TürkTelekom'dan Kurtulmak İstiyorum

Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASRock B450M Steel Legend, Ryzen 5 5600, Kingston Fury Beast 32 GB (2X16) 3200 MHz, Powercolor Red Devil RX 6600XT, Be Quiet! BK008, Corsair Carbide Spec Delta RGB, Corsair CV550, 1 TB WD Blue SN570, 500GB A2000 Kingston SSD, 1TB WD HDD, Sensei310, K60 RGB PRO, Qck Medium, Asus TUF VG24VQE, Keenetic Omni DSL
Meslek
Zabıt Katibi
Konu biraz uzun. Elimden geldiğince kısaltmaya çalıştım. Öncelikle moderatörlerden özür diliyorum.
21/07/2018 yılında TürkTelekom İnternet sahibi oldum. ( ve evimde altyapı bulunmadığı için zorunlu bir şekilde abone oldum ) 16 Mbps'e kadar 100 GB AKN 77 TL gibi bir fatura veriyorum. Şu sıralar bolca fotoğraf ve video upload etmek zorunda kaldığım ve aldığım upload hızı çok kötü olduğu için (0.7 Mbps) başvuru yaptım. Bana ADSL kullandığım için alabileceğim en fazla upload hızının 0.8 Mbps olduğunu söylediler. Bende paketimi VDSL yaparsam ne kadar upload hızı alacağımı sordum ve bana ilk 20 GB 3 Mbps sonrası ide 2 Mbps alacağımı ilettiler. Bunun üstünde 24 Mbps'e kadar olan bir internet paketine geçiş yapmak istediğimi arada ne kadar fiyat farkı olacağını söyledim. Bana herhangi bir fiyat farkı olmadan geçiş yapacağımı söylediler. Hat sahibi ben olmadığım için geçiş işlemini yapamadım. 2-3 Saat sonra hat sahibi ile yan yana gelerek arama gerçekleştirdim. Aynı durumu anlattım ve bana geçiş yapabileceğim minimum paket tarifesinin fiyatının 95 TL olduğu söylendi. Sabah konuştuğum müşteri temsilcisinin bana fiyat farkı olmayacağını söylediğini ilettim ve bana öyle bir şeyin olamayacağını söylediler. Hemen telefonu kapattım ve yeni müşteri temsilcisi ile konuşmak için tekrar TürkTelekom'u aradım. Bu sefer arada sadece 5 TL bir fark olacağını söylediler ve ben geçiş yapmak istemedim. Bunun üstüne Twitter yolu ile @TürkTelekomDestek hesabına tweet gönderdim. Bu sabah beni aradılar ve geçebileceğim 24 Mbps paketinin minimum 125 TL olduğunu söylediler. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık olarak 2 haftadır TürkTelekom Online İşlemler üzerinden sözleşmemi görüntülemekte sorun yaşıyorum hala bu sorunu çözemediler. Taahhüdümün bitmesine ortalama olarak 9 ay var. Cayma bedeli hesaplayın dediğimde 780 TL civarında bir cayma bedeli çıkıyor. Ben bu interneti kullanmak istemiyorum. Ne yapacağım konusunda herhangi bir fikri olan var mı?

Merhaba. Fiyat farkı kısmını yanlış anlamış olabilir misiniz? Elbette tarife ücreti farkı olur ancak bir üst tarifeye geçtiğinizde cezai bedel bulunmadığını iletmiş olabilirler. Ben de hep tarife yükselttim, hiçbir zaman ceza olmadı ama tarifeler arası ücret farkı hep vardı.

İnternet sitelerinden veya şubelerden bilgi alsaydınız daha doğru olurmuş, tarife değişikli yaptığınızda elbetteki fiyat farkı çıkacaktır. Yapabileceğin tek şey sözleşmenin bitmesini beklemek veya cayma bedelini ödeyip başka bir sağlayıcıyla anlaşmak.

Tarifeler arası ücret farkı olmamasının sebebini öğrendim. TürkTelekom hala paket satarken GB şeklinde satıyor. Mesela ben 16 Mbps 100 GB AKN bir paket aldığım için 2018 yılında geçebileceğim paketler 24 Mbps 100 GB AKN ve üstü oluyor. Bu yüzden dolayı fiyat farkı çıkıyormuş. Aynı fiyatta kalmasının sebebi bana 24 Mbps 75 GB AKN tarifesinin söylenmesinden kaynaklıymış fakat işin kötü tarafı yine burada ortaya çıkıyor ben 24 Mbps 75 GB AKN paketine geçemiyorum çünkü 100GB AKN olduğu için ya aynı AKN değerine sahip bir pakete geçiş yapacağım ya da daha yüksek. Sebebini sorduğumda bir şey söyleyemiyorlar. AKN kalktı diyorum yine bir şey söyleyemiyorlar. Hayatımda bunun kadar kalitesiz firma görmedim.
Tarife yükseltirken taahhüt yenilemesi bile yapılmıyor zaten. Her hangi bir ceza veya bedel ödenmiyor.

Fiyat konusunda gerçekten firmalarda bir karışıklık var çalışanlar ya bilgisiz yada kafalarına göre fiyat verebiliyorlar. Bende Süperonline kullanıyom bu ay sonu taahütüm bitecek. Bir numara arıyor aynı fiyattan devam edelim diyor başka bir numara arıyor sadece 10TL fark ile aynı pakette devam edelim diyor. Başka birisi arıyor 3 ay bedava daha sonra 89 TL olan tarifeye geçirelim sizi flan diyorlar.
Benim paketim 25 Mpbs ve 100 GB AKK li. Paket bana AKK kaltı sözde gene böyle paket öneriyorlar 2 yıl taahüt ile. Ben 25 Mpbs'den memnun değilim bugün arayıp daha uygun fiyata 10 Mpbs hız verelim diyen bile oldu :) TTnet ve Süperoline fiyat hız konusunda sınıfta kalıyor gibi diğer firmalara geçmek şart.
Vodofone'a geçecem gibi ben. Vodofone 500 TL'ye kadar cayma ücretini ödüyor kalanı cebinden verip geçebilirsin istediğin değerleri verebiliyorlarsa sana.

Fiyat konusunda gerçekten firmalarda bir karışıklık var çalışanlar ya bilgisiz yada kafalarına göre fiyat verebiliyorlar. Bende Süperonline kullanıyom bu ay sonu taahütüm bitecek. Bir numara arıyor aynı fiyattan devam edelim diyor başka bir numara arıyor sadece 10TL fark ile aynı pakette devam edelim diyor. Başka birisi arıyor 3 ay bedava daha sonra 89 TL olan tarifeye geçirelim sizi flan diyorlar.
Benim paketim 25 Mpbs ve 100 GB AKK li. Paket bana AKK kaltı sözde gene böyle paket öneriyorlar 2 yıl taahüt ile. Ben 25 Mpbs'den memnun değilim bugün arayıp daha uygun fiyata 10 Mpbs hız verelim diyen bile oldu :) TTnet ve Süperoline fiyat hız konusunda sınıfta kalıyor gibi diğer firmalara geçmek şart.
Vodofone'a geçecem gibi ben. Vodofone 500 TL'ye kadar cayma ücretini ödüyor kalanı cebinden verip geçebilirsin istediğin değerleri verebiliyorlarsa sana.
500TL'ye kadar cayma bedelini ödediği ile ilgili bir kaynak veya konu var ise 1-2 ay içinde geçiş yapmak isterim. Peki Vodofone firması taahhüt yapıyor mu? 😃 😃

Tarifeler arası ücret farkı olmamasının sebebini öğrendim. TürkTelekom hala paket satarken GB şeklinde satıyor. Mesela ben 16 Mbps 100 GB AKN bir paket aldığım için 2018 yılında geçebileceğim paketler 24 Mbps 100 GB AKN ve üstü oluyor. Bu yüzden dolayı fiyat farkı çıkıyormuş. Aynı fiyatta kalmasının sebebi bana 24 Mbps 75 GB AKN tarifesinin söylenmesinden kaynaklıymış fakat işin kötü tarafı yine burada ortaya çıkıyor ben 24 Mbps 75 GB AKN paketine geçemiyorum çünkü 100GB AKN olduğu için ya aynı AKN değerine sahip bir pakete geçiş yapacağım ya da daha yüksek. Sebebini sorduğumda bir şey söyleyemiyorlar. AKN kalktı diyorum yine bir şey söyleyemiyorlar. Hayatımda bunun kadar kalitesiz firma görmedim.
Tarife yükseltirken taahhüt yenilemesi bile yapılmıyor zaten. Her hangi bir ceza veya bedel ödenmiyor.

AKN 2018 yılında kalktı, sizin bahsettiğiniz şey kota olmasın? Limitsiz tarife değil yani kotası var belirli bir sınırı aştığınızda internetiniz kesilir veya ek ücret talep ederler. istediğiniz vdsl 24mbps fiyatı internet sitelerinde 95tl olarak gösteriliyor limitsiz. https://bireysel.turktelekom.com.tr...r/sayfalar/doya-doya-internet-kampanyasi.aspx. Dediğim gibi şubelerden ve internet sitelerinden bakmanız sizin için daha iyi olacaktır. Memnun değilseniz cayma bedelini ödeyip veya sözleşmenin bitmesini bekleyip iss değiştirin.

AKN 2018 yılında kalktı, sizin bahsettiğiniz şey kota olmasın? Limitsiz tarife değil yani kotası var belirli bir sınırı aştığınızda internetiniz kesilir veya ek ücret talep ederler. istediğiniz vdsl 24mbps fiyatı internet sitelerinde 95tl olarak gösteriliyor limitsiz. https://bireysel.turktelekom.com.tr...r/sayfalar/doya-doya-internet-kampanyasi.aspx. Dediğim gibi şubelerden ve internet sitelerinden bakmanız sizin için daha iyi olacaktır. Memnun değilseniz cayma bedelini ödeyip veya sözleşmenin bitmesini bekleyip iss değiştirin.
11 gündür internet üzerinden sözleşmemi göremiyorum. Yakın zamanda tüketici hakem heyeti ile konuşmayı düşünüyorum. En son gittiğimde benden kurulum bedeli gibi ücretleri alamayacağımı söylemişlerdi. Bu durumları anlatacağım. Bakalım ne gibi bir yanıt alacağım. Beklemeyi ve cayma bedelini ödeyip kurtulmayı bende biliyorum amacım ikisini yapmadan kurtulmak zaten.
AKN Kalktı diyorsunuz fakat benim paket adımda hala AKN geçiyor sözleşmemde değişiklik yapılmıyor. Sözleşmemde yazılan kurala uyulması gerekiyor doğal olarak. Üst pakete geçmek istediğimde hala 2018 yılından kalan paketlere geçiş yapıyoruz. O yüzden dolayı 75 GB AKN'si olan bir pakete geçememe gibi bir problemim var. Onlara sorduğumda zaten bana herhangi bir AKK veya AKN olmadığını söylüyorlar.

11 gündür internet üzerinden sözleşmemi göremiyorum. Yakın zamanda tüketici hakem heyeti ile konuşmayı düşünüyorum. En son gittiğimde benden kurulum bedeli gibi ücretleri alamayacağımı söylemişlerdi. Bu durumları anlatacağım. Bakalım ne gibi bir yanıt alacağım. Beklemeyi ve cayma bedelini ödeyip kurtulmayı bende biliyorum amacım ikisini yapmadan kurtulmak zaten.
AKN Kalktı diyorsunuz fakat benim paket adımda hala AKN geçiyor sözleşmemde değişiklik yapılmıyor. Sözleşmemde yazılan kurala uyulması gerekiyor doğal olarak. Üst pakete geçmek istediğimde hala 2018 yılından kalan paketlere geçiş yapıyoruz. O yüzden dolayı 75 GB AKN'si olan bir pakete geçememe gibi bir problemim var. Onlara sorduğumda zaten bana herhangi bir AKK veya AKN olmadığını söylüyorlar.

2018'den önce sözleşmeyi imzaladıysanız siz hangi paket ile anlaştıysanız hala o paket ismi gözükür bendede durum böyle, ancak AKN denilen şeyi uygulayamazlar. 2018deki paketleri uygulama gibi bir şanslarıda yoktur. Gerekli evraklarınız varsa THH'ye başvurunuzu yapın bakalım ne çıkacak.

2018'den önce sözleşmeyi imzaladıysanız siz hangi paket ile anlaştıysanız hala o paket ismi gözükür bendede durum böyle, ancak AKN denilen şeyi uygulayamazlar. 2018deki paketleri uygulama gibi bir şanslarıda yoktur. Gerekli evraklarınız varsa THH'ye başvurunuzu yapın bakalım ne çıkacak.
Maalesef gerekli evraklar yok. Evrakların olması için önce aboneliğimi iptal etmem gerekiyor ardından THH'ye başvuru yapabiliyorum. Öncelikle gidip bir konuşmayı deneyeceğim THH ile ardından TürkTelekom ile konuşmayı deneyeceğim. Hat benim üstüme olmadığı için yanımda hat sahibini götürmek istemiyorum. Hat sahibi olmadığı için umursamıyorlar gibi geliyor. En sonunda gidip hattı kendi üstüme alacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı