TürkNet'ten Netspeed'e geçilir mi?

2 Seneye yakındır TürkNet kullanıcısıyım ve VAE yani Türk Telekom altyapısında hizmet alıyorum, eğer Türk Telekom altyapısında hizmet alıyorsan bulunduğun konuma göre vaat edilen hızı (65 TL'ye 35Mbps, 80 TL'ye altyapının desteklediği kadar) rahatlıkla alabilirsin.

Ama senin de dahil olduğun YAPA'da olay biraz değişiyor ve çoğu bilinçsiz kullanıcı her yerde kötü yorumlar bırakıyor, YAPA TürkNet'in kendine ait olan altyapısıdır, Türk Telekom'un ki kadar geniş ve fazla trafiği destekleyemiyor, alacağın hız saha dolabı ve santral etkenlerine bağlıdır, YAPA'da şirket hiçbir hız sınırlaması yapmaz ama bulunduğun konum itibarı ile 80-100Mbps gibi hızlara da ulaşabilir 8-10Mbps gibi hızlarda da kalabilirsin.

Altyapı kontrol sitelerinde ev adresini girerek kontrol et, eğer evindeki altyapı daha yüksek hızları destekliyorsa Netspeed iyi bir tercih olacaktır.

Hocam yorumunuz için teşekkürler. Netspeed sağlayıcısından alacağım hız da 8 Mbps gözüküyor fakat aklımı kurcalayan şey geçtikten sonra ping ve kopma sorunları yaşar mıyım? Bunu konuda bölgemdeki altyapıda denemeden bir şey söylenmez sanırım. Türknet YAPA’da bağlantı sorunu olmuyorsa Netspeed’e geçince ne gibi şeyler değişebilir altyapıda?
YAPA altyapısında 100 mbps lerden bahsediyorlardı sanırım neden bu kadar düşük hız verdikleriyle ilgili açıklamaları olması lazım bence.

Saha dolabı uzak olduğundan gibi bir şey demişlerdi. Ayrıca bulunduğum bölgede malesef altyapı pek iyi değil bakır kablolar kullanılıyor.

Hocam yorumunuz için teşekkürler. Netspeed sağlayıcısından alacağım hız da 8 Mbps gözüküyor fakat aklımı kurcalayan şey geçtikten sonra ping ve kopma sorunları yaşar mıyım? Bunu konuda bölgemdeki altyapıda denemeden bir şey söylenmez sanırım. Türknet YAPA’da bağlantı sorunu olmuyorsa Netspeed’e geçince ne gibi şeyler değişebilir altyapıda?

Saha dolabı uzak olduğundan gibi bir şey demişlerdi. Ayrıca bulunduğum bölgede malesef altyapı pek iyi değil bakır kablolar kullanılıyor.

İşte o değişiyor. Ping tamamen sana verilecek upload hızı ve ISS in yurt dışı çıkışları ile alakalı. Kopma SNR la alakalı hattın TT de atıyorum maximum 75 kaldırırsa ve sende 75 alırsan kopma yaşarsın çünkü SNR ın düşer. İdeal 65 falan kullanabilirsin max 75 kaldırırsa gibi bir yorum yapılabilir. En yüksek kaç hız alacağını netspeed facebook sayfasından sorarak öğren. Geçiş yapınca TürkTelekomun alt yapısına alınacaksın çünkü.

İşte o değişiyor. Ping tamamen sana verilecek upload hızı ve ISS in yurt dışı çıkışları ile alakalı. Kopma SNR la alakalı hattın TT de atıyorum maximum 75 kaldırırsa ve sende 75 alırsan kopma yaşarsın çünkü SNR ın düşer. İdeal 65 falan kullanabilirsin max 75 kaldırırsa gibi bir yorum yapılabilir. En yüksek kaç hız alacağını netspeed facebook sayfasından sorarak öğren. Geçiş yapınca TürkTelekomun alt yapısına alınacaksın çünkü.

Oradan mesaj attığımda da 8 mbps hız verileceği söylenmişti aldığım hızda bir fark olmayacak ve 8 Mbps hıza 44 TL ödeyeceğim Netspeed'e geçersem.

Oradan mesaj attığımda da 8 mbps hız verileceği söylenmişti aldığım hızda bir fark olmayacak ve 8 Mbps hıza 44 TL ödeyeceğim Netspeed'e geçersem.

Sizin durumunuzda Netspeed'i seçmek mantıklı olacaktır, aynı hıza daha fazla para vermek mantıklı değil.

Altyapı hız sorgulatınca alabileceğiniz maksimum hız 70mbps'dir diyor sizce nasıl? Geçilir mi yani Netspeed'e?

Sözleşmen bittiğinde Netspeed'e geçebilirsin, ama şuan sitelerini kontrol ettiğimde birkaç ay öncesi benimde geçmeyi düşündüğüm 100Mbps AKN'siz paket kampanyasını göremedim, sanırım kampanyalarının süresi bitti, 65 TL'ye 75Mbps 200 GB AKN'li pakete geçebilirsin 2019'da AKN tamamen kalkacağı için birkaç ay AKN'li olarak kullanırsın, eğer AKN uygulamasının kaldırılmasından sonra fiyat,hız v.b bir değişiklik yapılırsa, paketin taahhütsüz olduğu belirtilmiş, iptal edebilirsin, ama önceden iptal haklarını sormakta fayda var sikayetvar sitesinde iptal etme konusunda sorun yaşayan kişileri görebilirsin.

Sizin durumunuzda Netspeed'i seçmek mantıklı olacaktır, aynı hıza daha fazla para vermek mantıklı değil.

Sözleşmen bittiğinde Netspeed'e geçebilirsin, ama şuan sitelerini kontrol ettiğimde birkaç ay öncesi benimde geçmeyi düşündüğüm 100Mbps AKN'siz paket kampanyasını göremedim, sanırım kampanyalarının süresi bitti, 65 TL'ye 75Mbps 200 GB AKN'li pakete geçebilirsin 2019'da AKN tamamen kalkacağı için birkaç ay AKN'li olarak kullanırsın, eğer AKN uygulamasının kaldırılmasından sonra fiyat,hız v.b bir değişiklik yapılırsa, paketin taahhütsüz olduğu belirtilmiş, iptal edebilirsin, ama önceden iptal haklarını sormakta fayda var sikayetvar sitesinde iptal etme konusunda sorun yaşayan kişileri görebilirsin.

Facebook'tan, Netspeed'e mesaj attım hız konusunda en fazla 50mbps alabilirsiniz dedi ben siteden baktığımda 75 çıkmıştı. Bir de 50mbps hız'ın tamamını alabilirsiniz dediler.

Arkadaşlar ben Netspeed kullanıyorum,gayet memnunum.Kopma sorunum olmuyor ve hattım tam anlamıyla 75mbps desteklemiyor bile şuan. Aşağıdaki speed test yapıldığı esnada hattımı. Desteklediği Max hız 80 mbitti ve o hızı alıyordum şuansa arada değişmekle beraber 68 falan aliyorum. Hiçbir zaman 65 in altında hız görmedim ve AKK deykende tam 24 mbps aliyorum benim bölgem de altyapı stabil olduğundan kopma olmuyor sanırım çünkü SNR 7.3 e düştüğünde bile internet gitmiyor. Ben memnunum altyapınız a güveniyorsanız geçin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2018-09-29-17-22-43.png
    Screenshot_2018-09-29-17-22-43.png
    30 KB · Görüntüleme: 73
  • Screenshot_2018-09-29-17-19-45.png
    Screenshot_2018-09-29-17-19-45.png
    58,7 KB · Görüntüleme: 74
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı