Türknet'e geçilir mi?

Karizarezz

Megapat
Yer
Afyon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
19 Ocak'ta taahhütüm bitiyor ve Türknet'e geçmeyi düşünüyorum. Bunun hakkında bazı sorularım var.

1. Şu an ADSL kullanıyorum. Türknet'e geçersem VDSL modem alıp VDSL kullanacağım. Türknet VDSL port oluşturacak mı yoksa var olan portu mu kullanacak?
  2. Geçiş sürecinde internetsiz kalıyor muyum? Eğer kalıyorsam kaç gün?
  3. Türknet sitesinde başvuru kısmında 75 Mbps alabiliyorsunuz fakat size 35 Mbps öneriyoruz gibi bir yazı çıkıyor. Oturduğum apartman her sorguladığım sitede 82 Mbps alabilirsiniz diyor. Ben bu hızı almam için ne yapabilirim? Türknet'i mi aramam lazım? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL kullanıyorsanız VDSL için ayrı port açılacak VDSL port olmama ihtimali de var ama düşük bir ihtimal. Nakilde internetsiz kalmıyorsunuz genellikle internet kesildiğinde Türknet'in kullanıcı adını ve şifresini girerek internete bağlanabiliyorsunuz. 75 Mbps hızı alabilmen için ekstra paketini alıp 15 lira daha fazla ödemen gerekli ödemezsen maksimum 35 Mbps verirler.

YAPA altyapısına aldanıp geçtim, 23 down / 3 up'ın üstünü göremedim. 2 ayda internete girebildiğim gün sayısı 15'i geçmedi. İptal ettirdim. Muhatap yok, çözüm yok, bilgi yok, müşteri memnuniyeti yok. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Türk Telekom dan geçtim Turknet e . Geçilir niye geçilmesin. AKN sağlamken 16 MBPS hız alıyordum AKN bitince 5 MBPS. Şimdi devamlı 38 MBPS civarı hız alıyorum. Upload hızı da devamlı 3 MBPS üzerinde çıkıyor. AKN yok en güzel tarafı. Bazı sorunlar oluyor tabi arada. Mesela bu ara ping biraz yüksek. Geçen bir kesildi 1 gün yoktu. Ama genel anlamda memnunum.

Bulunduğunuz konuma göre değişir. Ben YAPA dayım. 45 Download, 20 Upload gibi değer alıyorum. Oyunlarda 45-80 arası ping görüyorum. Hafta sonları biraz daha fazla ping oluyor. Hız testi yaptır ve Sosyal Medyadan mesaj yolu ile ne kadar hız alabileceğini vs. konuş. Her ay 1TB indirme yapıyorum. Ben tavsiye ediyorum.

Ben kullanıyorum memnunum. Ben de ADSL kullanıyordum o yüzden ADSL açıldı ama destek talebi açtım şu anda VDSL kullanıyorum. ADSL ise VDSL porta geçiriyorlar ama ADSL hizmet alacaksan aynı porttan devam ettirirler. İnternetin açıldığı gün Telekom aboneliğim iptal edilmişti yani internetsiz kalmadım. 75 MBPS destekliyor diyorsa geçiş tamamlandıktan sonra 15₺ fark ödeyip 75 MBPS alabilirsiniz. YAPA altyapısı varsa fark alınmaz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı