TUF F15 laptopun ısınmasının nedeni işlevini kaybetmiş macun olabilir mi?

Kardeşim çözümünü yazıyorum yaz aylarında olduğumuz için cihaz fazla ısınıyor çözüm olarak CPU soğutmak için güç planından Turbo Boost kapatman lazım 10-15 derece fark edecektir internetten bakabilirsin nasıl yapacağına ekran kartı GPU içinse GPU sıcaklıgı MHz değeri artıkça daha çok ısınacaktır ancak MHz değerine bağlı olarak FPS de artar GPU MHz sabitlemek için MSI Afterburner uygulamasından curve editor sekmesine gir daha sonra 1700 MHz civarı seçebilirsin ne kadar yüksek seçersen FPS ile birlikte sıcaklıkta artacaktır 1700 MHz'in kutucğuna tıkladıktan sonra l tuşuna basıp curve editorden cık daha sonra alt ortadaki tike bas böylece GPU frekansını sabitleyip sıcaklıgın düşecektir oyunun bittikten sonra uygulamaya girip ayarları ortadaki restart gibi butona bas sürekli 1700 MHz de çalışmasın.
Dedinizi yapınca ekran kartı maksimum 81 dereceyi gördü. Normalde 1455mhz ama oyunlarda mhz 1900lere ve watt da 95leri görüyordu yer yer. 1500mhzye sabitledim turboyu da kapatınca işlemci 2.5 ghzyi geçmedi bu halde 75 işlemci 78 ekran kartı falan oldu ortalama. Yalnız şöyle bir sorun var ekran kartı öyle ayarlıyken sürekli 1500de kalıyor. Bunun bir yolu yok mudur maksimum 1500mhzyi görmesi için?

Dedinizi yapınca ekran kartı maksimum 81 dereceyi gördü. Normalde 1455MHz ama oyunlarda MHz 1900'lere ve watt da 95leri görüyordu yer yer. 1500MHz'ye sabitledim Turbo'yu da kapatınca işlemci 2.5 GHz'yi geçmedi bu halde 75 işlemci 78 ekran kartı falan oldu ortalama. Yalnız şöyle bir sorun var ekran kartı öyle ayarlıyken sürekli 1500'de kalıyor. Bunun bir yolu yok mudur maksimum 1500MHz'yi görmesi için?

Kanka vallaha oyun oynarken istediğin değere sabitleyeceksin oyunun bitince dedğim gibi MSI Afterburner'da ana ekrandaki restart tuşu gibi görünen tuşa bastığında sabitlenmesi kalkıyor ben böyle kullanıyorum Max 1500 görmesi içinde bir ayar olabilir ama o kadar profesyonel bilmiyorum bu arada Armoury Crate yükleyip Turbo moduna alırsan fanların tam performans çalışacak maalesef Armoury Crate yüklemeden fanlar tam perforrmans çalışmıyor eğer yüklü değilse Armoury Crate yükleyip Turbo moduna alman GPU'ya 3-4 derece kadar etki eder ancak fanlar çok sesli çalışır ben bu yöntemi kullanıyorum kış aylarında muhtemelen ısınma problemi olmayacaktır.

Kardeşim çözümünü yazıyorum yaz aylarında olduğumuz için cihaz fazla ısınıyor çözüm olarak CPU soğutmak için güç planından Turbo Boost kapatman lazım 10-15 derece fark edecektir internetten bakabilirsin nasıl yapacağına ekran kartı GPU içinse GPU sıcaklıgı MHz değeri artıkça daha çok ısınacaktır ancak MHz değerine bağlı olarak FPS de artar GPU MHz sabitlemek için MSI Afterburner uygulamasından curve editor sekmesine gir daha sonra 1700 MHz civarı seçebilirsin ne kadar yüksek seçersen FPS ile birlikte sıcaklıkta artacaktır 1700 MHz'in kutucğuna tıkladıktan sonra l tuşuna basıp curve editorden cık daha sonra alt ortadaki tike bas böylece GPU frekansını sabitleyip sıcaklıgın düşecektir oyunun bittikten sonra uygulamaya girip ayarları ortadaki restart gibi butona bas sürekli 1700 MHz de çalışmasın.
Hocam bende de mobil rtx 3050 var ben de sizin bu yöntem ile bir şeyler yapabilir miyim ? Bir ara benim laptop çoğu oyunda 30w güç tüketiyordu ve hiç FPS drop girmiyordu ve FPS de yüksek ve sıcaklık 70 derecelerde idi. Her ne olduysa 2 gündür max performans çalışıyor ve çoğu oyunda 70 90w arası güç çekiyor. 2 gün önce forza 5 de yüksek ultra ayarlarda gpu 30w güç çekerek oynarken 70 dereceler de şimdi 70 80w çekiyor ve 88 92 derecelerde oynuyorum.

Hocam bende de mobil RTX 3050 var ben de sizin bu yöntem ile bir şeyler yapabilir miyim? Bir ara benim laptop çoğu oyunda 30W güç tüketiyordu ve hiç FPS düşmesi girmiyordu ve FPS de yüksek ve sıcaklık 70 derecelerde idi. Her ne olduysa 2 gündür Max performans çalışıyor ve çoğu oyunda 70 90W arası güç çekiyor. 2 gün önce Forza 5 de yüksek Ultra ayarlarda GPU 30W güç çekerek oynarken 70 dereceler de şimdi 70 80W çekiyor ve 88 92 derecelerde oynuyorum.

Kardeşim bu yöntemle Max performansta çalışmasını engelleyebilirsin sıcaklıklarında belirtiğim gibi frekans (MHz) e bağlı olarak düşecektir ancak watt konusunda bir bilgim yok.

Hocam bende de mobil RTX 3050 var ben de sizin bu yöntem ile bir şeyler yapabilir miyim? Bir ara benim laptop çoğu oyunda 30W güç tüketiyordu ve hiç FPS düşmesi girmiyordu ve FPS de yüksek ve sıcaklık 70 derecelerde idi. Her ne olduysa 2 gündür Max performans çalışıyor ve çoğu oyunda 70 90W arası güç çekiyor. 2 gün önce Forza 5 de yüksek Ultra ayarlarda GPU 30W güç çekerek oynarken 70 dereceler de şimdi 70 80W çekiyor ve 88 92 derecelerde oynuyorum.

KPSS sınavından sonra ben bir rehber oluşturayım size CPU ve GPU undervolt için bayağı bir kişi sıkıntı çekiyor.

Bugünlerde ASUS laptop sahipleri sürekli çok ısınmadan şikayetçi Yukarıdaki arkadaşta demiş, eskiden ekran kartım tam performans çalışmıyordu ne olduysa son günlerde hem sıcaklık değerlerim arttı hem de ekran kartım tam performansta çalışıyor yazılımsal bir sıkıntımı var diye merak ediyorum en son gelen 313 BIOS güncellemesinden sonra olmaya başladı bunlar ortada anlayamadığımız bir sorun var altından ASUS çıkarsa şaşırmam.

Birisi şu videodaki işlemi yapıp sıcaklıkta düşüş yaşamış. Harbiden de çok az alttaki hava alma yerleri. Orijinal kapağa kıyamıyorum. Yurt dışından ikinci bir kapak alıp yapmayı düşünüyorum ne dersiniz?
Bu da var

@_Theia_
@ricohket
@Mematitechno

photo_2022-09-17_01-25-14.jpg

photo_2022-09-17_01-25-18.jpg

Ben bu şekilde CPU ve GPU undervolt yapılmış halde kullanıyorum. Hiçbir şekilde 86 dereceyi geçmiyor.
Yaptığım undervoltlar aşırı derecede değil ekran kartı 75 W maksimum çekiyor normalde 73'e düşürdüm curve düzenleyerek CPU'da da 75 mV performanstan ödün vermiyorum demek istediğim.

Laptop standını almak isterseniz buyurun linki bırakıyorum.

Eki Görüntüle 1519539

Eki Görüntüle 1519540

Ben bu şekilde CPU ve GPU undervolt yapılmış halde kullanıyorum. Hiçbir şekilde 86 dereceyi geçmiyor.
Yaptığım undervoltlar aşırı derecede değil ekran kartı 75 W maksimum çekiyor normalde 73'e düşürdüm curve düzenleyerek CPU'da da 75 mV performanstan ödün vermiyorum demek istediğim.

Laptop standını almak isterseniz buyurun linki bırakıyorum.
Sizin hava delikleri yine fanın hemen üstünde kalıyor bende öyle değil. 10 kadar çizgiyi delip açtım pek bir şey değişmedi şu an daha da deleceğim ama çok yıpranıyor böyle de zımpara veya bi aletle daha iyi yapabilirim diye düşünüyorum. Bi laptop soğutucu aldım fanı kapatınca da açınca da 2-3 derece fark ediyor o da havada kaldığından 😄 iade edeceğim soğutucuyu o linktekini veya ona benzer bi stant almayı düşünüyorum daha da deldikten sonra. Ekran kartı bende de 86 derecede kalıyor nadiren 87 oluyor geri düşüyor. Bu gerçekten normal mi? İşlemci de 80-90 arası sürekli geziyor turbo boost açıkken. Ekran kartı mhz düşürünce 1-2 derece anca oynuyor anca turbo boostu kapatınca 80-80 oluyor dereceler ama kayıp da oluyor. Avmdeki personellerine sordum mağazaların elinde kalır yanar cihaz diyorlar o sıcaklıktan 🥲

Sizin hava delikleri yine fanın hemen üstünde kalıyor bende öyle değil. 10 kadar çizgiyi delip açtım pek bir şey değişmedi şu an daha da deleceğim ama çok yıpranıyor böyle de zımpara veya bir aletle daha iyi yapabilirim diye düşünüyorum. Bir laptop soğutucu aldım fanı kapatınca da açınca da 2-3 derece fark ediyor o da havada kaldığından 😄 iade edeceğim soğutucuyu o linktekini veya ona benzer bir stant almayı düşünüyorum daha da deldikten sonra. Ekran kartı bende de 86 derecede kalıyor nadiren 87 oluyor geri düşüyor. Bu gerçekten normal mi? İşlemci de 80-90 arası sürekli geziyor Turbo Boost açıkken. Ekran kartı MHz düşürünce 1-2 derece anca oynuyor anca Turbo Boost'u kapatınca 80-80 oluyor dereceler ama kayıp da oluyor. AVM'deki personellerine sordum mağazaların elinde kalır yanar cihaz diyorlar o sıcaklıktan 🥲

Yok hocam sıcaklık değerleri kesinlikle böyle değil. Bir rehber hazırlayacağım. Rehberdeki adımları uyguladıktan sonra bir daha denersiniz, nabza göre şerbet alırız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı