TürkNet VDSL yerine ADSL hizmet veriyor

Marcius

Femtopat
Superonline'nin 16 Mbit ADSL hizmetimden, TürkNet 35 Mbit VDSL hizmetine geçiş yapmış bulunmaktayım. TürkNet'in altyapı sorgulamasında 50 Mbit Max hız alabileceğimi gördüm. Müşteri hizmetlerincede 35 Mbit değerlerinde hız alabileceğim, aktif YAPA altyapısında olduğumu öğrendim. Yaklaşık 3 gün içinde geçiş yapıldı. Modem arayüzüne girdiğimde VDSL değil ADSL hizmet aldığımı gördüm. Online işlemlerden destek kaydı oluşturdum. VDSL hizmeti alamadığımı hattımın ADSL olduğunu belirttim. Sonuç olarak verdikleri cevap,

Iletmiş olduğunuz arıza kaydına istinaden hat değerlerinizi kontrol ettiğimde, internet paketiniz 35 Mbps ancak altyapınıza ait değerlere baktığımda bölgenizde Türk Telekom altyapısı yetersiz olduğundan dolayı hattınız 16 Mbps hız olarak tanımlanmıştır. Tanımlanan 16 Mbps hızın modeminize ulaştığını görmekteyim.

Yardım ve çözümlerinizi bekliyorum.

Arıza kaydı açıldığında teknik durum bilgileri;
Hat fiziksel durumu: Açık.
Hat yönetimsel durumu: Açık.
Nmshızprofil: 16384/801.PRF.
Upload çıkış gücü: 12.3.
Download çıkış gücü: 17.4.
Upload kapasite hızı: 1207 kbps.
Download kapasite hızı: 23345 kbps.
Upload mevcut hızı: 799 kbps.
Download mevcut hızı: 16380 kbps.
Upload noise margin: 19.7 DB.
Upload attenuation: 4.2 DB.
Download noise margin: 14.0 DB.
Downloadattenuation: 9.4 DB.

Modem: HG658 V2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine Türknet yine mağduriyet. Farklı bir ISS'e geçebilirsiniz. Ancak altyapınız 16mbps destekliyorsa nereye giderseniz gidin aynı hizmeti alırsınız. Sizin abone olmanız için 35 mbps hız alacağınız söylenmiş ve verilmemiş. Resmen dolandırılmışsınız.

Ben de bir TürkNet'li olarak bu konudan muzdarip oldum zamanında. Bana altyapımın 75 Mbit'e kadar desteklediğini söylemişlerdi ama ADSL kurulumu yapmışlardı. Açtığım sayısız arıza kaydı ve internetsiz kaldığım yaklaşık 20 gün sonunda VDSL'yi bağladılar ve sağlıklı 35 Mbit hız almaya başladım. Sizin yeterli altyapıya sahip olduğunuz apaçık ortada. Bu durum TürkNet'in Türk Telekom ekiplerine eksik bilgi aktarmasından ya da Türk Telekom ekiplerinin uyuşukluğundan ortaya çıkabiliyor. Size önerim VDSL'ye geçme talebinizi daha cüretkar bir tavırla arıza kaydında belirtmeniz, tıpkı benim yaptığım gibi.

Superonline'nin 16 Mbit ADSL hizmetimden, TürkNet 35 Mbit VDSL hizmetine geçiş yapmış bulunmaktayım. TürkNet'in altyapı sorgulamasında 50 Mbit Max hız alabileceğimi gördüm. Müşteri hizmetlerincede 35 Mbit değerlerinde hız alabileceğim, aktif yapa altyapısında olduğumu öğrendim. Yaklaşık 3 gün içinde geçiş yapıldı. Modem arayüzüne girdiğimde VDSL değil ADSL hizmet aldığımı gördüm. Online işlemlerden destek kaydı oluşturdum. VDSL hizmeti alamadığımı hattımın ADSL olduğunu belirttim. Sonuç olarak verdikleri cevap,

Iletmiş olduğunuz arıza kaydına istinaden hat değerlerinizi kontrol ettiğimde, internet paketiniz 35 Mbps ancak altyapınıza ait değerlere baktığımda bölgenizde Türk Telekom altyapısı yetersiz olduğundan dolayı hattınız 16 Mbps hız olarak tanımlanmıştır. Tanımlanan 16 Mbps hızın modeminize ulaştığını görmekteyim.

Yardım ve çözümlerinizi bekliyorum.

Arıza kaydı açıldığında teknik durum bilgileri;
Hat fiziksel durumu: Açık.
Hat yönetimsel durumu: Açık.
Nmshızprofil: 16384/801.PRF.
Upload çıkış gücü: 12.3.
Download çıkış gücü: 17.4.
Upload kapasite hızı: 1207 kbps.
Download kapasite hızı: 23345 kbps.
Upload mevcut hızı: 799 kbps.
Download mevcut hızı: 16380 kbps.
Upload noise margin: 19.7 db.
Upload attenuation: 4.2 db.
Download noise margin: 14.0 db.
Downloadattenuation: 9.4 db.

Modem: HG658 v2.

Öncelikle modeminiz VDSL'e uyumlu bunu belirtmek isterim.
Hocam şu 2 sitede adresinizi noktası noktasına girip çıkan sonuçları bizimle paylaşır mısınız?

Yine Türknet yine mağduriyet. Farklı bir ISS'e geçebilirsiniz. Ancak altyapınız 16mbps destekliyorsa nereye giderseniz gidin aynı hizmeti alırsınız. Sizin abone olmanız için 35 mbps hız alacağınız söylenmiş ve verilmemiş. Resmen dolandırılmışsınız.
Destek kaydı cevabı: Daha önceden belirttiğim gibi ADSL altyapısını kullanıyorsunuz. Yaptığım kontrollerde abonenize ait açık iş emri görüntülemekteyim. VDSL altyapısına geçiş süreciniz sürmektedir. Bu süre zarfında 16 Mbps hız alacaksınız. Geçiş işleminiz tamamlandığında hızınız 35 Mbps'e kadar yükseltilecektir. Bu süre zarfında sizi ara ara bilgilendireceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı