TUF 4080 Super fan hızı normal mi?

Servise göndermeden önce son zamanlarda bende de FurMark testinde 3000 RPM görmüştüm hocam. VBIOS sıfırlaması ve termallerin değiştirildiğini söyledi servis.

hocam ben henüz son driver update'ini yapmadım ancak sorun onlardan kaynaklı ise muhtemelen bir kaç güncellemeye halledilir.

Hocam ben henüz son driver Update'ini yapmadım ancak sorun onlardan kaynaklı ise muhtemelen birkaç güncellemeye halledilir.

Neyse o zaman yeni güncellemeyi bekleyelim çok sürmez herhalde gelmesi. Bakalım bu sıcaklık ve fan seviyeleri ne kadar süre devam edecek böyle. Bu arada kullandığım kasa yerine Lian Li Lancool 3 almış olsaydım sıcaklıklar çok fark eder miydi hocam? Mesela ortalama GPU da 65 derece görüyorum diyelim 60 derece olur muydu acaba?

3300RPM görüyordu

Hahah vallahi hocam en son bende de bu şekilde idi. Jet motoru gibiydi. Sizin servisten geldikten sonra şu an nasıl çalışıyor fanlar? Ve sıcaklık durumları nedir hocam? Bir de bir şeyi fark ettim GTA V Enhanced sürümde silahçı kısmına girince RT orada çok fazla galiba genelde fanlar bayağı bir artıyor. Güncelleme alması gerek galiba oyunun.

Muhtemelen öyle olur sizin kasanın gpu kısmında doğrudan hava akışı zayıfken diğerinde daha iyi.

Henüz servisten gelmedi, umarım değişim sağlarlar 5080'e geçmek istiyorum.

Henüz servisten gelmedi, umarım değişim sağlarlar 5080'e geçmek istiyorum.

Anladım hocam değişim olursa yazarsınız ya da onarım yapılıp geri gönderilirse bekliyorum test sonuçlarını. Bu arada sizin de ASUS TUF mu?

Selam @HyperGF hocam ne oldu kartın son durumu? Servis ne dedi?

Son düzenleme:
Anladım hocam değişim olursa yazarsınız ya da onarım yapılıp geri gönderilirse bekliyorum test sonuçlarını. Bu arada sizin de ASUS TUF mu?

Selam @HyperGF hocam ne oldu kartın son durumu? Servis ne dedi?
Yok hocam bendeki model PNY Verto OC sizin karttan bi 2-3 derece daha fazla ısınıyor.
Kart halen serviste, yaklaşık 10 gün oldu henüz bir sonuca varılmadı. Kart elime ulaştığı zaman test edip bilgilendiririm.

Yok hocam bendeki model PNY Verto OC sizin karttan bir 2-3 derece daha fazla ısınıyor.
Kart halen serviste, yaklaşık 10 gün oldu henüz bir sonuca varılmadı. Kart elime ulaştığı zaman test edip bilgilendiririm.

Anladım hocam ben tekrardan servise göndereceğim zaten. İlk servisten geldiği zaman en fazla 64 derece ve 1500 RPM görüyordu kart 3 hafta içinde 2100-2300 RPM ve 74 dereceleri görüyorum mantıklı gelmedi. İlk geldiği gibi çalışsa sorun yoktu ama yine eski haline geri döndü neredeyse.

Düşük sıcaklık değeri olan kart servisten geldiği ilk gün diğeri de 3 hafta sonrası. Yani ya macun kaliteli değil pek anlamıyorum ama anlayan bazı arkadaşlar pump-out olmuş dedi. Termal faz değişimli pad en iyi seçenekmiş sanırım. Servisten onu isteyeceğim.

Evet bunlarda son GTA V Enhanced testleri hocam sizce normal mi bu seviyeler? @Ben Carville @HyperGF

Dosya Ekleri

• 20250424_232805.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 22
  • Servis sonrası GPU sıcaklık değerleri.png
    266,4 KB · Görüntüleme: 19
  • 20250425060436_1.jpg
    429,4 KB · Görüntüleme: 16
  • 20250425060743_1.jpg
    316,1 KB · Görüntüleme: 17
  • 20250425060853_1.jpg
    194,9 KB · Görüntüleme: 17
  • 20250425060834_1.jpg
    223,2 KB · Görüntüleme: 18
  • 20250425061216_1.jpg
    214,8 KB · Görüntüleme: 12
  • 20250425060728_1.jpg
    121,5 KB · Görüntüleme: 14
  • 20250425062104_1.jpg
    506,4 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Evet normalin bir tık üstü olmuş hocam. 77 dereceleri görmemesi daha hoş olurdu, Bu değerler tabii ki kasa yapınıza vesaireye göre değişir. Yine de yeni servisten gelen bir cihazda görülmemeli. Pumpout olmuş olabilir belki, kartı açınca görebilirsiniz bunu. Ben de termal macun kaynaklı olduğunu düşünüyordum zaten.

Evet hocam pumpout olmuş olabilir 77 dereceyi zaten iç mekanda gördüm genel olarak o da RT ultra diye oluyor sanırım. RT açıkken ekstra olarak ısınıyor kart ve fanlar daha da fazla çalışıyor. Servis termal pad ve macun olarak kartın orijinalinde ne kullanıldıysa onu kullandık dedi ama PTM7950 tarzı termal faz değişimli pad kullanılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Şimdi tekrardan servise göndermek durumundayım. Zira bu sıcaklık ve fan seviyeleri çok fazla sanki evde süpürge çalışıyor gecenin 3'ünde. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…