TUF 3 1660S ekran kartım 80 dereceyi görüyor

Cumartesi günü 2070 TL'ye ASUS TUF 3 fanlı 1660S sipariş ettim. 2 gün önce salı günü ulaştı bana. GTA 5 falan oynuyordum sıkıntı çıkmıyordu. FurMark (ekran kartı testi) yapayım dedim kart 15 dakikadan sonra 79 dereceye sabitledi kendini. İnternetteki testlere bakıyorum 65 derece falan. Kartta mı sıkıntı var yoksa bu değerler normal mi? Garantiye yollayayım mı? ( SS almak için tekrar test yapayım dedim 7. dakikadan sonra sıkıldım kusura bakmayın.)

Sistemim: i5 9400F, ASUS TUF H310M PLUS, Crucial Ballistix 8 GB 2666MHz RAM, Rampage xhorse kasa, WD 480 GB SSD, ASUS TUF 3 GTX 1660 Super.

Dosya Ekleri

• hot.PNG
    hot.PNG
    450,7 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Cumartesi günü 2070 TL'ye ASUS TUF 3 fanlı 1660S sipariş ettim. 2 gün önce salı günü ulaştı bana. GTA 5 falan oynuyordum sıkıntı çıkmıyordu. FurMark (ekran kartı testi) yapayım dedim kart 15 dakikadan sonra 79 dereceye sabitledi kendini. İnternetteki testlere bakıyorum 65 derece falan. Kartta mı sıkıntı var yoksa bu değerler normal mi? Garantiye yollayayım mı? ( SS almak için tekrar test yapayım dedim 7. dakikadan sonra sıkıldım kusura bakmayın.)

Sistemim: i5 9400F, ASUS TUF H310M PLUS, Crucial Ballistix 8 GB 2666MHz RAM, Rampage xhorse kasa, WD 480 GB SSD, ASUS TUF 3 GTX 1660 Super.

Sanırım sıkıntılı seriden almışsınız ısınan serinin ekran kartı

Bir de neden Windows 7

64 dereceyse daha ne istiyorsunuz? Gayet düşük bir sıcaklık. Bir sorun yok. Ayrıca sıcaklığa göre fan ayarı yaparak yüksek sıcaklıkta kartın fanlarının daha hızlı dönmesini sağlayabilirsiniz. Fakat biraz gürültü yapabilir. Sizin durumunuzda buna gerek yok.

Ekran kartının üzerinde bir yerlerinde jelatin kaldıysa onu çıkarın.

ASUS TUF 1660 ve Ti modellerinin yükteyken ısındığını söyleyen bir kaç kişi görmüştüm. Super modellerinden emin değilim. Tabii yine de %98-99 kullanımda yarım saatlik bir oyunda kaç dereceyi görüyorsun bu önemli.

Furmark stres testini Sapphire Pulse 5500 XT 8 GB ile yaptığımda 12 dakikada 71 dereceyi gördü maksimum. AAA oyunlarda %98-99 kullanımda 65-68 derecede oynuyorum (Metro Exodus vb.). Karşılaştırman için faydası olabilir belki.

64 dereceyse daha ne istiyorsunuz? Gayet düşük bir sıcaklık. Bir sorun yok. Ayrıca sıcaklığa göre fan ayarı yaparak yüksek sıcaklıkta kartın fanlarının daha hızlı dönmesini sağlayabilirsiniz. Fakat biraz gürültü yapabilir. Sizin durumunuzda buna gerek yok.

Ekran kartının üzerinde bir yerlerinde jelatin kaldıysa onu çıkarın.

İşte jelatin yok. Normalde bu modelin arka siyah kısmında jelatin oluyordu. Olmamasına tilt oldum. Paranoya mı yapıyorum yoksa haklı mıyım? Bu arada 64 derece diyorsunuz da %80 kullanımda. %98 kullanımda falan 75'i geçer sanırım. Ama YouTube'deki testler 65 derece dolaylarında.

Jelatin dediğiniz şey yapışkan değil mi? Zaten çıkartmayacak mısınız? Olsa ne olur olmasa ne olur? Kasanız nedir? Hava sıcaklığı kaç derece? Odanız kaç derece? Fanlar % kaç hızda dönüyor? Bunların hepsi kartın sıcaklığını etkiler. O baktığınız test ile sizin durumunuz birbirine uymuyor. Kart 64 derecede çalışıyor hala sorun ediyorsunuz.

@helvaci Youtube'da bu kartı arayınca bir sürü sonuç çıkıyor hepsi de ısınıyor mu ısınmıyor mu üzerine garip. Çözemedim.

Videoyu çeken de Nisan ayı için "Fan ayarı otomatikken GTA V 1080p en yüksek ayarlarda : Max 75 derece" demiş. Yorumlarda da birisi "Bende de aynı kart var 85 derecede çalışıyor baya fan sesi var verdiğim paraya yazıklar olsun" demiş. Kimileri ısınmıyor demiş. Ortalık bayram yeri gibi bir oku derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı