TUF Gaming B550 Plus anakarta uygun parçalar nasıl bulunur?

Bütçe
0

Mehmet25pa

Zeptopat
Katılım
5 Kasım 2022
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şimdi ben bir sistem toplayacağım biraz bilgi birikimim var fakat kafamı karıştıran birkaç sorunum var şimdi ben işlemci 5600X seçtim anakart TUF Gaming B550 Plus ekran kartım pce 4.0 uyumu var 3070 ekran kartı alacağım sistemimi toplarken ASUS'un resmî sayfasına girip bakıyorum destek bölümünde uyumluluk bölümünde istediğim RAM yok mesela Corsair RGB Pro RAM alacağım 2x8 3200 CL 16 değerinde DDR4 RAM fakat bu uyum sağlamıyor sorun olur mu ve M.2 SSD alacağım NVMe M.2 burada sayfasından uyumluluğa baktığımda bana çok pahalıya mal olacak 512 GB 3200 okuma yazma hızında RAM'ları gösteriyor ben bunları tercih etmek istemiyorum fiyatlarından dolayı şimdi ben bu gösterdiği uyuma mı önem vermeliyim yani benim anakartım AM4 destekliyor CPU uyumuna bakıyorum 5600X destekliyor DDR 4 RAM de destekliyor sonra ana kartım da 3200MHz desteği sunuyor işlemcime bakıyorum 3200 MHz kadar RAM destekliyor fakat RAM konusunda örnek veriyorum başka bir markanın pahalı bir RAM desteği vermiş o RAM tercih etmek zorunda mıyım yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar şimdi ben bir sistem toplayacağım biraz bilgi birikimim var fakat kafamı karıştıran birkaç sorunum var. Şimdi ben işlemci 5600X seçtim anakart TUF Gaming B550 Plus ekran kartım 3070 alacağım sistemimi toplarken ASUS'un resmî sayfasına girip bakıyorum destek bölümünde uyumluluk bölümünde istediğim RAM yok. Mesela Corsair RGB Pro RAM alacağım 2x8 3200 CL 16 değerinde DDR4 RAM fakat bu uyum sağlamıyor sorun olur mu ve M.2 SSD alacağım NVMe M.2 burada sayfasından uyumluluğa baktığımda bana çok pahalıya mal olacak. 512 GB 3200 okuma yazma hızında RAM'ları gösteriyor ben bunları tercih etmek istemiyorum. Fiyatlarından dolayı şimdi ben bu gösterdiği uyuma mı önem vermeliyim yardımcı olur musunuz?

Hocam uyumluluk sayfalarını fazla takmayın çoğu bilgi eksik söylediğiniz RAM'ler uyumlu zaten neredeyse her DDR4 RAM her anakarta uyumlu.
 
Hocam uyumluluk sayfalarını fazla takmayın çoğu bilgi eksik söylediğiniz RAM'ler uyumlu zaten neredeyse her DDR4 RAM her anakarta uyumlu.

Benim de kafamı karıştıran şu uyum bölümü oluyor ASUS'un sayfasında neredeyse hiç Türkiye'de satışa sunulmayan ya da çok az sayıda sunulan RAM var bakıyorum anakarta 3200 MHz kadar desteği var çoğu uyum sunduğu RAM 3600'den az değil şimdi ben de yanlış bir seçim yapmak istemiyorum teşekkür ederim bu arada yardımcın olduğun için.
 
Anakart gayet iyi ve 4800MHz'e kadar RAM kullanabiliyor yani 3200MHz RAM ile sorun yaşamazsınz.

Hocam ben normalde baktım bayağı araştırma yaptım sadece ASUS'un global sayfasına girdiğimde RAM ve SSD bölümünde uyum sağladığı SSD ve RAM'ler çoğusunu bulamıyorum bulduklarım da çok pahalı oluyor acaba oradaki uyuma mı bakmalıyım yoksa anakartımın 4600MHz desteğinin olduğunu bilip DDR4 herhangi bir 3200 MHz RAM almam yeterli mi ve aynı şekilde SSD konusunda da öyle mi yapmalıyım.
 
Dual 2x8 3200 MHz RAM alacağım fakat benim alacağım RAM ASUS'un anakartı Support bölümüne bakıyorum uyumlu değil SSD alacağım oda nvm M.2 SSD de uyumlu değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı