TürkNet internet kopuyor

ümitcan23

Hectopat
Öncelikle herkese merhabalar,
İnternetimde kopma sorunları oluyor. SNR margin değerim down 6 UP6 hat zayıflamalarım ise down 15 up 30, ankastreye uzaklığım 350metre. CAT6 kablo çektirdim bundan 6 ay önce lakin binada bütün telefon ve diğer kablolar çok dar bir alanda birbirlerine değerek geçiyor, nasıl yükseltebilirim sizce? CAT7 alıp parazitlenmeyi azaltsam ne kadar SNR yükselişi yaşarım ya da sorun TürkNet altyapısındayım ondan mıdır? Saha ekipleri bunu ne kadar düzeltebilir?

6 SNR ile kopması gayet normaldir. Türknet YAPA altyapısında olup santrale uzaksınız. Bu kadar uzaklıktan bu SNR değerleriyle stabil internet almak pek mümkün değil, CAT7 taksanız da kurtaracağını sanmam.

Tavsiyem Türknet YAPA'yı kapattırıp başka bir ISS'den (Millenicom, Netspeed vb.) VAE üzerinden hizmet almanız. Daha stabil bir bağlantıya sahip olursunuz. YAPA santrali yakınken çok iyiyken uzakken çok çok kötü olabiliyor.

2 senedir sıfır sıkıntı ile Türknet kullanıyorum, VAE'deyim, 75 Mbps indirme alıyorum stabil ama sizinki gibi YAPA'da olsaydım ve santralden uzakta olsaydım 1 dakika bile durmazdım. Olmuyorsa zorlamanın pek anlamı yok. Tek seçenek Türknet değil ya.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı