Facebook'ta GNU/Linux Türkiye Topluluğu'nda birkaç gün önce paylaşılan bir MX Linux deneyimi, övgüsü:
"Mx linux övmeye geldim
Uzun süre hep PC'de kişisel işlerimi GNU/Linux üzerinden yapmak istemiştim ama sürekli denediğim her dağıtımda hatalar çıka çıka yormuştu. Uzun bir aradan sonra yine niyetlendim, distro aradım. Çok sevsem de bir türlü bilgisayarımda sorunsuz duramayan Ubuntu'yu da tekrar sildikten sonra şu DistroWatch sıralamasında birinci olan MX Linux'a şans tanıyayım dedim. Aslında ismi itici geliyordu ve dandik birşeye benziyordu ama son kullanıcı açısından bakarsak tabiri caizse 'adamlar yapmış abi'
Kendi uygulama yükleme yazılımı her işi arayüzden halletmeyi sağlıyor ve hafif. Ubuntu'da gelen store gibi çöküp durmuyor.
Debian tabanlı olduğu için ekstra program kurmak da çok basit. Öteki dağıtımlarda kurana kadar on tane hata çözdüğüm ProtonVPn uygulamasını falan tek denemede hata almadan kurdum.
Hız konusunda da iyi ama beni en çok etkileyen yani, ısınmıyor. Ubuntu'da biraz kişiselleştirdikten sonra X(fce)ubuntu veya Mate arayüzünde kullansam bile ısınma yapıyordu. MX ise çok rahat ısınmadan çalışıyor.
Ayrıca dual boot kullanıyorum, neredeyse kurduğum tüm dağıtımlarda Guub gelenekmiş gibi çökerken MX Linux'ta birkaç gündür çökmeyerek benim için rekor kırdı

zaten Os-prober gibi bazı Grub onaracak yazılımlar da MX içinde kurulu geliyor. Gereksiz pek program yoktu, zaten hazır yüklü programlar hep işe yarar türden.
Kısacası, bence İşletim sisteminde geliştirme yapma gibi hedefleri olmayan bir kullanıcı için hem hafif hem hızlı bir distro olarak benim için en iyisi oldu diyebilirim. Arayüzde iki tıkla yapacağım şeyi komut satırında bilmediğim kodlarla çözmeye çalışırken kaybettiğim zamanı kurtarıyor en azından. İş ve oyun programları mecbur bırakmasa Windows'ta pek takılmazdım ama hem iş için hem oyun için tek çare dual boot yapmak. MX en azından şimdilik can sıkmadan Windows yanında düzgün şekilde çalışıyor.
Eğer stabil bir distro arayan varsa en azından şu ana kadar gayet stabil bulduğum için MX öneririm."
Eki Görüntüle 1366263
Mx linux övmeye geldim :) Uzun süre hep pcde kişisel işlerimi linux üzerinden yapmak istemiştim ama sürekli denediğim her dağıtımda hatalar çıka çıka yormuştu. Uzun bir aradan sonra yine...
www.facebook.com