TUF VG27AQML1a vs TUF VG27AQM1a

Ikisi tamamen farkli iki model. Tek farklari pivot ozelligi diyenlerin yanlis bilgisine inanip yanlis bir satin alim gerceklestirmediniz umarim. VG27AQML1A mukemmel bir orta-ust model iken VG27AQM1A giris seviye bir model. Panel farkliliklari var, bu da zaten direkt olarak farkli olduklari anlamina gelir. Bunu gordukleri halde tek farkin pivot olup olmadigini soylemeleri epey talihsizlik olmus onlar adina.

VG27AQML1A cok daha kaliteli bir model, ikisi kiyaslanamaz.

Eger satin alma asamasindaysan VG27AQM1A yerine VG27AQML1A al, VG27AQML1A'ya alternatif olarak MSI G274QPX veya LG 27GR83Q-B onerebilirim.
Yukarıda paylaştığım ss e göre AQM1A modelinin paneli daha kaliteli. Sizin kanıtınız var mı AQML1A nın panelinin daha iyi olduğuna dair?

@yavuzcetinfanı Hocam merhaba hangi monitörü satın aldınız? TUF VG27AQM1a bu ürünü mü diğerini mi? Ve memnun musunuz?
Almadım. Almışken bir daha iyisi olması için LG nin modelini alacağım 240hz de 10bit desteği sunabilen, gecikme süresi fast modda 5ms civarında olduğu için daha iyi bir tercih. Zaten aralarında fiyat farkı yok gibi bir şey.

Ikisi tamamen farkli iki model. Tek farklari pivot ozelligi diyenlerin yanlis bilgisine inanip yanlis bir satin alim gerceklestirmediniz umarim. VG27AQML1A mukemmel bir orta-ust model iken VG27AQM1A giris seviye bir model. Panel farkliliklari var, bu da zaten direkt olarak farkli olduklari anlamina gelir. Bunu gordukleri halde tek farkin pivot olup olmadigini soylemeleri epey talihsizlik olmus onlar adina.

VG27AQML1A cok daha kaliteli bir model, ikisi kiyaslanamaz.

Eger satin alma asamasindaysan VG27AQM1A yerine VG27AQML1A al, VG27AQML1A'ya alternatif olarak MSI G274QPX veya LG 27GR83Q-B onerebilirim.
Anlamıyorum bu agresifliği, 2 monitör hakkında da bir bilgim yok ve "sanırım" ifadesi kullanmışım. Karşılaştırmayı da ASUS'un kendi sitesinden yapıp attım, öyle uydurma bir durum yok. Panelleri vs. farklıysa, bit derinlikleri farklıysa bunu sitesine koyması gereken taraf üretici olan ASUS. Hayır ne yani ASUS sitesinde yazmayan farklı bilgilere sahip olup ben biliyorum, arkadaşlar bilmiyor epey talihsiz olmuş vs. gibi söylemlere, ne geçti eline? Sosyal hayatında da böyleysen pek arkadaşın yoktur sanırım.

Anlamıyorum bu agresifliği, 2 monitör hakkında da bir bilgim yok ve "sanırım" ifadesi kullanmışım. Karşılaştırmayı da ASUS'un kendi sitesinden yapıp attım, öyle uydurma bir durum yok. Panelleri vs. farklıysa, bit derinlikleri farklıysa bunu sitesine koyması gereken taraf üretici olan ASUS. Hayır ne yani ASUS sitesinde yazmayan farklı bilgilere sahip olup ben biliyorum, arkadaşlar bilmiyor epey talihsiz olmuş vs. gibi söylemlere, ne geçti eline? Sosyal hayatında da böyleysen pek arkadaşın yoktur sanırım.
Onda da kanıtsız bilgi sunmuş zaten. Ben en azından DisplaySpecifications - Specifications and features of desktop monitors and TVs gibi bilinen bir siteden kanıt sundum VGAQM1A nın panelinin daha iyi olduğuna dair. Neyin atarını yaptı bende anlamadım :D.

Yukarıda paylaştığım ss e göre AQM1A modelinin paneli daha kaliteli. Sizin kanıtınız var mı AQML1A nın panelinin daha iyi olduğuna dair?
Evet, var. AQML1A'nin paneli Oxide TFT iken AQM1A'nin paneli a-Si TFT. Oxide TFT, daha kaliteli bir panel teknolojisi. Yuksek kontrast oranlarina daha elverisli. Kontrast degeri 1300:1 ve uzeri olan panellerin %90'i Oxide TFT'dir. Tabii tek basina Oxide TFT koymakla olmuyor, bunu destekleyecek iyi bir arka aydinlatma da gerekli. VG27AQML1A'da bu da basarili. Bu sebeple 500 nit parlakliga ve 1350:1 kontrast degerine ulasabiliyor. Zaten IPS panel bir monitorde 1000:1 kontrastin uzerine cikan bir monitor otomatik olarak diger monitorlere kiyasla 1-0 onde baslar.

Screenshot_20240414_130740_YouTube.jpg
Screenshot_20240414_130717_YouTube.jpg
Screenshot_20240414_130730_YouTube.jpg
Screenshot_20240414_130648_YouTube.jpg

VG27AQM1A icin inceleme yok ancak ayni panel + arka aydinlatmayi kullanan farkli bir monitorde (VG27AQM1A'daki panel, tumlesik arka aydinlatmaya sahip, dolayisiyla renk gamutu, kontrast ve maksimum parlaklik gibi verilerde minimal degisiklikler harici fark olmaz.) kontrast orani 900:1 olculmus, korkunc bir deger. sRGB modunda ise 850:1 olculmus, daha da kotu.

Screenshot_20240608_174833_Chrome.jpg

Kaynak;

Hem bilginizin olmadigi konulara mesaj yaziyorsunuz hem de zeytinyagi gibi uste cikmaya calisiyorsunuz. Bilgisiz insanlara karsi kullandigim uslup uzerinden gercek hayat yorumlamasi yapmak gibi sacmaliklara deginmekten de vazgecin cunku bu sadece sizi kucultur.

Evet, var. AQML1A'nin paneli Oxide TFT iken AQM1A'nin paneli a-Si TFT. Oxide TFT, daha kaliteli bir panel teknolojisi. Yuksek kontrast oranlarina daha elverisli. Kontrast degeri 1300:1 ve uzeri olan panellerin %90'i Oxide TFT'dir. Tabii tek basina Oxide TFT koymakla olmuyor, bunu destekleyecek iyi bir arka aydinlatma da gerekli. VG27AQML1A'da bu da basarili. Bu sebeple 500 nit parlakliga ve 1350:1 kontrast degerine ulasabiliyor. Zaten IPS panel bir monitorde 1000:1 kontrastin uzerine cikan bir monitor otomatik olarak diger monitorlere kiyasla 1-0 onde baslar.

Eki Görüntüle 2216890Eki Görüntüle 2216891Eki Görüntüle 2216892Eki Görüntüle 2216893

VG27AQM1A icin inceleme yok ancak ayni panel + arka aydinlatmayi kullanan farkli bir monitorde (VG27AQM1A'daki panel, tumlesik arka aydinlatmaya sahip, dolayisiyla renk gamutu, kontrast ve maksimum parlaklik gibi verilerde minimal degisiklikler harici fark olmaz.) kontrast orani 900:1 olculmus, korkunc bir deger. sRGB modunda ise 850:1 olculmus, daha da kotu.

Eki Görüntüle 2216903

Kaynak;

Hem bilginizin olmadigi konulara mesaj yaziyorsunuz hem de zeytinyagi gibi uste cikmaya calisiyorsunuz. Bilgisiz insanlara karsi kullandigim uslup uzerinden gercek hayat yorumlamasi yapmak gibi sacmaliklara deginmekten de vazgecin cunku bu sadece sizi kucultur.
Konu mesajında renk gamutlarının farklılığı vs. bahsetmiş arkadaş, ben de ASUS'un sitesine girip 2 monitörü karşılaştırıp renk gamutlarının farklı olmadığını, hatta aslına bakarsanız ASUS'un sitesinde tek fark tilt özelliği gözüküyor. Arkadaşa yardımcı olmaya çalışmışım birincisi, ikincisi ASUS'un kendi sitesine koymadığı bir bilgiyi benim neden bilmemem garip oluyor, ben "bilgisiz" oluyorum. Hayır beni tanımıyorsun bile, direkt bilgisiz yaftası. Beni küçülten bir şey falan yok, şu üsluptan çok bir sosyal çevrenizin olmadığını anlayabiliyorum. Hayır bir yanlışı savunmamışım, gözlemlerimi paylaşmışım gelirsin dersin ki yukarıdaki bilgi yanlış, doğrusu budur diye kanıtlarını atarsın. Yok bilgisiz, yok talihsizlik, cart curt.

Konu mesajında renk gamutlarının farklılığı vs. bahsetmiş arkadaş, ben de ASUS'un sitesine girip 2 monitörü karşılaştırıp renk gamutlarının farklı olmadığını, hatta aslına bakarsanız ASUS'un sitesinde tek fark tilt özelliği gözüküyor.
Kagitustu bilgilere bakarak monitor alinmayacagini bilmeyen birisine bilgisiz dememde bir sakinca yok.

Eki Görüntüle 2216890Eki Görüntüle 2216891Eki Görüntüle 2216892Eki Görüntüle 2216893

VG27AQM1A icin inceleme yok ancak ayni panel + arka aydinlatmayi kullanan farkli bir monitorde (VG27AQM1A'daki panel, tumlesik arka aydinlatmaya sahip, dolayisiyla renk gamutu, kontrast ve maksimum parlaklik gibi verilerde minimal degisiklikler harici fark olmaz.) Kontrast orani 900:1 olculmus, korkunc bir deger. sRGB modunda ise 850:1 olculmus, daha da kotu.

Eki Görüntüle 2216903

Kaynak;

ML1A için detaylı inceleme var mı ms ve ışık sızması gibi testler, ya da eş panele sahip bir monitör ün

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı