TürkNet düşük ADSL2 hızı sorunu

gökhan çakar

Decapat
İnternet hızı ile ilgili sıkıntım var. Sizden bu konu ile ilgili yardım rica ediyorum. Turknet abonesiyim. 35 Mpbs hızda internet alıyorum 11 aydır. Fakat son 15 gündür internet hızım 10 Mpbs ile 15 Mpbs arasındadır. Konu ilgili arıza kaydı oluşturdum. Santrale gelen hızın 35 olduğu iç tesisatı kabloları ya da donanımınızı kontrol edin dediler. Konu ilgili modem arayüz durum bilgisini yüklüyorum. Hızın arıtılması için ne yapmam gerektiği ile ilgili yardım rica ederim.

IMG-20180717-WA0000.jpg IMG-20180717-WA0001.jpg

Dedikleri doğru iç hattınızda problem var. Hat zayıflama değeriniz iyi ancak gürültü değeri sınırda yani kötü sayabiliriz. Bu yüzden ankastreden sizin modeme kadar gelen kabloyu yenilemeniz gerekiyor. Ancak bir elektrikçide çağırabilirsiniz.
İç hattım sıkıntılı ise neden belli saatlerde özellikle akşam 19 sonrası internet hızım dip yapıyorda, günün gündüz ve sabaha karşı saatlerinde yüksek hızda internet verisi alıyorum. Kablolar sıkıntılı olsa günün belli saatlerinde neden yüksek hız alabiliyorum. Bu konuda ne dersiniz? @teknoman

İç hattım sıkıntılı ise neden belli saatlerde özellikle akşam 19 sonrası internet hızım dip yapıyorda, günün gündüz ve sabaha karşı saatlerinde yüksek hızda internet verisi alıyorum. Kablolar sıkıntılı olsa günün belli saatlerinde neden yüksek hız alabiliyorum. Bu konuda ne dersiniz? @teknoman
Eğer tam saat 19'da dip yapıyorsa, evet iç hattınızla ilgili olmayan bir sıkıntıdır. Ancak rastgele zamanlarda gidiyorsa kablonuzda sıkıntı olabilir. Eğer düzelmezse iptal edin gitsin bitsin zaten taahhütsüz.

Eğer tam saat 19'da dip yapıyorsa, evet iç hattınızla ilgili olmayan bir sıkıntıdır. Ancak rastgele zamanlarda gidiyorsa kablonuzda sıkıntı olabilir. Eğer düzelmezse iptal edin gitsin bitsin zaten taahhütsüz.
netsped'e geçmeyi düşünüyorum, bugün belgeleri gönderdim. Netspeed'in kalitesi hakkında bilgisi olan var mı?

Dedikleri doğru iç hattınızda problem var. Hat zayıflama değeriniz iyi ancak gürültü değeri sınırda yani kötü sayabiliriz. Bu yüzden ankastreden sizin modeme kadar gelen kabloyu yenilemeniz gerekiyor. Ancak bir elektrikçide çağırabilirsiniz.
28-16 gayet yeterli. 6-9 ile kopma olmadan bağlantı gerçekleştiriyorum hız da düşüşte olmuyor.
netsped'e geçmeyi düşünüyorum, bugün belgeleri gönderdim. Netspeed'in kalitesi hakkında bilgisi olan var mı?
Netspeed hakkında en çok bilgiye @Cleante sahip sanırım. İyi bir firma ama kendi saha ekipleri yok. Gerçi Türknetin de yok.

Bu değerlere rağmen 10-15 Mbps hız alıyorsanız iç tesisat sıkıntısı olabilir. Evde 3 odada hat olduğunu belirtmişsiniz, büyük ihtimal 3 tane ek demek ve dolayısıyla ekler zamanla paslanmış, oksitlenmiş olabilir, tek çözüm ek vs. olmadan direk olarak kabloyu modeme götürmek olur. Elektrikçiden fiyat alın.

Aynı konuda dün bende paylaştım. Şuan aynı sorunları yaşıyoruz. Sabah açabildiğim 720p akşam 360p yi zor açıyor. Bize TT'den destek ekibi geldi modemi vs. kontrol etti,sorun bina içi oksitlenme olabilir,elektrikçi çağırın ben bu kadar yapabiliyorum dedi. Aynı sorunu yaşıyosak demekki Türknet interneti kısıtlıyo. Bende dün bu sorunları destek kaydına yazıp,düzeltilmesse Kullanıcı Mahkemesine başvuracağımı söyledim. İnan ki şu saatte 720p açmaması lazım ama şuanda açıyo. Bakalım gece ne olacak.
Normalde 15 tane destek kaydım var. Kullanıcı mahkemesini duyunca düzeltcekler heralde.

Aynı konuda dün bende paylaştım. Şuan aynı sorunları yaşıyoruz. Sabah açabildiğim 720p akşam 360p yi zor açıyor. Bize TT'den destek ekibi geldi modemi vs. kontrol etti,sorun bina içi oksitlenme olabilir,elektrikçi çağırın ben bu kadar yapabiliyorum dedi. Aynı sorunu yaşıyosak demekki Türknet interneti kısıtlıyo. Bende dün bu sorunları destek kaydına yazıp,düzeltilmesse Kullanıcı Mahkemesine başvuracağımı söyledim. İnan ki şu saatte 720p açmaması lazım ama şuanda açıyo. Bakalım gece ne olacak.
Normalde 15 tane destek kaydım var. Kullanıcı mahkemesini duyunca düzeltcekler heralde.
Şimdi siz Türknetten destek isteyip TT'den ekip getirtebildiniz mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı