Daha fazla
Evet, var. AQML1A'nin paneli Oxide TFT iken AQM1A'nin paneli a-Si TFT. Oxide TFT, daha kaliteli bir panel teknolojisi. Yuksek kontrast oranlarina daha elverisli. Kontrast degeri 1300:1 ve uzeri olan panellerin %90'i Oxide TFT'dir. Tabii tek basina Oxide TFT koymakla olmuyor, bunu destekleyecek iyi bir arka aydinlatma da gerekli. VG27AQML1A'da bu da basarili. Bu sebeple 500 nit parlakliga ve 1350:1 kontrast degerine ulasabiliyor. Zaten IPS panel bir monitorde 1000:1 kontrastin uzerine cikan bir monitor otomatik olarak diger monitorlere kiyasla 1-0 onde baslar.
Eki Görüntüle 2216890Eki Görüntüle 2216891Eki Görüntüle 2216892Eki Görüntüle 2216893
VG27AQM1A icin inceleme yok ancak ayni panel + arka aydinlatmayi kullanan farkli bir monitorde (VG27AQM1A'daki panel, tumlesik arka aydinlatmaya sahip, dolayisiyla renk gamutu, kontrast ve maksimum parlaklik gibi verilerde minimal degisiklikler harici fark olmaz.) Kontrast orani 900:1 olculmus, korkunc bir deger. sRGB modunda ise 850:1 olculmus, daha da kotu.
Eki Görüntüle 2216903
Kaynak;
![]()
Nixeus NX-EDG27240X review - TFTCentral
The new 27" IPS gaming screen from Nixeus with 2560 x 1440 resolution, 240Hz refresh rate and adaptive-synctftcentral.co.uk
Hem bilginizin olmadigi konulara mesaj yaziyorsunuz hem de zeytinyagi gibi uste cikmaya calisiyorsunuz. Bilgisiz insanlara karsi kullandigim uslup uzerinden gercek hayat yorumlamasi yapmak gibi sacmaliklara deginmekten de vazgecin cunku bu sadece sizi kucultur.
Yok hocam daha satın almadım. Hala araştırma içerisindeyim açıkçası. Bu ASUS VG27AQML1a Hepsiburada kendisi 16800'e satıyor diğer MSI üründe 13400TL indirimde şu an ve LG de 13500 sizce aralarından seçim yapsak en mantıklısı hem fiyat hem ürün açısından MSI mı olur? Bana canlı renk ve akıcı hız lazım.
Maalesef konuyu hortlatiyorum, 15 binden 11 bine dusmustu pat diye aldim.@Berat3535 F/P dengesi acisindan G274QPX en mantikli secim. Zaten soyledigim uc model birbirinin muadili. Muadil urunler arasindan ise en ucuzunu almak daha mantiklidir. G274QPX'in tek eksisi diger 240+ Hz modellere kiyasla bir tik daha yuksek response time degerine sahip olmasi ama rahatsiz etmeyecektir, yani onerebilirim. Renk doygunlugu olarak gayet tatmin edici, ek olarak kontrast orani da 1500:1 gibi standart IPS monitorlerin uzerinde bir degere sahip oldugundan ve parlakligi da 500 nite varacak kadar yuksek oldugundan rahatlikla satin alinabilecek kaliteli bir modeldir.
Aldım hocam North Bayou'nun F80 monitör koluyla da kendi koluyla da denedim kendi kolu epey kaliteli, arkasında kamera takmak için demir aparat boşluğu bile var pivot mekanizması monitörün rahatça hareket etmesine olanak sağlıyorHocam geldi mi ürün memnun musunuz?
Hocam kurduğunuzda bi bakabilir misiniz, monitörün arka kısmında jak girişi var bir adet, şuan bütçe bakımından kısıtlı olduğum için kulak içi kulaklık kullanıyorum, kasamı masanın altına almış bulunmaktayım pek yer olmadığı için.Hocam çok teşekkür ederim. Ben de aldım bakalım aynı monitörü bugün. Henüz kurmadım inşallah menbun kalırım ben de.
Hocam kurduğunuzda bi bakabilir misiniz, monitörün arka kısmında jak girişi var bir adet, şuan bütçe bakımından kısıtlı olduğum için kulak içi kulaklık kullanıyorum, kasamı masanın altına almış bulunmaktayım pek yer olmadığı için.
Kulaklık takılı olmasına rağmen ses hem monitörün hoparlöründen hem de kulaklıktan geliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.