744700

akşam:

Eki Görüntüle 744701

Hallederler hocam bence onu. 3 4 gün daha aynı sorunu yaşarsanız. Müşteri temsilcisini arayıp söylebilirsiniz.

Aynı sorun bende de var. Normalde 90 mbt olan internet, zamanı belli olmaksızın bazen bir bakıyorum 10mbt olmuş. Modem arayüzünde baktığımda hala 90mbt görünüyor fakat hız testinde 10 mbt çıkıyor. Sonra modemi bir kapatıp açıyorum düzeliyor.

Sabah:

Eki Görüntüle 744700

Akşam:

Eki Görüntüle 744701
Modemde hat değerleri ne oluyor? Saat tam 8 olunca çakılıyor mu anlamadım. Bence hat değerlerine bir bak belki kasıtlı yapılıyordur.

Aynı sorun bende de var. Her akşam ping ve hız düşüyor. Ticket attım ve genel sorun olduklarını söylediler. Şu an Türkiye sunucusunda 80 pingle oynuyorum. 🙁

Bende Turknet kullaıyorum akşamları bende tam tersine hız yükseliyor. Gündezleri 2 MBps hızında dosya indirebilirken ortalama olarak söylüyorum. Şuan 4 MBps hızda dosya indiriyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı