TUF vs Victus vs Ideapad G3 vs Acer Nitro

Kullanmadım ancak çok araştırdım, şu konudaki arkadaşta var ve birkaç yorum yazdı. Sıcaklıklar beklediğimden iyi çıktı, soğutması fena değil gibi duruyor. Diğer özellikleri zaten taş gibi, bu bütçedeki en iyi seçenek benim gözümde. Şu an Lenovo'yu önermem, TUF'a kıyasla çok fazla eksiği var.

Hocam bu laptopu bende sipariş ettim bir sıkıntı çıkmazsa yarın geliyor. Cidden çok araştırdım sadece tek sorunu ısınma dediler oda yükseltme veya soğutucu ile düzelir dediler. Hem 2022 üretim TUF'larda eski ısınma sorunu kalmamış dediler bende direk sipariş verdim.

Arkadaşlar bütçem 20bin TL. ASUS TUF A15 serisini almayı düşünüyordum içerdiği bileşenlere göre fiyatı çok iyi ama 2022 modellerde bile ısınma sorununun forumda karşılaştığım onlarca konu ile öğrenmiş oldum. Bu yüzden TUF serisini komple listemden çıkardım. Geriye diğer seçenekler arasında Victus'un da ısınma probleminin olduğu ve Lenovo'da adaptör probleminden bahsediliyor. Sizce bunlardan hangisi daha sağlam ve uzun ömürlü bir tercih olur?

Hocam TUF serisinden A15 kullanıyorum alalı 1 hafta oldu. Bende en başta 95 dereceleri görüyordum işlemci hızını aşırtma özelliğini kapatana kadar. Meğerse ASUS bunlara aşırtma koymuş ve soğutma yetmiyor. Regedit'ten bir değer değiştirip pil ayarlarına girdikten sonra oradan devre dışı bıraktım ve FPS farkı bile olmadı. Forza'yı extrem ayarlarda oynuyorum. CPU 80 dereceyi geçmiyor. GPU ise Max 87 derece gördü. Ben laptopu yatakta kullanıyorum zaten ısısı bu derecelerde normal masada falan 76 oluyor. Boştayken ise böyle arkadaki uygulamaları görüyorsunuz:

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    1,3 MB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Geri
Yukarı