TUF Gaming F15 i5-10300H laptop yükte 99 derece oluyor

Çok da kötü bir macun değil aslında. Bence yine de bir tekrar açıp macunu kontrol edin.

Size ciddi söylüyorum 3 haftadır efsane bir verim aldım.

Taki bu haftaya kadar açınca hangi maçından süreyim elimde wipaste C2 ve aynı Zalman var.

Arkadaşlar termal macunu 2 hafta önce değişmiştim ve bugün Fortnite oynamaya karar verdim. İşlemci sıcaklığım 99 dereceye kadar çıktı. Sanırım kullandığım macun kalitesiz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistem (i5 10300H GTX 1650 Ti 32 GB RAM)
Kullandığım macun Zalman ZM-STC8

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
İşlemci için undervolt yapabiliyorsanız onu da deneyin. Benim laptop bile Fortnite'de 99 dereceye çıkmaz diye düşünüyorum ama denemedimde. Sana bir şey diyeyim bence o işte bir terslik var yani oyunda 99 derece görmeden thermal veya prochot görmeden limitlenip düşürmesi gerekiyor sıcaklığı laptop yoksa yanar laptop. 😳

İşlemci için undervolt yapabiliyorsanız onu da deneyin. Benim laptop bile Fortnite'de 99 dereceye çıkmaz diye düşünüyorum ama denemedimde. O işte bir terslik var yani oyunda 99 derece görmeden thermal veya prochot görmeden limitlenip düşürmesi gerekiyor sıcaklığı laptop yoksa yanar laptop.

İlk defa bu durumla karşılaşıyorum GTA Online'da Max 80 görüyordum pazartesi oynadım.

Laptopu açıp fotoğraf atayım mı?

Haklısınız ama render alırken bile bu kadar ısınmadı 84 Max. 99 ne demek?
F15'in soğutması hakkında fikrim yok ama benchmark ile oyunda aldığınız değerler uyuşmaz. Oyunlar Gpu+Cpu şeklinde render ya Gpu ya Cpu birinden biri.

Örneğin benim laptopta 25 30 dk Furmark testi yaptım ekran kartı max 84 derece. Oyunlarda 87 gördüm GPU'yu.😀

Arkadaşlar termal macunu 2 hafta önce değişmiştim ve bugün Fortnite oynamaya karar verdim. İşlemci sıcaklığım 99 dereceye kadar çıktı. Sanırım kullandığım macun kalitesiz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistem (i5 10300H GTX 1650 Ti 32 GB RAM)
Kullandığım macun Zalman ZM-STC8

Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

2 fan varsa birini takamamış olabilirsiniz diye düşünüyorum laptopum olmadığından az biliyorum yani.

Durum bu termal pedler bile erimiş.

Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_1829.jpeg
    IMG_1829.jpeg
    200,6 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_1828.jpeg
    IMG_1828.jpeg
    133,9 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_1830.jpeg
    IMG_1830.jpeg
    184 KB · Görüntüleme: 33