TUF 3 1660S ekran kartım 80 dereceyi görüyor

@helvaci Youtube'da bu kartı arayınca bir sürü sonuç çıkıyor hepsi de ısınıyor mu ısınmıyor mu üzerine garip. Yorumlarda da ısınan diyen var ısınmayan diyen var. Çözemedim.

Videoyu çeken de Nisan ayı için "Fan ayarı otomatikken GTA V 1080p en yüksek ayarlarda : Max 75 derece" demiş. Şimdi Ağustos ayındayız biraz farkeder sanki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

max 75 demiş de o benim kartım değil. benim attığım kartın linki yukarıda var. 3 fanlı modeli benimki. lütfen birazcık özen efenim. :)
Jelatin dediğiniz şey yapışkan değil mi? Zaten çıkartmayacak mısınız? Olsa ne olur olmasa ne olur? Kasanız nedir? Hava sıcaklığı kaç derece? Odanız kaç derece? Fanlar % kaç hızda dönüyor? Bunların hepsi kartın sıcaklığını etkiler. O baktığınız test ile sizin durumunuz birbirine uymuyor. Kart 64 derecede çalışıyor hala sorun ediyorsunuz.
jelatini önceden biri çıkartmış olabilir mi diye sorun yaptım. yani iadeden gelen bozuk ürünü mü kakaladılar acaba dedim. antalyadayım ben. bugünler bayağı soğuk geçiyor. oda sıcaklığı 35 dereceyi aşmıyor. İnternetten alışverişte 14 gün iade hakkı var galiba. Bir sorun varsa zaman geçirmeden iade etmek için uğraşıyorum.

max 75 demiş de o benim kartım değil. benim attığım kartın linki yukarıda var. 3 fanlı modeli benimki. lütfen birazcık özen efenim. :)

O zaman çok ısınmaması lazım. 3 fanlı bir kartın 70 derece üzerine kolay kolay çıkacağını düşünmüyorum 1 saatlik oyunda bile. Stres testi verileri yüksek olabilir. Bir kaç oyunda yüksek GPU kullanımında deneyip sonuçlara bakman daha iyi olur.

O zaman çok ısınmaması lazım. 3 fanlı bir kartın 70 derece üzerine kolay kolay çıkacağını düşünmüyorum 1 saatlik oyunda bile. Stres testi verileri yüksek olabilir. Bir kaç oyunda yüksek GPU kullanımında deneyip sonuçlara bakman daha iyi olur.
yüksek bir oyun için önümde termal macun yenileme win 10a geçme ,soğutucu alma olayları var daha. ama denersem sonuçları atarım. ben furmark ile bir fark olacağını sanmıyorum. eğer 70 derece üstünü görürsem yollarım garantiye. onlar uğraşsın.
Sıcaklıklar normal diye düşünmeye başladım. Csgoda falan kasadan çok ses geliyordu, işlemciden diye düşünüp t6 ultra soğutucu aldım. gelince tekrar test yapıp söylerim. şuanlık bir sorun yok gibi. yardımın için teşekkürler. kendi seviyesindeki kartlardan (mesela senin karttan) 10 derece fazla çıkması artık beni endişelendirmiyor çünkü asusun ekran kartlarında en kötü modelleri dual ve tuf tur. ne yazık ki bunu kartı aldıktan sonra araştırdım. Olmadı sistemi 1-2 aya zararına satıp yeni sistem toplayacağım. Ama bu sefer ya MSI ya ROG STRİX toplarım.
Teknopatın mesaj kısmına alışamadım. attığım mesajı tekrar yazıyorum. 'Sıcaklıklar normal diye düşünmeye başladım. Csgoda falan kasadan çok ses geliyordu, işlemciden diye düşünüp t6 ultra soğutucu aldım. gelince tekrar test yapıp söylerim. şuanlık bir sorun yok gibi. yardımın için teşekkürler. kendi seviyesindeki kartlardan (mesela senin karttan) 10 derece fazla çıkması artık beni endişelendirmiyor çünkü asusun ekran kartlarında en kötü modelleri dual ve tuf tur. ne yazık ki bunu kartı aldıktan sonra araştırdım. Olmadı sistemi 1-2 aya zararına satıp yeni sistem toplayacağım. Ama bu sefer ya MSI ya ROG STRİX toplarım.
Fan hızının 80 derecede bile %50lerde olduğunu gördüm. fanları %63 e alıp denedim ve sonuç 71 derece. tekrar autoya aldım fanları. artık içim rahat. Allah hepinize güzel bir sistem nasip etsin :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı