TUF Gaming A15 FA507NV-LP023 vs. Monster Tulpar T5 v23.2.2

O zaman Monster daha iyi demeyeceksin.

Ya anla sunu adam anla. Sizin isinmayan ASUS'unuz sinirlamasi oldugu icin isinmiyor. Adaminkinde o yok ve sen adamin 10. nesil islemcisiyle 23 model Ryzen'le karsilastiriyorsun zaten 2020 model R7 4800H i7 10875H'in icinden geciyor ozellik acisindan ama siniri var R7 4800H'da siniri kapattinmi Monster gibi senin şu anki sinirlamali 13. nesillere yaklasıcak. Monster'da sinir olsa oda seninki gibi isinmiyacak. Ama daha az performans verecek. Kac kere diyoruz kasada kotu diye. Ama performansda cok daha iyi. Senin ASUS'unda sinir olmasa adaminkinin icinden gececek ama biz stock degerleri baz aliyoruz.

Ya anla sunu adam anla. Sizin isinmayan ASUS'unuz sinirlamasi oldugu icin isinmiyor. Adaminkinde o yok ve sen adamin 10. nesil islemcisiyle 23 model Ryzen'le karsilastiriyorsun zaten R7 4800H i7 10875H'in icinden geciyor. Monster'da sinir olsa oda seninki gibi isinmiyacak. Ama daha az performans verecek. Kac kere diyoruz kasada kotu diye. Ama performansda cok daha iyi. Senin ASUS'unda sinir olmasa adaminkinin icinden gececek ama biz stock degerleri baz aliyoruz.
Ya sorun şu test programının eski versiyonları fazla puan veriyor adam anlamıyor.

Ya sorun şu test programının eski versiyonları fazla puan veriyor adam anlamıyor.

Benim 2008'de kullandigim kasayi (Q9450, 8 GB RAM, X48, HD4870x2) Geekbench 3E soksak emin olun rahat 12K puan alir ama 6'da 1K alamiyor. Geekbench 2'yi dusunmeyin bile. Adam anlamiyor 4 ile 6'nin farkini.

Son düzenleme:
Test in 65 Games Asus için neredeyse tüm oyunların olduğu bir video var youtube'da ve orada da aşağıda attığım cyberpunk değerleri gibi beni düşündürmeye iten sıcaklık değerleri var.

Monster için kasa kalitesi (bu benim için pek sorun değil harici klavye ve mouse kullanacağım), ve fiyat yüksekliği (attığım linklerde iki laptop aynı fiyatta) yorumları gelmiş.

Ram konusunu netleştiren bir yorum göremedim hala ddr 4 32 gb ram 5 yıl son çıkan oyunları oynattırır mı bana eğer ki monster'ı seçersem?

Aslında amacım laptop almak değildi yaşadığım yerde elektrik altyapısı sorunlu olduğu için mecburen alıyorum, bu yüzden yeni yeni işlemci kısmını çözebildim sadece.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    148,2 KB · Görüntüleme: 19
Test in 65 Games ASUS için neredeyse tüm oyunların olduğu bir video var YouTube'da ve orada da aşağıda attığım Cyberpunk değerleri gibi beni düşündürmeye iten sıcaklık değerleri var.

Monster için kasa kalitesi (bu benim için pek sorun değil harici klavye ve mouse kullanacağım), ve fiyat yüksekliği (attığım linklerde iki laptop aynı fiyatta) yorumları gelmiş.

RAM konusunu netleştiren bir yorum göremedim hala DDR 4 32 GB RAM 5 yıl son çıkan oyunları oynattırır mı bana eğer ki Monster'ı seçersem?

Aslında amacım laptop almak değildi yaşadığım yerde elektrik altyapısı sorunlu olduğu için mecburen alıyorum, bu yüzden yeni yeni işlemci kısmını çözebildim sadece.

Hocam ASUS'larda sınır olduğundan dolayı ısınmıyor, Monster'de sınır olmadığından dolayi daha performanslı çalışıyor kasa olarak da Tulpar'in kasasi kaliteli ısınma sorunu yaşamazsınız RAM konusu ben şu anda DDR4 32 GB 3200MHz RAM kullanıyorum sorun görmedim drop vs olmadi eger RAM'larim DDR5 yüksek MHz isterseniz size kalmış.

Hocam ASUS'larda sınır olduğundan dolayı ısınmıyor, Monster'de sınır olmadığından dolayi daha performanslı çalışıyor kasa olarak da Tulpar'in kasasi kaliteli ısınma sorunu yaşamazsınız RAM konusu ben şu anda DDR4 32 GB 3200MHz RAM kullanıyorum sorun görmedim drop vs olmadi eger RAM'larim DDR5 yüksek MHz isterseniz size kalmış.
intelin 12. nesili ddr5 desteklemiyordu değil mi ileride de yükseltme gibi bir şansım olmayacak monster'i seçersem? Birde yukarıda attığım görselde 93 derece olan işlemci ısısı değil mi asus için? son olarak bir kaç yerde bu tulpar görünümlü clevo kasaya sahip diye yorumlar görmüştüm tulpar t5'ler için, gerçekliği nedir bu yorumların?

Intel'in 12. nesili DDR5 desteklemiyordu değil mi ileride de yükseltme gibi bir şansım olmayacak Monster'i seçersem? Bir de yukarıda attığım görselde 93 derece olan işlemci ısısı değil mi ASUS için? Son olarak birkaç yerde bu Tulpar görünümlü Clevo kasaya sahip diye yorumlar görmüştüm Tulpar t5'ler için, gerçekliği nedir bu yorumların?

Hocam onlar 2 3 tane model icin sizin attığınız model Clevo kasa değil RAM konusunu araştıracağım, ASUS'a gelirsek işlemci ısınıyor ama kilit olduğu icin tam performans veremiyor ekran kartı gördüğünüz gibi 75 derece ekran kartında sınır var ama 75 dereceden sonra ekran kartı kendini sınırlıyor ve 75 derecenin üstüne çıkmıyor fark ettiyseniz %79 kullanima 81 watt isterdr 200 watt olsun ama kullanacağı Max 100 watt oda sınır olmasa, Monster de kullanım fazla olur ısıda ortalama CPU 90 GPU 87 falan olur ama daha fazla FPS alırsınız RAM konusunu araştıracağım ama büyük ihtimalle işlemci desteklese bile anakart desteklemez ise DDR5'e gecemezsiniz.

Intel'in 12. nesili DDR5 desteklemiyordu değil mi ileride de yükseltme gibi bir şansım olmayacak Monster'i seçersem? Bir de yukarıda attığım görselde 93 derece olan işlemci ısısı değil mi ASUS için? Son olarak birkaç yerde bu Tulpar görünümlü Clevo kasaya sahip diye yorumlar görmüştüm Tulpar t5'ler için, gerçekliği nedir bu yorumların?

Hocam bu arada i7 12650H DDR5 5200MHz'ye kadar destekliyor.

Son düzenleme:
intelin 12. nesili ddr5 desteklemiyordu değil mi ileride de yükseltme gibi bir şansım olmayacak monster'i seçersem? Birde yukarıda attığım görselde 93 derece olan işlemci ısısı değil mi asus için? son olarak bir kaç yerde bu tulpar görünümlü clevo kasaya sahip diye yorumlar görmüştüm tulpar t5'ler için, gerçekliği nedir bu yorumların?
Anakartınızda ddr5 slotu yok takamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı