TUF Gaming VG249Q1R alınır mı?

Daha kalın çerçevele de çok nadirmiş benim monitörde hiç öyle bir şey yok çerçevesi kalın diye demek ki.
İlk defa güzel bir monitör aldım aldığım parçaların hiç birindede sorun yaşamadım ekran kartı waatman gibi ufak sorun dışında, umarım sıkıntı çıkmaz uzun yıllar kullanırım.
Şans işi umarım yaşamayız :). Bende AOC 24G2U siparişini geçtim.

Şans işi umarım yaşamayız :). Bende AOC 24G2U siparişini geçtim.
Hocam, ben de ViewSonic XG2405 almayı planlıyorum ama 24G2U mu alsam diye de düşünüyorum. Aynı paneli kullanıyorlar, XG2405 benim gözüme daha hoş geliyor ve biraz daha ucuz. Siz hangi satıcıdan sipariş verdiniz ve fiyatı nedir?

Hocam, ben de ViewSonic XG2405 almayı planlıyorum ama 24G2U mu alsam diye de düşünüyorum. Aynı paneli kullanıyorlar, XG2405 benim gözüme daha hoş geliyor ve biraz daha ucuz. Siz hangi satıcıdan sipariş verdiniz ve fiyatı nedir?
Amazon'un kendisi satıyordu oradan sparis geçtim 1850 TL. Arada 50 TL fark vardı XG2405 ile. Beni AOC'a yönlendiren hem renk gamutlarinin fazla olması hemde G-menu yazılımı ile tuşlara gerek kalmadan ayar vs verebilme olayı oldu.

Amazon'un kendisi satıyordu oradan sparis geçtim 1850 TL. Arada 50 TL fark vardı XG2405 ile. Beni AOC'a yönlendiren hem renk gamutlarinin fazla olması hemde G-menu yazılımı ile tuşlara gerek kalmadan ayar vs verebilme olayı oldu.
Hocam acaba bu modellerde ips glow miktarı ne kadar oluyor bilginiz var mı?

ASUS'un monitörleri mükemmel gözünü kapamadan almanı öneririm

(Bende TUF monitör kullanıyorum mükemmel)
Hangi ayarları yaptın üstad?
gözümü çok alıyor tavsiye edebilecegin ayarlar var mı? ve hangi modda kullanıyorsun ben manzara modunda kullanıyorum.
AOC 24G2U
AOC G24C1 (VA)
VIEWSONIC XG2405 arasında kaldım ben de. İlk tercihim ASUS TUF VG249Q1R olmuştu fakat IPS GLOW ve renk kalitesi kötüydü. İade ettim.
Genel olarak mı öyle yoksa size mi öyle geldi model olarak?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda bahsedilmiş hocam bakabilirsiniz. Hem ışık sızması hem IPS glow. Ölü piksel için siteler var Ezio monitör test yazarak ulaşabilirsiniz güzel testtir.

Malesef bendede var, bütün İPS paneller de genelde oluyormuş sanırım.
Fotoğrafta daha da parlıyor ama belli ediyor kendini karanlık yerlerde buyrun.
Ne yapayım şimdi kullanmaya devam etsem mi?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-01-07 at 08.16.47.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-07 at 08.16.47.jpeg
    62,8 KB · Görüntüleme: 146
  • WhatsApp Image 2021-01-07 at 08.16.46.jpeg
    WhatsApp Image 2021-01-07 at 08.16.46.jpeg
    68,7 KB · Görüntüleme: 146
Son düzenleme:
Hangi ayarları yaptın üstad?
gözümü çok alıyor tavsiye edebilecegin ayarlar var mı? ve hangi modda kullanıyorsun ben manzara modunda kullanıyorum.

Genel olarak mı öyle yoksa size mi öyle geldi model olarak?

Malesef bendede var, bütün İPS paneller de genelde oluyormuş sanırım.
Fotoğrafta daha da parlıyor ama belli ediyor kendini karanlık yerlerde buyrun.
Ne yapayım şimdi kullanmaya devam etsem mi?
Bana biraz fazla gibi geldi herhangi karanlık bölümlerde belli olacak bir parlama var mı?

1500₺ altına aldıysanız kalsın ama 1700₺ üstü verdiyseniz iade edin derim. Neredeyse her modelde var o konuda netleşelim. Bu model çok ince olduğu için biraz fazla sadece. Rahatsız etmiyorsa kalsın.

Bana biraz fazla gibi geldi herhangi karanlık bölümlerde belli olacak bir parlama var mı?

1500₺ altına aldıysanız kalsın ama 1700₺ üstü verdiyseniz iade edin derim. Neredeyse her modelde var o konuda netleşelim. Bu model çok ince olduğu için biraz fazla sadece. Rahatsız etmiyorsa kalsın.
1467TL aldım, ne gibi zararı olur İPS Glow ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum 2013 yılından beri casper monitör kullandığım için.
Bilgim yok ne gibi zararı olur oyunlarda normal kullanımda bir şey olur mu?
Ek olarak iade etmek istesem ekrana taktıkları ASUS TUF Gaming yazılı etiketi, ve özellikleri yazan etiketi ekrana yapıştırmışlardı onlarıda takmam gerekir mi?

1467TL aldım, ne gibi zararı olur İPS Glow ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum 2013 yılından beri casper monitör kullandığım için.
Bilgim yok ne gibi zararı olur oyunlarda normal kullanımda bir şey olur mu?
Ek olarak iade etmek istesem ekrana taktıkları ASUS TUF Gaming yazılı etiketi, ve özellikleri yazan etiketi ekrana yapıştırmışlardı onlarıda takmam gerekir mi?
Hocam IPS glow bir sorun değil, sadece siyah renkte hafif parlama olur bu da bir sorun olarak görülmemeli sadece miktarı önemli. Sizi rahatsız etmiyorsa bir zararı olmaz, dediğim gibi bir sorun değil her IPS ekranda az ya da çok olur. Üründen memnunsanız iade etmeyin. Ama ille de iade etmek istiyorum diyorsanız kutuyu eksiksiz ve özenli kargolayın o çıkarttığınız etiketleri de yapıştırabilirsiniz, içine cayma hakkınızı kullanmak istediğiniz bir de not bırakın. 14 gün geçmediyse kabul edilir.

Hocam acaba bu modellerde ips glow miktarı ne kadar oluyor bilginiz var mı?
IPS glow çok az hiç rahatsız etmiyor. Tek sıkıntı ışık sızması biraz fazla geldi bana ama gene rahatsız etmiyor iade etmem. Ölü pixel vs çıkmadı memnunum. Yanında mini DP kablosu almıştım laptop için fakat kablo input laga sebep oluyor. Onu iade edeceğim.

IMG_20210107_182323.jpg

Durum bu kamerada çok daha fazla çıkmış ama gözle bu kadar belli degil. Şuanda bana tek sıkıntı yırtılma oluyor gibi geldi biraz onu çözmeye çalışıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı