Tuketici Hakem Heyetine vermek için önce teknik servise göndermeli miyim?

NightExynos

Decapat
Dun internetten aldığım SanDisk SSD bozuk çıktı satıcı firmadan değişim istediğimde sadece teknik servise gönderin dediler. Tüketici Hakem Heyetine başvurmak için ürünün teknik servise gitmesi lazım mıdır?

Değişim için SSD'nin bozuk olduğunun kesinleşmesi gerekmiyor mu? Adamlar belki ondan demiştir, teknik servise yollayın bozuksa getirin değiştirelim diye. Olmadı iade edin yenisini alın uğraşmak istemiyorsanız.

14 günlük koşulsuz iade hakkınız var. Tamire gönderirseniz bu süre dolar ve hakkınız yok olur. Ben yerinizde olsam bu hakkı kullanırdım. Bir ihtimal paketi bozulmuş olduğunu ileri sürerek veya sizin bozmuş olduğunuzu iddia ederek talebinizi kabul etmeyebilirler. Bu durumda da tüketici hakem heyetine başvurarak ürünün değişimini veya parasının iadesini talep edebilirsiniz.

14 günlük koşulsuz iade hakkınız var. Tamire gönderirseniz bu süre dolar ve hakkınız yok olur. Ben yerinizde olsam bu hakkı kullanırdım. Bir ihtimal paketi bozulmuş olduğunu ileri sürerek veya sizin bozmuş olduğunuzu iddia ederek talebinizi kabul etmeyebilirler. Bu durumda da tüketici hakem heyetine başvurarak ürünün değişimini veya parasının iadesini talep edebilirsiniz.
Büyük ihtimalle kabul etmeyecekler çünkü teknik servise gönderin arızalı olduğu raporunu verirlerse değişim yaparız dediler

Büyük ihtimalle kabul etmeyecekler çünkü teknik servise gönderin arızalı olduğu raporunu verirlerse değişim yaparız dediler.

Arızalı ürünler servise verilmeden iade alınamaz. Çünkü iade alan yer satıcı değil üreticidir.
Bozuk ürünler servise verilir, servis raporlar ürün hatalı diye. Bu durumdan sonra size rapor verilir o rapor satıcıya verilir. Satıcı üreticiden para veya yeni ürün alır. Alıcı satıcıdan iade/değişim veya para iadesi alır. Süreç bu şekilde işler. Gün olarak 5 ile 20 gün kadar sürebilir. Ben MSI ile yaşadığım sorunda 10 gün içerisinde para iadesi almıştım. Eğer yeni aldıysanız direkt olarak iade etmeyi deneyebilirsiniz.

Büyük ihtimalle kabul etmeyecekler çünkü teknik servise gönderin arızalı olduğu raporunu verirlerse değişim yaparız dediler
Bir avukat olarak firmanın kanunen yapması gerekeni yazdım. Yapmazlarsa da yasal hakkınızı hatırlattım. Ben yerinizde olsam 14 günlük yasal hakkı kullanmaya çalışırdım ilk önce. Bundan sonuç alamazsam garanti yoluna giderdim. Çünkü hakem heyeti sürecini kesin olarak kazanırsınız ancak zaman alacak bir süreçtir.

Merhabalar 14 günlük İade hakkı mağazadan alınınca da geçerli oluyor mu? İtopya mağazasından kapalı kutu ölü piksel testi için açıldığında sıfır Monitörün üzerinde lekeler ve bir çizik vardı Satıcı kişi toz olabiliyor bazen onların hepsi tozdur ben silerim deyip kontrollerini sağladım çalışıyor zaten bir sorun olursa getirirsiniz deyip kutusuna koydu ve verdi. Ben de işime yetişmek için çıkıp işime gittiğimde durumu anlayınca o ürünün outlet ürün olabileceğini düşündüm ve mağazaya geri götürdüğüm de kabul etmeyip iade veya değişim yapmadılar. Şuan tam 10 gün oluyor ne yapmamı önerirsiniz. Asus müşteri hizmetlerinden hiç bir olumlu yanıt alamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı