TürkNet'e Geçilmeli mi?

Grand_Baba

Hectopat
Arkadaşlar Türknet'e geçmeyi düşünüyorum, sizce geçmeli miyim?

Air5650TT modem kullanıyorum, ADSL olarak kullanıyorum. Türknet'e geçtiğimde VDSL bir hizmet alıcam, modem üzerinde herhangi bir ayar yapmam gerekiyor mu? (Modemim hem ADSL hem de VDSL destekliyor.)

Ne kadar veriyorsunuz ben 80 TL'ye 50Mbps download 20 Mbps upload alıyorum. Turkcell Superonline kullanıyorum.
Ben her zaman Superonline tavsiye ediyorum (fiber altyapı bulunuyorsa). Çünkü şu değerlere 80 TL ile erişmek imkansız Eki Görüntüle 538224

Hangi paket bu? İnternetten bakıyorum 50Mbps VDSL 110TL'den başlıyor

Hangi paket bu? İnternetten bakıyorum 50Mbps VDSL 110TL'den başlıyor
Superonline 25 mbps download 5mbps upload olan paket 80TL fakat 50 mbps download 20 mbps upload alıyorum bu da ss ler :D

Dosya Ekleri

• Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test - Google Chrome 16.04.2020 18_42_06.png
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test - Google Chrome 16.04.2020 18_42_06.png
    167,4 KB · Görüntüleme: 204
Superonline 25 mbps download 5mbps upload olan paket 80TL fakat 50 mbps download 20 mbps upload alıyorum bu da ss ler :D

1 hazirana kadar 2 katına çıkardılar sanırım, 1 hazirandan sonra eski haline dönecek.

1 hazirana kadar 2 katına çıkardılar sanırım, 1 hazirandan sonra eski haline dönecek.
Bence verdiğim paraya isterse düşsün değiyor açıkcası. 5mbps upload 25 mbps download da yeterli bence 80 TL ye

Ne kadar veriyorsunuz ben 80 TL'ye 50Mbps download 20 Mbps upload alıyorum. Turkcell Superonline kullanıyorum.
Ben her zaman Superonline tavsiye ediyorum (fiber altyapı bulunuyorsa). Çünkü şu değerlere 80 TL ile erişmek imkansız Eki Görüntüle 538224

Bizim ev fiber altyapı 50Mbps internet paketim var. Türk Telekom'dan 50Mbps hız Full alıyorum. Uploadım 5. altyapı fiber Superonline paketi alırsam, cidden 20Mbps upload alır mıyım? Bir de kullandığın internetin paketinin linkini atar mısın? ( site satış mağazası)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim ev fiber altyapı 50Mbps internet paketim var. Türk Telekom'dan 50Mbps hız Full alıyorum. Uploadım 5. altyapı fiber Superonline paketi alırsam, cidden 20Mbps upload alır mıyım? Bir de kullandığın internetin paketinin linkini atar mısın? ( site satış mağazası)
Öyle bir tarife mevcut değil 3 ay önce Türk Telekom kullanıyorduk 2 temcilci geldi konuştuk anlaştık Haziran'a kadar hızlar böyle şu virüs olaylarından dolayı falan. Ondan sonra 5 mbps upload'a yani stabil değerlere geri dönülecek.

Merhaba, henüz yeni TürkNet bağlattım. Deneyimlerimi size aktarırsam bir ışık tutmuş olurum diye düşünüyorum.

1-
Altınordu/Ordu ilçesinde yaşıyorum ve oturduğum apartmanda hız sorgulama itibariyle 75Mbit hıza kadar çıkabileceğim söylendi. İnandım ve işlemleri başlattım, sonrasında sözleşmeyi çıkartıp doldurdum ve mng kargo ile kargoladım. Akabinde ise 5 gün civarında bir süre içerisinde randevu aldılar ve aynı gün gelip internetimi 35Mbit tarife olarak bağladılar.

2- İlk hız testimden 33Mbit download / 6Mbit upload hızı alıyordum ve çok memnun kalmıştım. Sonrasında ise aynı gün içinde +10TL fark ile TürkNet Online İşlemlerden çok kolay bir şekilde bir üst pakete geçtim ve paketimi 75Mbit olarak güncelledim.

3- 75Mbit hıza yükselttikten sonra 71Mbit download / 8Mbit upload hızı almaya başladım. Çok memnun kaldım ve tüm işlemleri hızlı bir şekilde sonlandırdılar. Oyun indirirken 9000kbps indiriyor ve çok hızlı bir şekilde işlerimi tamamlayabiliyorum.

4- Ping ne alemde diye sorarsanız, sanıyorum ki TurkTelekom'un altyapısını kullandıkları için pek bir fark yok. CS:GO oyununda 55-75 ping arası ortalama 60ping gibi bir değerde oynuyorum ve cidden hızlı bir internet deneyimi yaşıyorum.

5- Eğer almayı düşünürseniz artı yanları cidden göz ardı edilemeyecek şekilde iyi ki fiber altyapım bulunmadığı için vdsl altyapıda bu değerler cidden beni mest etti. Artı yanlarını da hepimiz zaten biliyoruz ki bunlar taahhüt ve cayma bedelinin olmaması ve kolay bir şekilde paket değişikliği yapabilmemiz.

Bonus: Ayriyetten TurkTelekom ile de görüşmüştüm öğrenci tarifesi olarak 115TL gibi bir aylık ücret çıkartıp 12 ay taahhüt önerdiler. Fakat fikrimi şartları kabul ettikten 6 gün sonra değiştirdim ve sözleşmeyi imzalamadan geri çevirdim. İyi ki de çevirmiştim Türk Net yüzümü kara çıkartmadı.

Altyapıdan altyapıya alacağınız download ve upload hızları değişebilir o yüzden müşteri temsilcisi ile bu konuyu konuşmadan sonuca varmayın derim.

Küçük Resim paylaştım hızlarımı buradan görebilirsiniz.
Aylık ödemem gereken tutar ise 85.99TRY olarak faturalandı.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İyi forumlar...

Dosya Ekleri

• turknet2.PNG
    turknet2.PNG
    14,4 KB · Görüntüleme: 191
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı