TürkNet düşük ADSL2 hızı sorunu

gökhan çakar

Decapat
İnternet hızı ile ilgili sıkıntım var. Sizden bu konu ile ilgili yardım rica ediyorum. Turknet abonesiyim. 35 Mpbs hızda internet alıyorum 11 aydır. Fakat son 15 gündür internet hızım 10 Mpbs ile 15 Mpbs arasındadır. Konu ilgili arıza kaydı oluşturdum. Santrale gelen hızın 35 olduğu iç tesisatı kabloları ya da donanımınızı kontrol edin dediler. Konu ilgili modem arayüz durum bilgisini yüklüyorum. Hızın arıtılması için ne yapmam gerektiği ile ilgili yardım rica ederim.

Santraldeki veya bina giriş ankastre kutusundaki arıza çözümünü nasıl gerçekleştireceğiz?
Bir sorun yok şuan. Modeminize ulaşan hız 35 Mbps. Üstte @Abu! arkadaşın da dediğini uygulayıp, kablo ile modeme bağlanıp hız testi yapar mısın?

Santraldeki veya bina giriş ankastre kutusundaki arıza çözümünü nasıl gerçekleştireceğiz?
Santraldaki arızayı çözmek için Türknet'in TT ekiplerini sıkıştırması gerekli ama ankastre kutusunda durup dururken sorun olmaz başka birisi kurcaladıysa belki bir ihtimal daha saha dolabındaki kroneleri bazen çıkartıp bakım yapıyorlar kabloları çakarken bir hata yapılmış olabilir Twitter'dan vs. sıkıştırın Btk'ya yazın.

@Abu!
Eve geldim, interneti açtım, saat 6 ile 7 arası hız testleri yüksek çıktı, saat 7.30 sonrası dip yapmaya basladı 8 e kadar düştü, şu anlarda da 8 gibi hızım. Sizce sıkıntı ne olabilir? Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 666.jpg
    995,9 KB · Görüntüleme: 71
  • 777.jpg
    969,9 KB · Görüntüleme: 72
Bu testleri kablo ile bağlanıp mı yaptınız yoksa kablosuz mu? Eğer kablosuz yaptıysanız bir de kaliteli bir ethernet kablosu ile bunu tekrar deneyiniz.

Bu testleri kablo ile bağlanıp mı yaptınız yoksa kablosuz mu? Eğer kablosuz yaptıysanız bir de kaliteli bir ethernet kablosu ile bunu tekrar deneyiniz.
Bu testleri ethernet kablolu olarak sadece pc ye bağlı, kablosuz kapalı olarak yaptım. 40 cm lik data kablosu ile ve cat 6 kablosu ile ayrı ayrı yaptım.

Dedikleri doğru iç hattınızda problem var. Hat zayıflama değeriniz iyi ancak gürültü değeri sınırda yani kötü sayabiliriz. Bu yüzden ankastreden sizin modeme kadar gelen kabloyu yenilemeniz gerekiyor. Ancak bir elektrikçide çağırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…