TUF Gaming F15 ZC507ZC4 için Linux dağıtımı önerisi

MonikaDDLC

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı tam destekleyen bir Linux dağıtımı arıyorum ama internette araştırmama rağmen pek bir şey bulamadım.
Kurmam gereken driverlar vb şeylerini nereden indireceğim?
Şu anda MX Linux kurulu bilgisayara.

FX506LHB modeline sahibim ve Fedora KDE sorunsuz çalışıyor. NVIDIA sürücüsünü ekstra kurmak gerekiyor onun haricinde herhangi bir sürücü kurulumuyla uğraşmadım.

FX506LHB modeline sahibim ve Fedora KDE sorunsuz çalışıyor. NVIDIA sürücüsünü ekstra kurmak gerekiyor onun haricinde herhangi bir sürücü kurulumuyla uğraşmadım.

Sıkıntı şurada.
Bu bilgisayarın RGB klavyesi var ama ayarlayamıyorum ve sanırım fan hızını ayarlayan bir tuşu var.
Bunları kullanmak için herhangi bir program lazım mı?
ASUS'un web sitesinden indirmem gereken yoksa herhangi bir yazılımda olur mu?

Ve yukarıdada dediğim gibi bu laptopu ve içindekileri özellikle destekleyen bir Linux dağıtımı var mıdır?

Update: Fedora ASUS tarafından tavsiye edilen bir dağtımmış ve sitelerinde her şeyi anlatmışlar (Linux for ROG Notebooks)
Bende şimdi tekrardan bilgisayarı sıfırlayıp Fedora kuracağım.

Son düzenleme:
Bu bilgisayarın RGB klavyesi var ama ayarlayamıyorum ve sanırım fan hızını ayarlayan bir tuşu var.

RGB renkleri ben Windows'ta da ayarlayamıyorum. O yüzden hiç dert etmedim.
Aynı şekilde fan hızını da kontrol edemiyorum. ASUS'un yazılımı üzerinden denediğimde düzgün bir sonuç alamadım.

Ve yukarıdada dediğim gibi bu laptopu ve içindekileri özellikle destekleyen bir Linux dağıtımı var mıdır?

Fedora'da klavye ışıkları, ses, touchpad gibi işlevler düzgün bir şekilde çalışıyor.

Update: Fedora ASUS tarafından tavsiye edilen bir dağtımmış ve sitelerinde her şeyi anlatmışlar (Linux for ROG Notebooks)

Harika. Deneyip sonuçları bildirirsiniz. Fedora güzel dağıtım.

Yazılımı denedim şimdi. Işıkların rengi düzgünce ayarlanıyor. Fan hızını da düşürebildim. Şahane uygulamaymış bundan haberim yoktu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı