Çözüldü TUF B450M-PLUS GAMING anakart ek fan bağlamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

komutankubar

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar herkse umarım herkesin keyfi yerindedir.
Benim kasamda 2 adet fan bulunmakta, yaptığım araştırmalara göre de anakartıma daha fazla fan takamıyorum. Ben bir adet fan almak istiyorum bu işlemi gerçekleştirmek için nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:
Ryzen 5 3600 stock fan ile.
ASUS TUF B450M PLUS anakart.
ASUS TUF 3 5600XT ekran kartı.
Corsari Carbide Spec-05.
Corsair 650 Watt 80+ PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kasanızdaki fanların pinlerine bağlı. Bilmediğim için kesin bir şey diyemiyorum. Olmazsa fanların bağlantılarını söker, bakarsınız.
Daha fazla fan takabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey bir çoklayıcı. Eklemeyi düşündüğünüz fanın modeli nedir?

Kasa fanı olarak ilki biraz daha iyi. Yalnız bu fanlar ARGB, anakartınızda bunların aydınlatmasını bağlayacak port yok. Sanıyorum tekli paketten de ARGB çoklayıcı çıkmıyor, yani bu fanlardan alırsanız aydınlatmasını kontrol edemezsiniz.

Öte yandan şimdiki fanlarınızın modellerini de bilmiyorum fakat çoklayıcı olarak bu tarz bir şey işinizi görecektir. Şimdiki fanların modellerini ya da bağlantı türlerini belirtirseniz daha iyi bir öneri yapabilirim.

Kasa fanı olarak ilki biraz daha iyi. Yalnız bu fanlar ARGB, anakartınızda bunların aydınlatmasını bağlayacak port yok. Sanıyorum tekli paketten de ARGB çoklayıcı çıkmıyor, yani bu fanlardan alırsanız aydınlatmasını kontrol edemezsiniz.

Öte yandan şimdiki fanlarınızın modellerini de bilmiyorum fakat çoklayıcı olarak bu tarz bir şey işinizi görecektir. Şimdiki fanların modellerini ya da bağlantı türlerini belirtirseniz daha iyi bir öneri yapabilirim.

Model bilmiyorum. Corsair kasa ile birlikte gelen fanlar bir tanesi sadece kırmızı ışıklı diğeri egzoz fan ışıksız.

Çoklayıcıyı 4 pin to 4 pin mi almalıyım yoksa sizin önerdiğiniz şekilde 4 pin to 3 pin mi?

Son düzenleme:
Kasanızdaki fanların pinlerine bağlı. Bilmediğim için kesin bir şey diyemiyorum. Olmazsa fanların bağlantılarını söker, bakarsınız.

Çözüm
Merhaba @Batuhanns. Normalde bunun için yeni konu açman daha iyi olurdu ama ufak bir soru, burada yanıtlamamdan zarar gelmez. Önceki mesajımda attığım tipte bir çoklayıcı alabilirsin. Fanların 4 pinli, aldığın kablonun da 4 pinli olduğuna dikkat et.

Devam eden soruların için yeni bir konu açman daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı