TürkNet'e geçilir mi?

Türk Telekomun 50/4 250GB kotalı paketine 120 lira civarında veriyoruz. Sanırım Türknet’e geçmeliyiz yorumlar gayet güzel duruyor.

Arkadaşlar türknet'in altyapısına sahip değilseniz size max 35 mbps verebiliyor her durumda.Bunu türknet sahibi arkadaşım söyledi.Kendisi ttnet kullanıyordu ve alt yapısı maksimum 78 mbps destekliyordu.Türknet'e geçti ve 35mbps maksimum alıyor.Tam 1 aydır çıkmaya çalışıyor ancak muhattap bulamıyor.35 mbps yeterliyse geçin değilse önermiyorum.

Valla arkadaşınız eksik biliyor. Standart pakete ek +10 liraya 100 mb'e kadar altyapın ne destekliyse veriyor. YAPA altyapısındaysan zaten bedava 100 mb/s alıyorsun. Ayrıca nasıl muhattap bulamıyor. İptal faksını yollasın bitsin olay.

Arkadaşlar türknet'in altyapısına sahip değilseniz size max 35 mbps verebiliyor her durumda.Bunu türknet sahibi arkadaşım söyledi.Kendisi ttnet kullanıyordu ve alt yapısı maksimum 78 mbps destekliyordu.Türknet'e geçti ve 35mbps maksimum alıyor.Tam 1 aydır çıkmaya çalışıyor ancak muhattap bulamıyor.35 mbps yeterliyse geçin değilse önermiyorum.Elbetteki bunu arkadaşımdan duyduğum kadarıyla söylüyorum bir türknet'li değilim.
Yanlış bilgi. Yukarıda aldığım hızı attım yorumda. Sadece aktif altyapıda olmanıza gerek yok. Telekom altyapısında da 35 Mbit üstüne çıkmak isterseniz altyapı da destekliyorsa 10 lira farkla alabiliyorsunuz.

Arkadaşlar türknet'in altyapısına sahip değilseniz size max 35 mbps verebiliyor her durumda.Bunu türknet sahibi arkadaşım söyledi.Kendisi ttnet kullanıyordu ve alt yapısı maksimum 78 mbps destekliyordu.Türknet'e geçti ve 35mbps maksimum alıyor.Tam 1 aydır çıkmaya çalışıyor ancak muhattap bulamıyor.35 mbps yeterliyse geçin değilse önermiyorum.Elbetteki bunu arkadaşımdan duyduğum kadarıyla söylüyorum bir türknet'li değilim.
Altyapın yeterli değilse mantıken verememesi normal değil mi? Altyapın yeterli değilse 75Mbps demez.

Şu an D-Smart'ın TV ve internet birleşik paketini kullanıyorum. Yaklaşık 90 TL falan ödüyoruz. İnternet 24Mbps download hızına sahip. TürkNet'te hız sorgulaması yaptığım da 75Mbps hız alabileceğimi söyledi. 75 TL'lik pakette de maksimum 100Mbps hız verebiliyormuş. Bu paketi alsam 75Mbps hız alabilir miyim sizce? veya 75 olması gerekmiyor, 50 falan da olabilir. Çünkü, böyle şeyler yaşayan çok gördüm. Vaad ettikleri hızları veremeyenler vs.

Bu tarz sorgulama sayfalarında santralin veya adresin bağlı bulunduğu saha dolabına uzaklığı ve binaya gelen bakır kablonun çapı hesap edilerek bir tahmini hız sonucu çıkartılır. TT, Extranet, Türknet, falancaNet vs. hepsinin altyapıdaki port durumlarını hız tahminlerini gördükleri veritabanı aynıdır. Sadece kendilerine özel YAPA ağlar oradan gözükmez.

Eğer söz konusu adres Türknet'in YAPA bölgesinde ise Türknet kendi YAPA altyapasına göre sonuç döndürür. Bazen adreste VDSL olarak yüksek hız verilebileceği gözükse de internet başvurusu yapıldığı gün VDSL port kalmadığından ADSL port ile daha düşük hızlar verilebilir. Hizmet alınan adrese veya saha dolabına yeni port gelmesi durumunda VDSL porta geçilir ama VAE de altyapı TT'nin insifyatifinde olduğun için çok uzan sürebilir. Her şey düzgün olsa dahi gerçek hız ile tahmini hız arasında belirli bir oranda fark olabilir. TürkNet YAPA altyapısında iseniz port tabanlı bir sorun olmaz çünkü o an port yoksa bile TürkNet kısa zamanda ekler.

SpeedTest'te her zaman fazla çıkıyor. Ama oyun içerisinde dahaca bir ping problemi yaşamadım.
Bu benim internetim TürkTelekom 35Mbps
1582483556386.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı