TürkNet hızım çok düştü

arass.sevinc

Centipat
Selam, 2 ay önce TürkNet abonesi oldum. İlk 2 hafta 50-60 download ve 10-20 arası upload alıyordum. Ardından downloadım 10'lara hatta 5'lere düştü. Uploadım yine aynı civarlarda ama. Neden oluyor bu? Arıyorum ve dedikleri şey hep aynı: İnternet hızınızı en kısa zamanda eski haline geri çevireceğiz diyorlar. Bu ne böyle! Aylık 100 lira ödüyorum ve aldığım hıza bak. YouTube'dan video bile izlenmez oldu.
Gelin de şu hızıma bakın! Bu ne? Bu nasıl hizmettir? Taahhüt yok vs. sakın kanmayın. İnternet dediğin Superonline olurmuş harbiden. Normal şartlarda Superonline abonesi olacaktım. Ancak arka mahallede 100 Mbps alan komşum olmasına rağmen bizim mahallemizde Superonline altyapısı yokmuş. Ne olur yardım edin. Zor durumdayım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    20,7 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleme:
Selam, 2 ay önce TürkNet abonesi oldum. İlk 2 hafta 50-60 download ve 10-20 arası upload alıyordum. Ardından downloadım 10'lara hatta 5'lere düştü. Uploadım yine aynı civarlarda ama. Neden oluyor bu? Arıyorum ve dedikleri şey hep aynı: İnternet hızınızı en kısa zamanda eski haline geri çevireceğiz diyorlar. Bu ne böyle! Aylık 100 lira ödüyorum ve aldığım hıza bak. YouTube'dan video bile izlenmez oldu.
Gelin de şu hızıma bakın! Bu ne? Bu nasıl hizmettir? Taahhüt yok vs. sakın kanmayın. İnternet dediğin Superonline olurmuş harbiden. Normal şartlarda Superonline abonesi olacaktım. Ancak arka mahallede 100 Mbps alan komşum olmasına rağmen bizim mahallemizde Superonline altyapısı yokmuş. Ne olur yardım edin. Zor durumdayım.
Ben de aynı sorunu yaşamıştım. İç tesisat kablomda sıkıntı varmış sorun TürkNet'te olmayabiliyor. Savunduğum için demiyorum evet gerçekten kötü hizmetleri var ama verdikleri hız gayet iyi. Demem o ki iç tesisattaki kablonda ezilme vs. varsa o sorunları yaşaman doğal. Önce bi kablo değişimini dene ankastreden modemine yeni bir kablo çek mümkünse CAT6 olsun.

He bir de unutmamak lazım. Oturduğum evde "fiber1 var. Üstüne üstlük modem benim odamın duvarında. Bu ne rezillik? (Bilgisayarım kötü olduğu için olabilir diye düşüdüm. Ancak hem iPhone XR'den hem de RTX 2060 olan bir laptoptan. Ama sonuç aynı civarlarda çıkyır.)Modemim ise daha sıfır. Türk Telekom'un modeemi ama olmuyor işte olmuyor. Ne olur yadım edin.

TürkNet'te YAPA altyapısında değilseniz Türk Telekom altyapısı kullanılıyor. Dolayısıyla hızlarınız altyapınızdan kaynaklı olabilir. Şu sıralar bende de aynı sorun var, ara sıra düzeliyor ara sıra bozuluyor. Beş yıllık kullanıcısı olarak şunu söylemem gerekir ki TürkNet kötü bir internet sağlayıcısı değil. Yakın zamanda çözülmesini diliyorum.

Ben de aynı sorunu yaşamıştım. İç tesisat kablomda sıkıntı varmış sorun TürkNet'te olmayabiliyor. Savunduğum için demiyorum evet gerçekten kötü hizmetleri var ama verdikleri hız gayet iyi. Demem o ki iç tesisattaki kablonda ezilme vs. varsa o sorunları yaşaman doğal. Önce bir kablo değişimini dene ankastreden modemine yeni bir kablo çek mümkünse CAT6 olsun.

Osman sağ ol. Ama sorunun bu olmadığına çok eminim diyebilirim. Çünkü TürkNet tesisat kontrolu yapınca sorun yok diyor.
TürkNet'te YAPA altyapısında değilseniz Türk Telekom altyapısı kullanılıyor. Dolayısıyla hızlarınız altyapınızdan kaynaklı olabilir. Şu sıralar bende de aynı sorun var, ara sıra düzeliyor ara sıra bozuluyor. Beş yıllık kullanıcısı olarak şunu söylemem gerekir ki TürkNet kötü bir internet sağlayıcısı değil. Yakın zamanda çözülmesini
TürkNet'te YAPA altyapısında değilseniz Türk Telekom altyapısı kullanılıyor. Dolayısıyla hızlarınız altyapınızdan kaynaklı olabilir. Şu sıralar bende de aynı sorun var, ara sıra düzeliyor ara sıra bozuluyor. Beş yıllık kullanıcısı olarak şunu söylemem gerekir ki TürkNet kötü bir internet sağlayıcısı değil. Yakın zamanda çözülmesini diliyorum.

Sağ ol. Ancak sana bir sorum var sen kaç alıyordun ve şimdi kaç alıyorsun? Benimki kadar berbat değildir herhalde?
Ahanda işte burada bnenim dediğim değerler. Bu değerlerden daha yüksek alamıyorum

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    15,4 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleme:
Osman sağ ol. Ama sorunun bu olmadığına çok eminim diyebilirim. Çünkü TürkNet tesisat kontrolu yapınca sorun yok diyor.

Sağ ol. Ancak sana bir sorum var sen kaç alıyordun ve şimdi kaç alıyorsun? Benimki kadar berbat değildir herhalde?
TürkNet'in tesisat kontrolüne güvenemezsin 2 kez kontrol yaptılar ancak bir sorun yok dediler. En son çareyi elektrikçi çağırıp kabloyu test ettirerek buldum. Kablomda ezilme olduğu için sıkıntı varmış. Kablo değişimi ile sorunumu düzeltmiştim. Arkadaşın da dediği gibi eğer YAPA altyapısında değilsen TT altyapısı kullanıyorsun demektir. TT altyapı sorunlarını çözmekte biraz yavaş ve virüsten sonra bu yavaşlık süresi iyice uzadı ve gayet normal bu. TürkNet altyapı çalışmaları var kendi sayfasında bi incele belki de sizin ilinizde senin mahallende altyapı çalışması vardır.

Osman. Çok teşekkür ederim. Ama şuraya bakman benim için iyi olur. Hangi mahalle veya neresinde olduğu neye bağlı. Ben muratpaşadayım. Neresei olduğu fark edermi?
Yani oradaki 23 ne anlama geliyor? Mahalle sayısı gibi birşey mi?
Çünkü dğer illerin yanındada 20-16-18 gibi sayılar var

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    2,1 KB · Görüntüleme: 79
Osman. Çok teşekkür ederim. Ama şuraya bakman benim için iyi olur. Hangi mahalle veya neresinde olduğu neye bağlı. Ben muratpaşadayım. Neresei olduğu fark edermi?
Yani oradaki 23 ne anlama geliyor? Mahalle sayısı gibi birşey mi?
Çünkü dğer illerin yanındada 20-16-18 gibi sayılar var
Adres tanımlamanızda 23 gibi bir sayı yok ise muhtemelen altyapının numarası veya saha dolabının numarası olabilir. Pek emin değilim. Ama şuan sorun yaşayıpta Muratpaşa'da bakım çalışması olması tesadüf değil. Çalışmanın bitmesini bekle sorununun düzelmesi lazım. Düzelmezse iç tesisat kablo değişimi denersin.

Şimdi bi araştırdım oradaki 23 sayısı YAPA Santralinin numarasını ifade ediyormuş. YAPA altyapısı olan sayılı kullanıcılardansın yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı