Tulpar T5 v19.1 Linux dağıtımı önerisi

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 kullanıyorum ve Linux kullanmak istiyorum. Öncesinde yaklaşık 1 yıl süre boyunca Debian, Linux Mint ve Arch kullandım. Windows 11 verilerimi aktarabileceğim, oyun performansı güzel ve sistemlimle uyumlu bir dağıtım istiyorum. Muhtemelen Arch'ya da Debian kullanacağım gibi.

Sistemim:
Monster Tulpar T5 v19.1
Ekran kartı: 1660 Ti.
İşlemci: Intel i7 9750H.
RAM: 16 GB.
SSD: 256 GB + 1TB.

Kullandığım programlar:
Discord.
Microsoft Edge (herhangi bir tanesi olur)
Office (benzeri olsa da sıkıntı yapmaz)

Oynadığım oyunlar:
League of Legends.
Marvel's Spider-Man 2
RDR2.
GTA 5
Elden Ring.
Minecraft.

Zorin OS. Ama oyun için Windows daha mantıklı.
LoL çalışmaz.
Microsoft Office webten kullanabilirsin ya da LibreOffice.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Windows 11 kullanıyorum ve Linux kullanmak istiyorum. Öncesinde yaklaşık 1 yıl süre boyunca Debian, Linux Mint ve Arch kullandım. Windows 11 verilerimi aktarabileceğim, oyun performansı güzel ve sistemlimle uyumlu bir dağıtım istiyorum. Muhtemelen Arch'ya da Debian kullanacağım gibi.

Sistemim:
Monster Tulpar T5 v19.1
Ekran kartı: 1660 Ti.
İşlemci: Intel i7 9750H.
RAM: 16 GB.
SSD: 256 GB + 1TB.

Kullandığım programlar:
Discord.
Microsoft Edge (herhangi bir tanesi olur)
Office (benzeri olsa da sıkıntı yapmaz)

Oynadığım oyunlar:
League of Legends.
Marvel's Spider-Man 2
RDR2.
GTA 5
Elden Ring.
Minecraft.
Pop!OS tavsiye ederim.
Hem günlük kullanım hem oyun için özelleştirilmiş kernelleri mevcuttur.
Cosmic Masaüstü ortamı Hızlı çalışır.

Hocam Fedora tavsiye ederm. RPM paket yöneticisi en sorunsuzu. Arch gibi kararsız da değil, en stabil paketler yüklü geliyor. Fedora benim tavsiyemdir hocam.

Zorin OS. Ama oyun için Windows daha mantıklı.
LoL çalışmaz.
Microsoft Office webten kullanabilirsin ya da LibreOffice.
Lol Linux'da çalışıyor Clientler ile birlikte. Microsoft Office'i de Wine ile kurabilirsiniz. Ayrıca Linux genelde Windows'a kıyasla daha çok FPS veriri. O yüzden oyun için en iyi işletim sistemi Linux'tur.

Hocam Fedora tavsiye ederm. RPM paket yöneticisi en sorunsuzu. Arch gibi kararsız da değil, en stabil paketler yüklü geliyor. Fedora benim tavsiyemdir hocam.

Lol Linux'da çalışıyor Clientler ile birlikte. Microsoft Office'i de Wine ile kurabilirsiniz. Ayrıca Linux genelde Windows'a kıyasla daha çok FPS veriri. O yüzden oyun için en iyi işletim sistemi Linux'tur.
Resmi destek yok. Bu gibi yöntemler her zaman düzgün çalışmayabilir.

LoL kernel level anti cheat kullanmiyor mu? Linux'te calistirabilecegini hic zannetmiyorum. Ben senin yerinde olsam 2 isletim sistemi kullanirdim, gaming laptop alip da bir oyunu isletim sistemi uyumsuzlugu nedeniyle oynayamiyor olmak mantiksiz.

NTFS ile partition ettigin bolumu her iki sistem de okuyup yazabilir, oyunlar ile ilintili datalari buraya konumlandirirdim. Illa Linux kullanacagim diyorsan boyle bir sey gerekli ya da belirli oyunlardan feragat edeceksin.

LoL Linux'da çalışıyor Client'ler ile birlikte. Microsoft Office'i de Wine ile kurabilirsiniz. Ayrıca Linux genelde Windows'a kıyasla daha çok FPS veriri. O yüzden oyun için en iyi işletim sistemi Linux'tur.

Hocam LoL zaten önceki yıla kadar çalışıyordu. O da resmi olmayan yollarlaydı. Sonra Riot Vanguard getirince Linux'u engellediğinden hiç çalışmıyordu. Linux kullandığım süre boyunca çoğu zaman Dual boot edip Windows'tan LoL girmeye çalışıyordum. Ayrıca oyun konusunda maalesef hiç iyi işletim sistemi değil Linux. Zaten Wine dediğimiz araç Windows uygulamalarını Linux'ta çalıştırıyor. Mantıken Windows'tan daha iyi performans veremez. Ha arada 5 FPS fark olduğunda pek sorun yok fakat oyunların çalışıp çalışmayacağı kesin değil. Linux kullanasım gelse de dosyalarımı aktarmaya üşeniyorum.

LoL kernel level anti cheat kullanmiyor mu? Linux'te calistirabilecegini hiç zannetmiyorum. Ben senin yerinde olsam 2 isletim sistemi kullanirdim, Gaming laptop alip da bir oyunu isletim sistemi uyumsuzlugu nedeniyle oynayamiyor olmak mantiksiz.

NTFS ile Partition ettigin bölümü her iki sistem de okuyup yazabilir, oyunlar ile ilintili datalari buraya konumlandirirdim. Illa Linux kullanacagim diyorsan boyle bir şey gerekli ya da belirli oyunlardan feragat edeceksin.

256 GB'lik sisteme Windows kurup orada Office ve LoL'ü kurarım muhtemelen. 1TB yetiyor zaten bana. LoL dediğiniz gibi çalışmıyor. Ayrıca dediğiniz konuda da haklısınız. Linux oyunlarda maalesef pek belirsiz. Oynadığım oyunların çoğu düzgün çalışmadı. Zaten oynadığım oyunlar korsan da olduğundan kurulumla ayrı uğraşıyorum.

Hocam LoL zaten önceki yıla kadar çalışıyordu. O da resmi olmayan yollarlaydı. Sonra Riot Vanguard getirince Linux'u engellediğinden hiç çalışmıyordu. Linux kullandığım süre boyunca çoğu zaman Dual boot edip Windows'tan LoL girmeye çalışıyordum. Ayrıca oyun konusunda maalesef hiç iyi işletim sistemi değil Linux. Zaten Wine dediğimiz araç Windows uygulamalarını Linux'ta çalıştırıyor. Mantıken Windows'tan daha iyi performans veremez. Ha arada 5 FPS fark olduğunda pek sorun yok fakat oyunların çalışıp çalışmayacağı kesin değil. Linux kullanasım gelse de dosyalarımı aktarmaya üşeniyorum.
Hocam bazı oyunlarda cidden Linux önde. Ancak LoL'ün Vanguard desteği aldığını bilmiyordum bayadır oynamamıştım.

O zaman Fuck Riot Games.🖕

Technopat Haberler

Geri
Yukarı