TUF Gaming A15 FA507NV-LP023 vs. Monster Tulpar T5 v23.2.2

MSI Thin modeli vardı bu fiyat aralığında ama o da 4050'li bir modeldi. Bunlar dışında da Gigabyte'ın şu modelini düşünüyordum Gigabyte G7 kf ama bu modelin de işlemcisi beni tatmin etmediği için eledim. ASUS modelinin linkini attığım gibi detaylı oyun performansları var ama ısınma sorunu orada da görünüyor hem ısınıp hem de performansını tam veremiyorsa almanın da bir mantığı yok gibi.

Yabancılar Razer gibi bilgisayarlara yöneliyor daha çok ama zaten kültürlerinde çocukluktan gelme konsol kültürü olduğu için Gaming olarak veya toplama olarak PC alanlar ya editing yapanlar ya da sık sık seyahat eden gamerlar oluyor.

O MSI da alınmaz zaten ekran kartı 45 W

Yeni kasalarda macun dışında gerçekten kaliteli, limit yokken bile 95 üstü görmüyor.
Peki, bu dünyada farkına varılmamış müthiş aletler, o derecelere geldiklerine güç kesmiyor mu ısınmamak için? Yani masaüstü işlemcisi gibi basıyor gaza ama ısınmıyor, sonuna kadar çıkıyor, ve işlemci stop yemiyor?

Bunu mu diyorsunuz?

Peki, bu dünyada farkına varılmamış müthiş aletler, o derecelere geldiklerine güç kesmiyor mu ısınmamak için? Yani masaüstü işlemcisi gibi basıyor gaza ama ısınmıyor, sonuna kadar çıkıyor, ve işlemci stop yemiyor?

Bunu mu diyorsunuz?

Evet, MSI laptoplarda bile limit oluyor, Lenovo ve Monster çok iyi iş çıkarıyor bu konuda. MSI üzerindeki limitler kaldırılabiliyor bu arada diğer markalar gibi değil.

Evet, MSI laptoplarda bile limit oluyor, Lenovo ve Monster çok iyi iş çıkarıyor bu konuda. MSI üzerindeki limitler kaldırılabiliyor bu arada diğer markalar gibi değil.
Dostum limit limit diyip duruyorsun. Bir laptop nasıl 95 dereceye kadar gelip de orada stop yemez? Bana bunu açıkla.

Yani limit olmaması değil problem. Demek istediğim her alet, sıcaklık kritik noktaya geldii zaman kendini frenler, yoksa yanar.

Bana bunu açıkla, nasıl stop yemiyor?

Dostum limit limit deyip duruyorsun. Bir laptop nasıl 95 dereceye kadar gelip de orada stop yemez? Bana bunu açıkla.

Yani limit olmaması değil problem. Demek istediğim her alet, sıcaklık kritik noktaya geldii zaman kendini frenler, yoksa yanar.

Bana bunu açıkla, nasıl stop yemiyor

Soğutma izin vermiyor 95 üstü görmesine, normalde prochot offset sebepli kısıtlanır fakat Monster laptoplarda genelde offset 1 oluyor. 99 derecede stop yiyor anlayacağınız.

100 dereceye kadar hiçbir şey olmaz Intel işlemcilere.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı